Positive thinking: Μάθε πώς θα το καταφέρεις και θα λάμψεις

Οι σκέψεις παίζουν τον βασικό ρόλο

Οι σκέψεις σου δημιουργούν την πραγματικότητά σου και σου δίνουν τη δύναμη να ελέγχεις το μυαλό σου. Το να δίνεις προσοχή στις σκέψεις σου και να επιλέγεις ενσυνείδητα αυτές που θα σε οδηγήσουν στο αποτέλεσμα που θες, αυτό είναι το μυστικό για να λάμπεις όπου και αν βρίσκεσαι.

Για να κάνεις θετικές τις σκέψεις σου, θα πρέπει πρώτα να τις παρακολουθήσεις και να αναλύσεις τα μηνύματα που στέλνεις στον εαυτό σου. Κάθε φορά που… σε τσακώνεις να λες στον εαυτό σου κάτι αρνητικό, όπως «δε θα τα καταφέρω, δεν είμαι αρκετά καλή», πες στον εαυτό σου να σταματήσει.

Προσπάθησε να χρησιμοποιείς θετικές λέξεις όταν μιλάς στον εαυτό σου και να αντικαθιστάς τις αρνητικές φράσεις με θετικές διαβεβαιώσεις. Πρέπει να γνωρίζεις ότι οι άλλοι άνθρωποι μας συμπεριφέρονται με τον τρόπο που συμπεριφερόμαστε εμείς στον εαυτό μας.

Ένα από τα δυσκολότερα πράγματα που πρέπει μία έφηβη να ξεπεράσει είναι η παγίδα της σύγκρισης. Όταν θα σταματήσεις να συγκρίνεις τον εαυτό σου με τις άλλες κοπέλες, τότε θα καταφέρεις να βρεις την ισορροπία μέσα σου και να λάμψεις.

Αν δεις ότι μία φίλη σου ή συμμαθήτριά σου έχει κάτι που εύχεσαι να είχες και εσύ, αντί να ζηλέψεις, πρόσθεσέ το στη λίστα των επιθυμιών σου και σκέψου από μέσα σου: «Αυτό το αξίζω!».

Όταν θα αλλάξεις την ενέργειά σου από κάτι αρνητικό σε κάτι θετικό, από τη ζήλεια στην επιθυμία, τότε θα γίνεις και εσύ μαγνήτης και θα προσελκύεις όμορφα πράγματα στη ζωή σου.

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved