Είσαι θύμα «Bullying»; Όλοι οι τρόποι να το αντιμετωπίσεις

Το bullying ή εκφοβισμός στα ελληνικά δεν είναι κάτι ασήμαντο. 

Σαν έφηβος μπορεί να σου φαίνεται δύσκολο να πεις σε κάποιον ότι είσαι θύμα bullying γιατί μπορεί να πιστεύεις ότι δε θα σε πιστέψει κανείς ή ότι αυτός που στο κάνει θα σε κοροϊδεύει μετά περισσότερο.

Όμως, ακόμα και αν φοβάσαι, θα πρέπει να κάνεις κάτι, διαφορετικά το bullying θα συνεχιστεί και μπορεί να σου προκαλέσει μελλοντικά προβλήματα αυτοπεποίθησης, προβλήματα υγείας ή να σε κάνει να ζεις με έναν διαρκή φόβο. Υπάρχουν κάποιες στρατηγικές που μπορείς να ακολουθήσεις για να αντιμετωπίσεις το bullying και αυτόν που στο κάνει.

Μίλησε σε έναν ενήλικα που εμπιστεύεσαι

Οι καθηγητές του σχολείου είναι πλέον ενημερωμένοι για τον σχολικό εκφοβισμό και μπορούν να επέμβουν σωστά, χωρίς να χρειάζεται να αποκαλύψουν και το πρόσωπο που είναι το θύμα.

Μην αντεπιτίθεσαι

Αν δοκιμάσεις να στείλεις οργισμένα μηνύματα σε όποιον σε κοροϊδεύει, να του μιλήσεις και εσύ με τον ίδιο τρόπο ή να τον χτυπήσεις πίσω και εσύ, αυτό θα δώσει μόνο περισσότερο θάρρος στον bully να σου κάνει περισσότερα.

Απόφυγε αυτόν που σου κάνει το bullying

Όταν αποφεύγεις τον bully και δεν του δίνεις σημασία, τότε μειώνεις τη δύναμή του γιατί βλέπει ότι δεν έχει κάποια επίδραση πάνω σου. Αν δεν μπορείς να τον αποφύγεις, προσπάθησε να τον αγνοήσεις μέχρι να μπορέσεις να φύγεις ή να βρεις την ευκαιρία να μιλήσεις σε κάποιον για αυτό.

Κρύψε τα αρνητικά σου συναισθήματα

Μία αρνητική αντίδρασή σου μπορεί να δώσει στον bully την αίσθηση της δύναμης και της επιτυχίας. Αν και μπορεί να είναι πολύ δύσκολο, προσπάθησε να συγκρατηθείς και να μην κλάψεις μπροστά του ή να θυμώσεις με αυτόν που σε κοροϊδεύει, για να μην τον ενθαρρύνεις να συνεχίσει να το κάνει.

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved