Η Mairiboo δίνει σήμερα το πιο σωστό μήνυμα στα κορίτσια για τη σεξουαλική παρενόχληση

Με αφορμή το περιστατικό που συνέβη στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Ένα πρωτοφανές επεισόδιο σεξουαλικής παρενόχλησης σημειώθηκε στις 7 Νοεμβρίου μέρα μεσημέρι σε βιβλιοθήκη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, μια 20χρονη φοιτήτρια, ενώ διάβαζε, ξαφνικά αισθάνθηκε κάτι να την ακουμπά στην πλάτη. Άπλωσε το χέρι της και διαπίστωσε ότι η μπλούζα της είχε λερωθεί από σπέρμα. Όταν γύρισε το κεφάλι της είδε έναν νεαρό να την κοιτά και στη συνέχεια να τρέπεται σε φυγή. Τότε, εκείνη στη θέα του νεαρού να τρέχει έβαλε τις φωνές, ζητώντας βοήθεια από τους παρευρισκόμενους.

Ο υπεύθυνος της βιβλιοθήκης άρχισε να καταδιώκει τον νεαρό και με την βοήθεια ενός φύλακα τον ακινητοποίησαν κοντά στη Θεολογική Σχολή. Τότε, εκείνος παραδέχθηκε ότι είναι φοιτητής του ΑΠΘ και λίγο αργότερα έφτασε στο σημείο η ΕΛ.ΑΣ, που προχώρησε στη σύλληψή του.

Ο φοιτητής παραδέχτηκε την πράξη του και φέρεται να δήλωσε στους αστυνομικούς ότι το έκανε γιατί εκείνη τη στιγμή ήθελε να εκτονωθεί. Σε βάρος του νεαρού θα σχηματιστεί δικογραφία και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Αν συμβεί και σε σένα κάτι τέτοιο ή σε μία φίλη σου θα πρέπει να ξέρεις ότι -εκτός από την αστυνομία στην οποία πρέπει να απευθυνθείς άμεσα- υπάρχει και η γραμμή SOS 15900. Πρόκειται για μια γραμμή εθνικής εμβέλειας, η οποία λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο και 365 μέρες το χρόνο και την οποία στελεχώνουν ψυχολόγοι και κοινωνιολόγοι, οι οποίοι παρέχουν άμεση βοήθεια σε έκτακτα και επείγοντα περιστατικά βίας. Υπάρχει, επίσης, η δυνατότητα ηλεκτρονικής επικοινωνίας των γυναικών μέσω της διεύθυνσης e-mail: sos15900@isotita.gr.

Οι αντιδράσεις σε αυτό το περιστατικό ήταν πάρα πολλές και ανάμεσα σε όσους αντέδρασαν ήταν και η Μαίρη Συνατσάκη. Η Μαίρη ανέβασε κάποια stories στο Instagram σε μια προσπάθεια να ενημερώσει όλα τα κορίτσια για το τι ακριβώς είναι η σεξουαλική παρενόχληση, ενώ τις παρακίνησε να αντιδρούν άμεσα σε τέτοια περιστατικά και να απευθύνονται στη γραμμή SOS 15900.

Δες στην παρακάτω gallery τα stories της Μαίρης Συνατσάκη και μάθε αναλυτικά πώς πρέπει να δράσεις κι εσύ σε παρόμοια περιστατικά.

Φυσικά, ευχόμαστε να μη συμβεί κάτι παρόμοιο σε κανένα κορίτσι!

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved