3 τρόποι για να ζητήσεις πίσω ευγενικά, τα δανεικά χρήματα που έδωσες στην κολλητή σου

Χωρίς να παρεξηγηθείτε ή να τσακωθείτε

Όταν έχεις μία κολλητή, προφανώς αυτό δεν συμβαίνει μόνο για τα μάτια του κόσμου και για να λες πως απλά έχεις μια καλή φίλη. Συμβαίνει γιατί την αγαπάς και τη νοιάζεσαι πραγματικά και θέλεις να έχεις έναν άνθρωπο να μοιράζεσαι μαζί του πράγματα και καταστάσεις που δεν θες να πεις στην οικογένειά σου.

Και φυσικά είσαι πάντα εκεί δίπλα στην φίλη σου για οτιδήποτε εκείνη χρειαστεί, ακόμη και αν αυτό περιλαμβάνει ένα χρηματικό ποσό που χρειαζόταν άμεσα για να αγοράσει κάτι. Πώς όμως θα της ζητήσεις πίσω εκείνα τα δανεικά, χωρίς να την προσβάλεις ή να παρεξηγηθείτε;

Υπάρχουν τρεις τρόποι που θα σε βοηθήσουν.

Υπενθύμισε το ευγενικά
Η κολλητή σου ίσως να έχει ξεχάσει πραγματικά τα χρήματα που δανείστηκε από έσένα, οπότε μην κάνεις αρνητικές υποθέσεις. Αντ’ αυτού, μείνε χαλαρή και ρώτησε την ευγενικά, πότε θα μπορούσε να σου τα επιστρέψει. Εάν δεν είσαι σίγουρη για το πώς να προσεγγίσεις το θέμα, μπορείς να πεις κάτι σαν αυτό: «Όταν βρεις την ευκαιρία, πιστεύεις ότι θα μπορούσες να μου επιστρέψεις εκείνα»;

Πρότεινε μια εναλλακτική
Εάν δεν χρειάζεσαι τα χρήματα τόσο πολύ, πρότεινε μία εναλλακτική. Για παράδειγμα πες στη φίλη σου να σου αγοράσει μεσημεριανό ή να πληρώσει το εισιτήριό σου, την επόμενη φορά που θα πάτε σινεμά.

Πες στη φίλη σου γιατί χρειάζεσαι τα λεφτά
Εάν έχουν περάσει αρκετές εβδομάδες και η φίλη σου δεν σου έχει επιστρέψει ακόμη τα δανεικά, τότε οφείλεις να θίξεις ξανά το θέμα. Αυτήν την φορά όμως εξήγησέ της για ποιον λόγο χρειάζεσαι τα χρήματα. Εξηγώντας της την αιτία όλα γίνονται πιο εύκολα και η φίλη σου σίγουρα δείχνει περισσότερη κατανόηση.

Ακολουθώντας μία από τις παραπάνω τακτικές, το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα προσβληθεί ή παρεξηγηθεί καμία από τις δυο σας.

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved