3 βιβλία να διαβάσεις μετά το θρίλερ της εξεταστικής

Αυτές οι ιστορίες μυστηρίου θα σε κάνουν να μη σηκώνεσαι από τον καναπέ.

3 βιβλία να διαβάσεις μετά το θρίλερ της εξεταστικής

Η εξεταστική τελείωσε. Επιτέλους οι ατελείωτες ώρες διαβάσματος και το άγχος έχουν φύγει ή τουλάχιστον έχουν μειωθεί σε ένα σημαντικό βαθμό. Η καθημερινότητα έχει πλέον επιστρέψει στους φυσιολογικούς της ρυθμούς κι επιτέλους υπάρχει χρόνος για όλα όσα σε κάνουν να περνάς καλά και να ψυχαγωγείσαι. Ναι, το ξέρουμε. Το Netflix είναι φυσικά μία εξαιρετική παρέα, ωστόσο, η συντροφιά ενός βιβλίου μπορεί να αποδειχτεί αυτό που θα γεμίσει με τον καλύτερο τρόπο τα βράδια σου.

Συγκεκριμένα, τα τρία βιβλία που βρίσκονται στη συνέχεια θα σε κρατήσουν σε επιφυλακή και θα ικανοποιήσουν τη δίψα σου για καλό, ψυχολογικό τρόμο. Ναι, σε νιώθουμε. Έχουμε κι εμείς αυτήν την τρέλα.

Πάμε, λοιπόν.

i therapeia sebastian fitzek

Η Θεραπεία – Sebastian Fitzek

Ο ψυχίατρος Βίκτορ Λάρεντς έχει μία κόρη που πάσχει από μία ανεξήγητη ασθένεια. Σε μία από τις καθιερωμένες τους συνεδρίες, όμως, το κορίτσι μπαίνει στο γραφείο του γιατρού και δεν ξαναβγαίνει ποτέ. Ο πατέρας της απομονώνεται σε ένα νησί μην μπορώντας να βγάλει άκρη με αυτό που έχει συμβεί, ώσπου μία συγγραφέας τον επισκέπτεται ισχυριζόμενη ότι οι χαρακτήρες που φτιάχνει στα βιβλία της ζωντανεύουν και της μιλάνε. Σαν αυτό να μην ήταν αρκετό, η τελευταία της ιστορία είναι ίδια με αυτήν της εξαφάνισης της κόρης του…

Θα βρει την απάντηση που ψάχνει μέσα από την ψυχανάλυση της ασθενούς; Μπορεί να συνδέεται με κάποιον τρόπο η μυθοπλασία της συγγραφέα με την πραγματική εξαφάνιση της μικρής; Ετοιμάσου να κάνεις σε κάθε σελίδα κι από ένα νέο σενάριο, αφού ο Sebastian Fitzek δε σκοπεύει να σου κάνει καθόλου εύκολη τη λύση της υπόθεσης.

 jo nesbo the snowman

Ο Χιονάνθρωπος – Jo Nesbo

Αυτή η μέρα έχει κάτι το διαφορετικό. Ένα μικρό αγοράκι ξυπνά κι η μητέρα του είναι άφαντη. Στο σπίτι δεν υπάρχει κανείς άλλος πέρα από έναν χιονάνθρωπο στον κήπο που φοράει το φουλάρι της. Η εξαφάνιση αρχίζει να ερευνάται, αλλά η εξέλιξη είναι σοκαριστική. Η συγκεκριμένη γυναίκα δεν είναι η μοναδική που έχει εξαφανιστεί. Όλα δείχνουν ότι ένας serial killer δρα ανενόχλητος για χρόνια και τώρα ήρθε επιτέλους η ώρα κάποιος να τον σταματήσει.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι ο Χιονάνθρωπος έγινε ταινία το 2017, αφού ο τρόπος που ο Nesbo ξεδιπλώνει τον ψυχολογικό τρόμο μέσα από μία αστυνομική παρουσίαση της υπόθεσης δημιουργεί τον απόλυτο συνδυασμό για να μην μπορείς να κουνηθείς από τον καναπέ του σπιτιού σου.

 oi veloudenies mixalis xoreutakis

Οι Βελουδένιες – Μιχάλης Χορευτάκης

Μία κοπέλα εξαφανίζεται από ένα χωριό της Κρήτης. Οι μέρες περνούν αλλά κανείς δεν έχει νέα ούτε και κάποια ιδέα για το τι μπορεί να της έχει συμβεί. Το έσκασε από το σπίτι της με τη θέλησή της ή της έχει συμβεί κάτι που κανείς δε θέλει να φανταστεί; Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν μπορείς να εμπιστευτείς το προφανές και σιγά σιγά οι άνθρωποι που βρίσκονταν κοντά στην κοπέλα δείχνουν να είναι περισσότερο ύποπτοι απ’ όσο φαίνονται.

Ο Μιχάλης Χορευτάκης έχει φτιάξει μία ιστορία μυστηρίου διαφορετική από τις άλλες. Ένα βιβλίο που θα σε βάλει σε σκέψεις για τη συνέχεια και για το πώς μπορεί ο συγγραφέας να έχει ετοιμάσει το έδαφος για να εξελιχθεί η πλοκή. Πόσο περίεργη μπορεί να σε κάνει μία ιστορία; Θα σου πούμε εμείς: Πολύ!

Διάβασε επίσης: Tell me everything: Η Ilenia Williams απαντά στα EveryDay ερωτήματά σου!