Τότε VS Τώρα: Πριν τον Thor και τους Avengers, είχαμε τον Lion-O και τους Thundercats

Τότε VS Τώρα: Πριν τον Thor και τους Avengers, είχαμε τον Lion-O και τους Thundercats

Ήρθε η ώρα να θυμηθούμε την πιο επική σειρά των παιδικών μας χρόνων.

«Thunder Thunder Thunder Thundercats hooo», ακουγόταν τα σαββατοκύριακα από τα ηχεία της τηλεόρασης και, αν ξέρεις τι πάει να πει αυτό, τότε είσαι γνήσιο παιδί των 80s και των 90s. Αν άρχισες να το φωνάζεις και να κάνεις τις πορωτικές κινήσεις με το Σπαθί της Οιωνών, μόλις έδωσες το φωτεινό παράδειγμα ενός πραγματικού οπαδού των ThunderCats. Αν πάλι όλα αυτά αποτελούν άγνωστες λέξεις για σένα, ετοιμάσου να μάθεις για την πιο επική σειρά των παιδικών μας χρόνων.

Το origin story των Thundercats

Οι Thundercats ήταν μία ομάδα υβριδίων – γατοανθρώπων με υπεράνθρωπες δυνάμεις, που τα έβαζε με κακούς κάθε λογικής και φαντασίας και με έναν αρχηγό -Lion-0- μπροστά στον οποίο κανείς δεν είχε ουσιαστική ελπίδα. O Lion-O, o Jaga, ο Tygra, ο Panthro, η Cheetara, ο WilyKit κι η WiliKat αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τον καταδικασμένο πλανήτη της Thundera και τα κατάφεραν λίγο πριν αυτός καταστραφεί. Από τι; Όπως μάθαμε στην τρίτη σεζόν, λόγω μίας κακής απόφασης του σοφού τους -Jaga- να πετάξει το πανίσχυρο όπλο ενός εχθρού του σε ένα ηφαίστειο. Τελικά, μετακόμισαν στην Τρίτη Γη.

Παρεμπιπτόντως, για πολλά επεισόδια όλοι τότε νομίζαμε ότι πρόκειται για μία τρίτη γη, τοπικά. Εν τέλει καταλάβαμε ότι ήταν η ίδια γη στην οποία ζούμε και τώρα αλλά σε μία τρίτη χρονική περίοδο της ζωής της. Εκεί, οι άνθρωποι δεν ήταν το βασικό είδος και τη θέση τους είχαν καταλάβει εξωγήινοι και κάτοικοι άλλων πλανητών που μετοίκισαν με την ίδια λογική που το έκαναν οι ThunderCats. Την επιβεβαίωση έκανε, μάλιστα, όχι άλλος, από τον Merlin, ένας από τους λίγους ανθρώπους που επιβίωσαν μέχρι τότε. Τώρα που το ξανασκεφτόμαστε, μας θυμίζει και λίγο Dark. Mindblown.


ΌπουThor,βλέπε Lion-O

O Lion-O ήταν ο αρχηγός αυτής της ομάδας και ο αντίστοιχος Thor. Γυμνασμένος Φουσκωμένος σε βαθμό που έλεγες ότι σε κάποια απότομη πτώση μάλλον θα έσκαγε. Μαλλιά να ανεμίζουν κάθε φορά που βρισκόταν σε μάχη -ή και έτσι, γιατί μπορούσαν- κι ένα παντοδύναμο όπλο που καλούσε κατά βούληση κι όποτε το χρειαζόταν και με το οποίο νικούσε κάθε εχθρό που στεκόταν στο διάβα του: το σπαθί των οιωνών -Ναι, ακριβώς. Θυμίζει το Mjolnir.

Ο Lion-O ήταν ακόμα πιτσιρικάς όταν έφυγαν με τους υπόλοιπους και, για την ακρίβεια, δε μεγάλωσε ποτέ. Όχι φυσιολογικά. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους από την Thundera στην Τρίτη Γη, όλοι οι ThunderCats τοποθετήθηκαν σε κάψουλες. Η παραμονή του σε μία από αυτές έκανε τον Lion-O να μεγαλώσει σωματικά, αλλά να διατηρήσει το μυαλό του παιδιού που ήταν. Εξ ου και κάποιες φορές που συμπεριφερόταν με ανάλογο τρόπο.


Τοσπαθί των οιωνών

Το σπαθί των οιωνών ήταν όλη η ουσία της σειράς. Ο πιστός φίλος και προστάτης του Lion-O και των ThunderCats που «ήξερε πότε θα το χρειαστούν πριν το χρειαστούν», όπως είχε πει κι ο Jaga. Το μάτι της Thundera «ξυπνούσε» όποτε υπήρχε κίνδυνος και με το τρίτο «Thunder» είχε μετατραπεί από στιλέτο σε σπαθί. Το σήμα των ThunderCats έβγαινε στον ουρανό κι όλη η ομάδα ήξερε πού να τρέξει για βοήθεια.

«Σπαθί των οιωνών, δώσε μου όραση πέρα από την όραση»

Αυτό το φανταστικό όπλο έβγαζε ενεργειακές δεσμίδες την ώρα της μάχης, δημιουργούσε προστατευτικά πεδία, έκανε αυτόν που το κρατούσε -βλέπε Lion-O- να πετάει, αλλά, ίσως το πιο σημαντικό, έδινε όραση πέρα από την όραση. Δηλαδή, έδειχνε σε αυτόν που το κρατούσε ο,τι ήθελε σε οποιονδήποτε πλανήτη ή αν υπήρχε κοντά κίνδυνος, κι έτσι μπορούσε να σταματήσει οποιαδήποτε επίθεση πριν καν αυτή γίνει.


Mumm-Ra: Ο πιοτρομακτικός villain παιδικού

O Mumm-Ra ήταν ίσως κι ο πιο τρομακτικός κακός που είχαν τα 80s και τα 90s. Ένας αρχαίος Αιγύπτιος μάγος που έγινε αθάνατος από τα Αρχαία Πνεύματα του Κακού. Γι’ αυτό ήταν μούμια και ζούσε σε πυραμίδα. Το ακόμα πιο ψαγμένο; Το ίδιο του το όνομα «Mumm-Ra», βγαίνει από το «mummy» (μούμια) και «Ra» (Αιγύπτιος θεός του ήλιου). Αυτός, λοιπόν, ήταν εκεί πριν απ’ όλους και ήταν έξαλλος για την επιδρομή των κατοίκων των υπόλοιπων στον πλανήτη του. Όταν γελούσε, που συνήθως τα μάτια του γίνονταν πιο κόκκινα από ποτέ… Ας πούμε ότι το γεγονός ότι προβαλλόταν πρωινή ώρα ήταν μία πολύ καλή επιλογή.

Ας αφήσουμε την Cheetara να κλείσει με ένα αγαπημένο quote: Δεν είσαι ποτέ παγιδευμένος, εκτός κι αν πάψεις να προσπαθείς.

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved