Τότε VS Τώρα: Ποια μουσική ακούγαμε στο σχολείο το 2000;

Όταν συνειδητοποιείς ότι μεγάλωσες και σε ό,τι αφορά τη μουσική

Συνήθως το κόλλημά μας με έναν καλλιτέχνη της εποχής, ή με μια μπάντα, το εκφράζαμε με γιγαντοαφίσες πάνω από το κρεβάτι μας, άπειρα «graffities» σε τοίχους, τσάντες, κασετίνες και στο θρανίο της τάξης μας, με καρδούλες και τα ονόματά τους. Μάλλον όχι απλά στοίχειωναν τους τοίχους μας αλλά και τις καρδιές μας. Ήταν ένας τρόπος εξωτερίκευσης των βαθύτατων συναισθημάτων μας. Ήμασταν ρομαντικές σαν έφηβες και αυτό… έβγαινε προς τα έξω!

Τα τραγούδια της εποχής μας ήταν αναμφισβήτητα πιο ρομαντικά και ακούγοντάς τα ονειροπολούσαμε και ψάχναμε τον έναν κι μοναδικό έρωτα. Μην σου πω, δε, τι γινόταν αν ο έρωτας μάς είχε χτυπήσει την πόρτα. Τότε, αυτά τα τραγούδια ήταν όχι απλά μελωδίες στα αυτιά μας, αλλά ύμνοι προς τον ιδεατό έρωτα!

via GIPHY


Σίγουρα δεν έχουν αλλάξει και τόσο τα παραπάνω από γενιά σε γενιά. Η βασική διαφορά του τότε με το σήμερα είναι ότι οι μουσικές επιλογές μας ήταν κατά κάποιο τρόπο-αν μου επιτρέπεται να πω-συγκεκριμένες. Ένα καλό της σημερινής εποχής είναι ότι οι έφηβοι χειρίζονται την τεχνολογία στα δάχτυλα, όλοι έχουν ένα κινητό και την δυνατότητα να «ψαχουλέψουν» και να βρουν στο διαδίκτυο περισσότερα τραγούδια.
Τότε είχαμε το ραδιόφωνο, τις κασέτες, το walkman, το CD player, τα CD πολλές φορές ήταν ή από μαγαζιά
-δεν είχαμε τα free download mp3 converter- ή και από περιοδικά και πάει λέγοντας.

Τώρα υπάρχει το shazam, υπάρχει το Spotify, το YouTube και η ζωή είναι σίγουρα πιο εύκολη. Τέλος, για να πάμε παρακάτω και να θυμηθούμε τις μουσικές επιλογές των εφήβων του τότε, να σημειώσουμε και κάτι τελευταίο. Η ραπ σκηνή δεν είχε αναγνώριση όσο έχει τώρα, ακόμη και το κοινό του συγκεκριμένου μουσικού είδους ήταν… ελάχιστο. Φυσικά οι διαφορές του ραπ ρεπερτορίου, τόσο σε στίχους, όσο και σε μουσική, είναι ολοφάνερες.
Για να δούμε, εσύ τα ξέρεις τα παρακάτω τραγούδια; Έλα, δεν μπορεί, όλο και κάποιο θα έχεις ακούσει!


Melanie C - Never Be The Same Again




Timbaland, OneRepublic – Apologize




Morandi - Save Me




Hi-5- Ξέρω τι ζητάω (I will rise again)



Cascada - Everytime We Touch




Backstreet Boys - Show Me The Meaning Of Being Lonely




Britney Spears - Baby One More Time




Avril Lavigne – Complicated




Carly Rae Jepsen - Call Me Maybe




Νίκος Γκάνος- Κοίτα τι έκανες




Coldplay - Speed Of Sound



© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved