Πόσα γλυκά μπορείς να τρως; Σου έχουμε απάντηση!

Πόσο γλυκό να φάω;

Το γεγονός ότι προσέχει κάποιος την διατροφή του δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να στερηθεί τρόφιμα που τον ευχαριστούν. Ο αποκλεισμός και η στέρηση αγαπημένων τροφίμων είναι ο πιο βασικός παράγοντας αποτυχίας της οποιαδήποτε προσπάθειας απώλειας βάρους. Το ίδιο ισχύει και για τα γλυκά. Αν τα στερηθούμε, κάποια στιγμή θα ξεσπάσουμε και θα πέσουμε μετά μανίας σε ότι νιώθουμε πως έχουμε στερηθεί.

Η διατροφή δεν είναι ούτε άσπρο, ούτε μαύρο.. Είναι γκρι! Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να τρώμε όποιο τρόφιμο μας αρέσει, άλλα με ένα μέτρο προσαρμοσμένο στις ανάγκες μας. Αν κάνουμε καθημερινή γυμναστική, μια μπάλα παγωτό μπορεί να μην μας δημιουργήσει πρόβλημα, έστω και αν γίνεται συχνά. Αν κάνουμε καθιστική ζωή όμως, μάλλον θα το πληρώσουμε (στη ζυγαριά).

Πόσο γλυκό να φάω;
Ένας γενικός κανόνας είναι η κατανάλωση γλυκού να μην ξεπερνά τις 2-3 φορές εβδομαδιαίως. Και η μερίδα βέβαια να είναι μαζεμένη.. Μια βάφλα δεν θεωρείται μαζεμένη! Από την άλλη μια μπάλα παγωτό θα ικανοποιήσει πλήρως της αισθήσεις σας, χωρίς μεγάλο τίμημα. Όσοι βάζουν 2-3 μπάλες αποκλείεται να την βγάλουν καθαρή!

Διάβασε ακόμα: Τι πρέπει να τρώω όταν ασκούμαι; Ο ειδικός σου δίνει λύση

Τι να επιλέξω;
Μια φρουτοσαλάτα είναι η ιδανική επιλογή. Είναι δροσιστική και θα σας εφοδιάσει με δεκάδες θρεπτικά συστατικά. Τα φρούτα είναι νοστιμότατα, γλυκά και μπορούν να καταναλωθούν ελευθέρα. Κανείς δεν πήρε βάρος από έξτρα φρούτο!

Όσον αφορά τα γλυκά, καλές επιλογές είναι: το ζελέ, παγωτό σορμπέ, κρέμα καραμελέ light, smoothies (με γάλα και 2 φρούτα εποχής), παγωτό ξυλάκι light ή ένα κυπελλάκι frozen yogurt.

Προσπαθήστε τέλος να ρυθμίσετε την διαθεσιμότητα στο σπίτι σας. Αν έχετε 2 λίτρα παγωτό στην κατάψυξη είναι αβέβαιο το κατά πόσο θα κρατηθείτε. Σε περιπτώσεις εστιατορίων αν δεν θέλετε φρούτο στο τέλος, μοιραστείτε κάποιο γλυκό με την παρέα σας.

Ευχαριστούμε το Νίκο Καφετζόπουλο, Κλινικό διαιτολόγο
www.nutribase.gr

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved