Μία tattoo artist κάνει μήνυση στην Disney για έναν λόγο που δεν πάει ο νους σου

Φταίει πράγματι η Disney;

H Disney είναι η εταιρεία παραγωγής που μας έχει κρατήσει παρέα από όταν μπορούμε να πρωτοθυμηθούμε τον εαυτό μας. Τότε που η κυκλοφορία του Lion King στο σινεμά άνοιξε διαφορετικούς ορίζοντες στην καθημερινότητά μας και που όλα τα παιδικά βρίσκονται μέχρι σήμερα ανάμεσα στις πιο αγαπημένες μας ταινίες. Αν πιάσουμε και τη θυγατρική της, Pixar, τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο ξεκάθαρα, αφού ταινίες, όπως το Up έχουν αλλάξει εντελώς τη λογική με την οποία κάποιος βλέπει τα animation.

Μία καλλιτέχνης και tattoo artist, ωστόσο, αποφάσισε να κάνει μήνυση στον κολοσσό και αιτία αποτελεί η νέα ταινία που πρόκειται να κυκλοφορήσει τον Μάρτιο του 2020 με τον Tom Holland και τον Chris Pratt να δίνουν τις φωνές τους στους πρωταγωνιστές.

Ναι, ξέρεις για ποια ταινία σού μιλάμε και δεν είναι άλλη, από το Onward. Η ιστορία θέλει τους δύο ήρωες -Ian και Barley- να κάνουν ένα road trip για να δουν τον πατέρα τους που πέθανε πριν να έχουν την ευκαιρία να τον γνωρίσουν. Όλα αυτά, μέσα σε ένα υπέροχο βανάκι.

Αυτό το βαν αποτέλεσε και την αιτία που τώρα η Disney βρίσκεται αντιμέτωπη με μήνυση, αφού η Sweet Cicely Daniher ισχυρίζεται ότι πρόκειται περί αντιγραφής των σχεδίων της. Η ίδια λατρεύει τους μονόκερους και τους ζωγραφίζει σε κάθε πιθανό αντικείμενο της καθημερινότητας, φτάνοντας σε σημείο να οδηγεί ένα βαν που έχει το σχέδιο ενός στο πλάι, στην ίδια λογική που το έχει η Pixar για το Onward.

Για να στηρίξει τους ισχυρισμούς της, τον Ιούνιο του 2019 έκανε αυτήν την ανάρτηση:

https://www.instagram.com/p/ByJZIyGhuCW/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Η καλλιτέχνης ισχυρίζεται ότι η παραγωγός Kori Rae επικοινώνησε μαζί της αφού είδε το post και ότι, μάλιστα, ζήτησε συγγνώμη. Ένα άρθρο που είχε γίνει για το βαν της, το περίφημο Vanicorn, το 2018 έκανε την Disney να την εντοπίσει και τη ρώτησε αν μπορούσε να το χρησιμοποιήσει, αλλά μόνο για ένα μη εμπορικό μουσικό γεγονός.

Δεν μπορούμε να ξέρουμε το παρασκήνιο αυτού του αποτελέσματος, αλλά η αλήθεια είναι ότι το concept του βαν είναι το ίδιο και στις δύο περιπτώσεις. Θα δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα στη συνέχεια.




Διάβασε επίσης: Πώς μπορείς να διασκεδάζεις free στην πόλη everyday

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved