Trivia: Γιατί η Νέα Υόρκη ονομάζεται Big Apple άκα Μεγάλο Μήλο;

Είναι ίσως και το πιο γνωστό όνομα που έχουν δώσει στη Νέα Υόρκη, όμως, από πού ξεκίνησε;

Η Νέα Υόρκη ενσαρκώνει αυτό που λέμε «Αμερικανικό όνειρο». Είναι το μέρος που δημιουργεί την εντύπωση ότι εκεί όλα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα, κάθε στόχος, κάθε όνειρο, κάθε σκέψη. Μιλάμε για την πόλη με τη μεγαλύτερη έκταση και επιρροή στην Αμερική, τη μητρόπολη που έχει μετατραπεί σε έναν άλλο Πύργο της Βαβέλ και που συγκεντρώνει εκατομμύρια κόσμο κάθε χρόνο στους δρόμους της… το Μεγάλο Μήλο.

Αυτή η ονομασία έχει γίνει πλέον έως και κλισέ τα τελευταία χρόνια, ωστόσο έχεις αναρωτηθεί ποτέ πώς μπορεί να προέκυψε το συγκεκριμένο όνομα;




Μία θεωρία ήθελε το όνομα να προήλθε από την εποχή της Παγκόσμιας Οικονομικής Ύφεσης του 1929, όταν οι οικογένειες πουλούσαν μήλα στους δρόμους της Νέας Υόρκης για να βγάλουν τα προς το ζην.

Αυτό που φαίνεται να ισχύει, ωστόσο, είναι ότι ο όρος έγινε ευρέως γνωστός από τον αθλητικογράφο John J. Fitz Gerald και τη στήλη του στη The Morning Telegraph τη δεκαετία του 1920. Συγκεκριμένα, στις 18 Φεβρουαρίου του 1924 άρχιζε το κάθε άρθρο με τον τίτλο «Το Μεγάλο Μήλο. Το όνειρο κάθε άντρα που καβαλάει ένα καθαρόαιμο και ο στόχος όλων των ιππέων. Υπάρχει μόνο το Μεγάλο Μήλο. Αυτή είναι η Νέα Υόρκη»

«Μεγάλο Μήλο» ονόμαζαν εκείνη την εποχή οι αναβάτες και οι εκπαιδευτές των μικρών αλόγων τα μεγάλα έπαθλα που ήλπιζαν να κερδίσουν με τις κούρσες τους.

Η πρώτη γραπτή εμφάνιση του όρου με απόδοσή του στη Νέα Υόρκη, ωστόσο, εντοπίζεται το 1909 στο βιβλίο «The Wayfarer in New York» του Edward S. Martin.

Διάβασε επίσης: Tell me everything: Εσύ ρωτάς και οι αγαπημένοι σου teen stars απαντούν!

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved