Πήγαμε στο escape room που λάτρεψε η Φουρέιρα και γίναμε μυστικοί πράκτορες για μιάμιση ώρα

Τέσσερις ετοιμοπόλεμες editors πήραν τα όπλα και έκαναν τη μεγάλη απόδραση από τους εχθρούς.

Φαντάζεσαι πώς θα ήταν να ήσουν μυστική πράκτορας σε κάποιο εχθρικό έδαφος, η ταυτότητά σου να είχε αποκαλυφθεί και να είχες καταλήξει αιχμάλωτη στο στρατόπεδο των εξτρεμιστών; Με τον χρόνο σου να τελειώνει κι έχοντας μιάμιση ώρα στη διάθεσή σου για να προλάβεις να αποδράσεις και να γλιτώσεις από την εκτέλεση, τα περιθώρια έχουν πια στενέψει κι η μοναδική σου ελπίδα είναι εσύ και η παρέα σου να ενώσετε τη σκέψη σας με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο και να δώσετε την απάντηση στους γρίφους που κρύβουν τη μεγάλη έξοδο και τη σωτηρία σας.

Εμείς, λοιπόν, δεν αρκεστήκαμε στη φαντασία μας κι αποφασίσαμε να επισκεφτούμε το Terror Escape Rooms για να ζήσουμε το δωμάτιο Liberta που επισκέφτηκε η Ελένη Φουρέιρα. Ψάξαμε, σπαζοκεφαλιάσαμε, λύσαμε, στοχεύσαμε, σκαρφαλώσαμε, κάναμε νέες γνωριμίες -#nospoiler- και, στο τέλος, καταφέραμε να αποδράσουμε και να ζήσουμε άλλη μία μέρα για να διηγούμαστε τώρα την εμπειρία μας.

Νατάσσα

Με 80+ escape rooms στην πλάτη μου και μία αχόρταγη διάθεση για πολλά περισσότερα, συμπαρέσυρα τρεις αγαπημένες editors -Νάνσυ, Ανθία, Άλκηστη- να εξοπλιστούν με πολύ θάρρος και να μετατραπούν σε μυστικές πράκτορες σε αιχμαλωσία. Το team που δημιουργήθηκε -μία εντελώς rookie, μία rookie κι ένα κουμπί πανικού από την Annabelle στα 5 λεπτά και μία δεινή κρυφοescapelover- προμήνυε εξαρχής ότι η επίσκεψη θα είχε άφθονο γέλιο και, δε θα στο κρύψω, η πρόβλεψη επιβεβαιώθηκε. Έτσι, ως τέσσερις wannabe Charlie's Angels πήγαμε στη Μέση Ανατολή, όπου η ταυτότητά μας αποκαλύφθηκε στον εχθρό και δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό για να προλάβουμε να δραπετεύσουμε πριν μας εκτελέσουν. Η Νάνσυ έβγαλε τίμια όλο το δωμάτιο (Πάμε τρία Νάνσυ. Νάνσυ, Νάνσυ, Νάνσυ). Η Ανθία δεν έλεγε να σταματήσει τα σενάρια συνομωσίας καθόλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, σε σημείο που ακόμα κι η ίδια μας σκιά μπορούσε να μας προδώσει. Η Άλκηστη έβγαλε τον Sherlock από μέσα της κι αφιερωθηκε ευλαβικά στο έργο για την πολυπόθητη σωτηρία. Όσο για τα ίδια τα tasks, εκτελέστηκαν με επιτυχία κι άφθονη διασκέδαση. Μετά από αρκετή δράση και τα γρανάζια του μυαλού να δουλεύουν στο maximum, δείξαμε στους εχθρούς ότι έκαναν πολύ μεγάλο λάθος που τα έβαλαν μαζί μας.

Ανθία

Όντας άμαθη από escape rooms, τα κυριότερα συναισθήματα που επικρατούσαν ήταν η αγωνία και σίγουρα ο τρόμος. Τρόμος για το κάθε τι άγνωστο που θα ερχόμουν αντιμέτωπη που μετά όμως έφυγε και τη θέση του πήρε η αδρεναλίνη.
Παρόλα αυτά, η ομάδα ήταν δυνατή -ευτυχώς εδώ που τα λέμε- γιατί θυμάμαι την φωνή μου να ηχεί στα αυτιά μου και οι εκφράσεις ήταν «δεν θα βγούμε ζωντανές», «κορίτσια εγώ θέλω να φύγω».
Και καθώς περνούσαμε τις δοκιμασίες τα χέρια μου δεν ξεκολλούσαν από τις συμπαίκτριες μου και ιδίως από την Νάνσυ. Ήταν η σανίδα σωτηρίας μου, δεν το συζητώ! Μέχρι που έμεινα στο τέλος της σειράς. Η πεποίθηση ότι κάποιος θα έρθει να με αρπάξει κορυφώνονταν. Ένα παιχνίδι που συνδύαζε νου αλλά και σώμα. Έπρεπε να βρούμε στοιχεία και να λύσουμε γρίφους που δεν θα φανταζόμουν ποτέ. Τόσο έξυπνα όλα! Πάλι καλά που η Άλκηστη κι η Νατάσσα είχαν εμπειρία και μας βοήθησαν να βγούμε αλώβητες. Όσο για το σώμα; Είμαστε fit και αυτό…δεν βγήκε προς τα έξω! Έμεινε καλά κρυμμένο στο δωμάτιο, ωστόσο μια χαρά τα καταφέραμε και μπράβο μας.
Το δωμάτιο στο οποίο μπήκαμε ήταν ιδανικό για να με βάλει στον άγνωστο, περιπετειώδη αλλά και τελικά πολύ ενδιαφέρον κόσμο των escape rooms.

Νάνσυ

Η σχέση μου με τα escape rooms, είναι σαν τη σχέση μου με τα λαχανικά... ανύπαρκτη. Μια φορά έκανα την απόπειρα να ακολουθήσω τη φίλη και συνάδελφο Νατάσσα σε escape room τρόμου πέρυσι (όλοι θυμάστε πόσο καλά περάσαμε #νοτ) και το αποτέλεσμα ήταν να πατήσω το panic button 5’ αφού έκλεισε η πόρτα πίσω μου. Αυτή τη φορά αφού η Νατάσσα με διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει κάποιος σατανάς ανάμεσα μας, ενέδωσα και είπα το «ναι» στο Liberta. Προφανώς δεν ήμουν η καλύτερη escaper όμως θαρρώ πως βοήθησα αρκετά τις συμπαίκτριες μου στο να λύσουμε τους γρίφους και να αποδράσουμε. Θυμόμουν και λίγο τον Michael Scofield στον τέταρτο κύκλο του Prison Break όταν προσπαθούσε να φύγει από τις φυλακές της Υεμένης κι έπαιρνα θάρρος. Τελικά μαζί με τις «κομάντε» Νατάσσα, Ανθία και Άλκηστη γλιτώσαμε την εκτέλεση και γυρίσαμε σπίτια μας σώες και αβλαβείς.

Άλκηστη

Δράση, μυστήριο, αγωνία. Το Liberta τα έχει όλα! Εντάξει, μπορεί να μην έχω πάει σε ογδόντα escape rooms όπως έχει πάει η νούμερο ένα escape room-lover Νατάσσα, το συγκεκριμένο όμως, μπορώ με βεβαιότητα να πω ότι με κέρδισε. Για μιάμιση ώρα γίναμε μυστικοί πράκτορες και ένιωσα σαν να πρωταγωνιστώ σε χολιγουντιανή περιπέτεια. Τρέξαμε, σκαρφαλώσαμε, δεθήκαμε, λυθήκαμε, ουρλιάξαμε, γελάσαμε. Και τι δεν κάναμε με λίγα λόγια. Τι μου άρεσε περισσότερο στο παιχνίδι; Τα πολλά δωμάτια και... επίπεδα. Ναι, ναι, πότε πηγαίναμε πάνω, πότε κάτω, μετά ξανά πάνω. Στο τέλος φυσικά είχαμε μπερδευτεί. Δεν ξέραμε αν ήμασταν σε υπόγειο ή στον τρίτιο. Λύναμε τους γρίφους για να περάσουμε από το ένα δωμάτιο στο άλλο, και ποτέ δεν ξέραμε τι μας περίμενε πίσω από το κάθε πέρασμα ή αν θα ερχόταν κάποιος "Τζιχαντιστής" για να μας πιάσει. Η αδρεναλίνη χτύπησε κόκκινο και για εκείνη τη μιάμιση ώρα, η κάθε μια μας το ζούσε με τον τρόπο της. Σε αυτό βέβαια, βοήθησαν τα καλοστημένα σκηνικά και η άκρως ρεαλιστική ηχητική υπόκρουση. Για μένα, δεν έχει σημασία αν έχεις πάει σε πολλά escape rooms ή όχι. Εάν ψάχνεις ένα παιχνίδι περιπετειώδες, με δράση και γρίφους για δυνατούς λύτες, τo Liberta θα σε συναρπάσει.

Διάβασε επίσης: Digital girls: Οι εφαρμογές που θα κάνουν πιο εύκολη την καθημερινότητά σου

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved