«Seattle Gum Wall»: Το περίεργο διάσημο αξιοθέατο στις ΗΠΑ θέλει τσίχλες κολλημένες σε έναν τοίχο

Θέλεις να πετάξεις κάπου την τσίχλα σου; Κόλλησε την εδώ!

Φαντάσου να υπήρχε ένας τοίχος στον οποίο δεν θα ένιωθες τύψεις να κόλλησες την πλέον άνοστη και μασημένη σου τσίχλα. Φαντάσου πως αυτός ο τοίχος είναι φανερός. Αντί να την κολλήσεις κάτω από κάποιο θρανίο, κάποια θέση λεωφορείου στα κρυφά, αυτός ο τοίχος θα βρίσκεται εκεί για ‘σένα και τη σιχαμερή σου συνήθεια να κολλάς τσίχλες από ‘δω και από ‘κει.

Κ’ όμως πώς θα ένιωθες αν σου έλεγα ότι αυτός ο τοίχος είναι υπαρκτός και «κουβαλάει στις πλάτες του» εκατοντάδες μασημένες- ξεθυμασμένες, χρωματιστές ή και μη τσίχλες, αγορασμένες από όλων των λογιών εθνικοτήτων… περίπτερα.

https://www.instagram.com/p/BSe4cG5FSso/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading


Θα με περάσεις για τρελή και ένα τσικ αηδιαστική, όμως δεν είμαι εγώ εκείνη που κολλάει τσίχλες κάτω από αντικείμενα ή και τοίχους. Αν το κάνεις στα κρυφά σε πιάσαμε και μεταξύ μας και ποιος δεν έχει κολλήσει μια τσίχλα κάπου, μετά από πολλά μασουλήματα;

Να σου θυμίσω πάντως, πως πάντα έχεις την εναλλακτική επιλογή να πετάξεις την τσίχλα σου σε κάποιο κάδο σκουπιδιών και επικροτώ αυτή σου την συνήθεια, αν βέβαια την ακολουθείς!




Κάπου σε ένα σοκάκι του Σιάτλ λοιπόν, υπάρχει ένας τοίχος που χωρίς ντροπές και πολλά-πολλά μπορείς να κολλήσεις την τσίχλα σου σε αυτό το περίεργο αλλά συνάμα πολύ διάσημο αξιοθέατο. Η τσίχλα σου γίνεται αυτομάτως ένα έργο τέχνης, ανάμεσα σε άλλα τόσα.

Άλλωστε αυτός είναι και ο λόγος ύπαρξης αυτού του τοίχου όπου τουρίστες ανά τον κόσμο επισκέπτονται αυτό το αξιοθέατο μόνο και μόνο για να αφήσουν λίγο... DNA στον τοίχο με τις τσίχλες; Μάλλον ναι!

Δεν είναι troll-ίσως και να είναι λίγο εδώ που τα λέμε- δεν είναι φάρσα ή κάποιο κακόγουστο- μπανάλ και σίγουρ άγευστο αστείο! Είναι υπαρκτό και… χρωματιστό!
Εικάζεται μάλιστα ότι την δεκαετία του’ 90, κάποιοι φοιτητές περιμένοντας στο ταμείο ενός θεάτρου άρχισαν να κολλάνε τις τσίχλες τους σε εκείνον τον τοίχο. Έτσι, ένα από τα πιο γνωστά σύγχρονα αξιοθέατα πήρε ζωή χάρη σε αυτούς τους βαριεστημένους φοιτητές.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες τα αξιοθέατα φαίνεται να έχουν μια διαφορετική έννοια, μορφή, οσμή, γιατί όχι και γεύση αν θες. «Seattle Gum Wal».
Ο περιβόητος και πολυπόθητος τοίχος των τουλάχιστον τεσσάρων μέτρων είναι κάπου στις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα στο Post Alley στο Σιάτλ και -δεν θέλω να σοκαριστείς- έχει ιστορία 20χρόνων.
Οι αρχές επιχείρησαν να καθαρίσουν αυτόν τον τοίχο μια φορά, τον Νοέμβριο του 2015. Ο καθαρισμός διήρκησε 130 ώρες με αποτέλεσμα 2.350 τσίχλες να αποχωριστούν έτσι «βάναυσα» το «στήριγμα» τους. Ο τοίχος πάντως ξανά γεμίζει με τσίχλες και από ό,τι φαίνεται οι… «καλές» συνήθειες δεν κόβονται εύκολα!



© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved