Δώσε μου το χέρι σου και έλα να σε ξεναγήσω στην πόλη μου

Η teen queen Βάσω Μπατάλη μας ξεναγεί στην πόλη της, την Πάτρα

Μπορεί να μην έχει μετρό, να μην έχει τραμ και άλλα πολλά μεταφορικά μέσα αλλά μπορείς να την γυρίσεις όλη παίρνοντας έναν καφέ στο χέρι και έναν καλό φίλο για παρέα. Περπάτημα άλλωστε η καλύτερη ψυχοθεραπεία και γυμναστική! Μια πόλη χίλιες λέξεις μπορούν να χαρακτηρίσουν την Πάτρα.

Την περιβόητη φοιτητούπολη που μόνο φοιτητούπολη δεν είναι. Είναι μια πόλη που συνδυάζει γρήγορα και εύκολα βουνό και θάλασσα, μια πόλη που ανά πόσα ώρα και στιγμή μπορείς να βρεθείς σε τόπους και προορισμούς κοντινούς που έχει, ακόμα και με λεωφορείο ούτε καν αυτοκίνητο. Είναι και κάποια μέρη της πόλης που δεν γίνεται να μην πας όταν την επισκεφτείς, ακόμα και αν το αποφύγεις θέλοντας και μη θα σε βγάλει ο δρόμος.

skales

Ένα από τα πρώτα πράγματα που αξίζει να πάει ο κάθε επισκέπτης είναι το Κάστρο που έχει αυτή η πόλη ως ένα παλιό φρούριο και καλοδιατηρημένο μνημείο της. Να πάρεις μια μικρή γεύση έστω.

Έπειτα να κατέβεις προς τα σκαλιά της Αγίου Νικολάου όπου πρόκειται για μια από τις πιο χαρακτηριστικές τοποθεσίες της πόλης για τον καθένα αλλά και για τον κάθε φοιτητή. Η θέα που έχει από ψηλά σε καθηλώνει. Να καθίσεις, να μιλήσεις, να φωτογραφίσεις και να φωτογραφηθείς.

Και αφού θα έχει πάρεις τον καθαρό σου αέρα και θα έχεις κουραστεί λιγάκι να ανέβεις όλα αυτά τα σκαλιά αν και οι ζόρικοι δρόμοι είναι αυτοί που έχουν την καλύτερη θέα, θα έχεις ανάγκη να δοκιμάσεις τα καλά της πόλης, να πιεις το κρασάκι σου και να κάθεσαι να αναπολείς, γι’ αυτό λοιπόν μόλις θα κατέβεις τα σκαλιά θα συναντήσεις μια από τις πολυσύχναστες τοποθεσίες επίσης που είναι και η τοπ των φοιτητών, η λεγόμενη Ηφαίστου που συνδυάζει μουσική με άφθονο φαγητό και ποτό σε πολύ οικονομικές τιμές και από κάτι χαλαρό μέχρι και σε κάτι ξέφρενο αφού στα στενά της υπάρχουν τα κλάμπ.

kafe

Στην συνέχεια, αφού έχεις ξεκουραστεί ο δρόμος θα σε βγάλει στον πιο συχνό πεζόδρομο αυτής της πόλης, τον ξακουστό πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου. Μπορείς να κάνεις τα ψώνια σου, να δοκιμάσεις την κουζίνα της Πόλης που πίστεψέ με είναι τόσο ωραία, να δοκιμάσεις επίσης την φημισμένη τεντούρα καθώς και τα λουκούμια μας και να πας χορτασμένος να πιεις τον καφέ σου.

Ακόμη ένα αξιοθέατο που οφείλει να επισκεφτεί κανείς είναι το πασίγνωστο οινοποιείο της Αχάια Κλάους . Στις αποθήκες του οινοποιείου αυτού θα βρει κανείς τις γνωστές μας Μαυροδάφνες και θα γνωρίσει πολλά κρασιά που υπήρχαν παλιά και θα μπορέσει να τα δοκιμάσει. Είναι ένας χώρος που αξίζει να παρευρεθείς.

Οι μεγάλες ποσότητες της Μαυροδάφνης από το οινοποιείο αυτό καταναλώνονται στο ξακουστό μας Πατρινό Καρναβάλι. Μια παράδοση που γίνεται κάθε χρόνο πριν την Καθαρά Δευτέρα και χαρακτηρίζεται ως η περίοδος του Τριωδίου. Το καρναβάλι ή αλλιώς οι απόκριες είναι ένας θεσμός εδώ και χρόνια, είναι μια παρέλαση που γίνεται Σάββατο και Κυριακή όπου όλοι ξεχύνονται στους δρόμους της Πόλης και διασκεδάζουν μέχρι πρωίας. Διοργανώνονται εκδηλώσεις, πάρτυ με θέματα ενδιάφεροντα καθώς υπάρχει και μια μαγεία που κρύβεται στο κυνήγι του κρυμμένουν θησαυρού όπου μπορούν να συμμετέχουν όλοι. Έλα να νιώσεις για λίγο τρελός και να μάθεις τι θα πει Πατρινός λοιπόν!


https://www.instagram.com/p/BksytnCnyDX/?utm_source=ig_embed&utm_medium=loading

Αφού θα τελειώσει το καρνάβαλι και θα έρθει η Καθαρά Δευτέρα όπου παραδοσιακά πετάμε τον χαρταετό μας μικροί μεγάλοι και καθαρίζουμε από όλα, μπορούμε να καταφύγουμε σε έναν όμορφο χώρο της πόλης μας, τον Φάρο! Ο Φάρος είναι ένας χώρος γεμάτος πράσινο με γκαζόν άκρως κατάλληλος και για το πέταγμα του χαρταετού αλλά και για τα παιδιά αφού διαθέτει παιδική χαρά. Στον Φάρο διοργανώνονται εκδηλώσεις , υπάρχει χώρος για περπάτημα που οδηγεί στο Νέο λιμάνι της Πόλης μέσα από μια ειδυλλιακή διαδρομή και μπορείς να καθίσεις έστω και στα παγκάκια που έχει κάνοντας και την γυμναστική σου αφού υπάρχουν κατάλληλα όργανα τα οποία έχει αξιοποιήσει ο Δήμος. Ωστόσο έχει και καφετέριες όπου μπορείς να απολαύσεις τον καφέ όσο τα παιδιά βρίσκονται στην παιδική χαρά.

Πρόσεχε όμως, μην ξεχαστείς με τις ώρες στην καφετέρια. Πρέπει να προλάβεις να δεις το σημαντικότερο πριν νυχτώσει, ναι καλά κατάλαβες το ηλιοβασίλεμα εννοώ! Αχ, αυτό το ηλιοβασίλεμα! Μπορείς να το δεις και από τον Φάρο, όμως για να επισκεφτείς κι αλλό ένα μέρος υπερβολικά όμορφο θα μπεις στο αυτοκίνητο σου, αλλιώς στο λεωφορείο που εξυπηρετεί για την κατάλληλη περιοχή και θα φτάσεις σε ένα μαγικό προορισμό, τα Βραχναίικα.

Eίναι ένας προορισμός εξωτικός και τόσο γρήγορος από το κέντρο της Πόλης που σε ένα τέταρτο το αργότερο είσαι εκεί και ρεμβάζεις το παιχνίδι που παίζει η θάλασσα με τα χρώματα του ουρανού. Μαγική στιγμή! Τα Βραχναίικα είναι μια από τις ωραιότερες κωμοπόλεις του νομού μας. Συνδυάζει πράσινο, γαλάζιο και μια ολόκληρη παλέτα από χρώματα δημιουργώντας μια μαγεία που σε αφήνει άφωνο και είναι ατέλειωτη. Είναι ένας χώρος ανοιχτός, καθαρός με υπέροχες ταβέρνες οικογενειακές και μη, με καφετέριες και μαγαζιά που θα πιεις το πότο σου και συνάμα θα παρακολουθείς να δύει το ηλιοβασίλεμα. Πόσο πιο όμορφα μπορεί να κλείσει η ξενάγησή σου στην όμορφη Πόλη μας άλλωστε;

sunset

Η φωτογραφία όσο και να φαντάζει ψέμα δεν περιέχει ούτε ένα φίλτρο, αυτή είναι κιόλας η μαγεία που τρέχεις να προλάβεις για να δεις! Άντε λοιπόν, προγραμμάτισε τον επόμενο προορισμό σου και έλα να μας επισκεφτείς! Είτε έρθεις χειμώνα είτε καλοκαίρι επειδή κάθε εποχή έχει την δική της ομορφιά και χάρη θα περάσεις εξίσου όμορφα! Σε περιμένουμε!

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved