The King: Τελικά η νέα ταινία του Netflix που όλοι συζητάνε αντέγραψε το Game of Thrones;

Μία σκηνή του King είναι έως και πιστή αντιγραφή αυτής του GoT κι ο σκηνοθέτης ξεκαθαρίζει τι συνέβη

Κι εκεί που αρχίσαμε να παρακολουθούμε την πρώτη σεζόν του Alienist, μιας που θα έρθουν τα νέα επεισόδια τον Μάρτιο του 2020, ξαφνικά όλος ο κόσμος άρχισε να μιλάει για το King. Επικές μάχες, σκηνοθεσία που απέδιδε δίκαια το όλο κλίμα της εποχής του Βασιλιά Ερρίκου IV και του γιου του Ερρίκου V κι εξαιρετικές ερμηνείες από τους πρωταγωνιστές ήταν τα χαρακτηριστικά που άκουγες από όποιον έβλεπε την ταινία και προσπαθούσε να σε πείσει να την προσθέσεις στη λίστα σου.

Πράγματι, εμείς πειστήκαμε και είδαμε την ταινία που αποτελεί το νέο must του τηλεοπτικού κινηματογράφου και συμφωνήσαμε με ο,τι είχαμε ακούσει σχετικά με αυτή. Ήταν μία ταινία που κινήθηκε σε καθαρά ιστορικά πλαίσια, χωρίς να νοιάζεται να προσθέσει ειδύλλια, σκάνδαλα και ερωτικά τρίγωνα για να πείσει. Δεν τα χρειάστηκε ούτε στο ελάχιστο, αφού ο τρόπος της παρουσίασης του story κι ο εκπληκτικός Timothée Chalamet έβαλαν την ταινία στον δρόμο που έπρεπε, αποφεύγοντας με μεγάλη μαεστρία τον χαρακτηρισμό «βαρετή», λόγω της καθαρά ιστορικής της προσέγγισης.




Όλη η ταινία έχει χτιστεί πάνω σε ένα και μόνο πράγμα: Τα γεγονότα που προηγήθηκαν και που οδήγησαν στην ανάληψη του θρόνου της Αγγλίας από τον Hal, τον πρίγκιπα που από μικρή ηλικία είχε χωρίσει τον δρόμο του από αυτό του πατέρα του, με τις κακές τους σχέσεις και τη ζωή του ίδιου μακριά από το Παλάτι να είναι γνωστή σε όλο το Βασίλειο.

Ο Hal ήταν πολύ διαφορετικός από τον πατέρα του, τόσο στη φιλοσοφία όσο και στην ικανότητα. Απέφευγε τον πόλεμο και ήθελε να φέρει ειρήνη σε όλο το βασίλειο, κάτι που -φυσικά- δεν άρεσε στους καιροσκόπους αυλικούς του, που στόχευαν στο να μεγαλώσουν την περιουσία τους με τα λάφυρα του πολέμου. Μετά από δολοπλοκίες των υψηλότερων στην ιεραρχία προσώπων που βρίσκονταν κοντά του, ο βασιλιάς Hal ξεκίνησε πόλεμο με τη Γαλλία. Ωστόσο, μετά την επιτυχημένη πολιορκία των τειχών τους, ακολούθησε ο «σοβαρός» πόλεμος της ταινίας, αυτός με τον Γάλλο Δελφίνο.




Η μάχη ήταν πολύ καλή, ειδικά για τα τηλεοπτικά δεδομένα, υπήρχε σχέδιο, στρατηγική, κι όλα καλά μέχρι που δεν αργήσαμε να καταλάβουμε ότι κάτι μας θυμίζει και σα να έχουμε υπάρξει ξανά μάρτυρες μίας συγκεκριμένης σκηνής. Μάλιστα, το déjà vu μας μάς πήγε στην έκτη -φανταστική- σεζόν του Game of Thrones και σε μία από τις καλύτερες -αν όχι την καλύτερη- μάχη που έχει γίνει ποτέ στη μικρή οθόνη, τη Μάχη των Μπάστάρδων, μεταξύ του Jon Snow και του Ramsay Bolton.

Η σκηνή όπου ο Falstaff βρίσκεται στριμωγμένος από το πλήθος των στρατιωτών και προσπαθεί να βγει στην επιφάνεια για να αναπνεύσει είναι έως και πιστή αναπαράσταση της στιγμής που ο Jon Snow είναι στο κέντρο του όχλου, χάνοντας μέχρι εκείνο το σημείο τη μάχη από τον Bolton πριν εμφανιστεί η Sansa κι ο Littlefinger.




Φυσικά, η αδιαμφισβήτητη ομοιότητα έγινε αντιληπτή από κάθε fan του GoT, με αποτέλεσμα να γεμίσει το Internet με σχετικά post. Το Radio Times ρώτησε τον σκηνοθέτη του King, David Michôd, σχετικά με το γεγονός κι εκείνος έδωσε τη δική του απάντηση.

Δες την στην gallery που βρίσκεται στη συνέχεια.

Διάβασε επίσης: EveryDay zen: Πώς αυτή τη χρονιά θα καταφέρεις να κάνεις focus on you

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved