Greta Thunberg: Το 16χρονο κορίτσι που μόλις έγραψε ιστορία σε όλον τον πλανήτη

Αυτό που κατάφερε πάλι η 16χρονη Σουηδέζα έγραψε ιστορία.

Μερικές φορές έρχονται στιγμές που αποδεικνύουν ότι η έμπνευση και η δράση δεν έχουν καμία σχέση με την ηλικία. Σε περιπτώσεις, όπως αυτή, η ηλικία καταλήγει να είναι ένα ασήμαντο νούμερο που δε δείχνει τίποτα σχετικό με την ικανότητα ενός ανθρώπου ή τη δύναμή του να αλλάξει τον κόσμο. Ζωντανή απόδειξη των παραπάνω αποτελεί η Greta Thunberg.

Η 16χρονη μαθήτρια από τη Σουηδία δεν είναι σε καμία περίπτωση το τυπικό παιδί της ηλικίας της. Τα ενδιαφέροντά της δεν έχουν να κάνουν με βόλτες, σινεμά και τηλεόραση. Δεν έχουν σχέση ούτε μόνο με τα μαθήματα του σχολείου. Η κόρη της Malena Ernman και του Svante Thunberg έβαλε από πολύ μικρή στόχο να αλλάξει τον κόσμο και με την πορεία που έχει ακολουθήσει μέχρι στιγμής, μάλλον μας κάνει να προετοιμαζόμαστε για μεγάλα πράγματα από την ίδια και να εμπνεόμαστε για τη δική μας δράση.




Μετά από αναρίθμητες διαδηλώσεις έξω από σχολεία, ομιλίες με μεγάλους ηθοποιούς που ασχολούνται με την κλιματική αλλαγή και λόγους υπό την παρουσία μεγάλων ηγετών του κόσμου, η Greta είναι πλέον ένα από τα πολλά υποσχόμενα παιδιά της γενιάς της.

Μέχρι και στην Ελλάδα το κορίτσι που συζητάει όλος ο πλανήτης βρίσκεται μέσα στις κορυφαίες αναζητήσεις στην Google για το 2019.

Τώρα, άλλο ένα τεράστιο κατόρθωμα έρχεται να προστεθεί στο βιογραφικό της, αφού το περιοδικό Time επέλεξε την Greta ως τον πιο σημαντικό άνθρωπο του κόσμου για τη φετινή χρονιά. Αυτό, μάλιστα, την καθιστά αυτόματα το πιο μικρό ηλιακά άτομο που έχει πάρει τον τίτλο μέχρι σήμερα.

https://www.instagram.com/p/B57wvvMB9HI/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

«Δεν μπορούμε να συνεχίσουν να ζούμε σα να μην υπάρχει αύριο, γιατί υπάρχει αύριο. Αυτό είναι το μόνο που λέμε»


Διάβασε επίσης: Έως πότε θα αφήνεις την περίοδό σου, να επεμβαίνει στο στυλ σου;

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved