Οι δημιουργοί του Game of Thrones εγκαταλείπουν το μεγάλο πρότζεκτ της Disney κι όλοι απορούν

Η επιτυχία του Game of Thrones φέρνει το ένα deal μετά το άλλο

Όταν το 2016, δημοσιοποιήθηκαν τα νέα ότι οι παραγωγοί του Game of Thrones, David Benioff και Dan Weiss, αποφάσισαν να λήξουν τη σειρά με το τέλος της 8ης σεζόν, κανείς δεν μπορούσε να καταλάβει το σκεπτικό με το οποίο το αποφάσισαν. Μιλούσαμε τότε για πιθανώς την καλύτερη σειρά όλων των εποχών, με εκατομμύρια θεατές να βρίσκονται καθηλωμένοι στις οθόνες τους κι ένα storyline -ευγενική χορηγία του George R. R. Martin- που δε δυσκόλευε κανενός τη δουλειά να το συνεχίσει τηλεοπτικά.

Παρά ταύτα και παρά τις προτροπές του συγγραφέα να φτάσουν μέχρι και 10 σεζόν, το διάσημο πια ντουέτο συνέχισε με το σχέδιό του, υπό τον ισχυρισμό ότι δεν ήθελε να τραβήξει το σόου απλά και μόνο επειδή είχε επιτυχία. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα έξι, για πολλούς, κάτω του μετρίου τελευταία επεισόδια.

star wars 2

Στη συνέχεια, μάθαμε ότι ο David κι ο Dan ανέλαβαν τη δημιουργία των τριών νέων ταινιών της Disney που θα αποτελέσουν τη συνέχεια του Star Wars, αλλά ξεχωριστά από το κεντρικό Skywalker saga, που ξεκίνησε το 1977 με τον George Lucas. Τα πράγματα φαίνονταν να είχαν πάρει τον δρόμο τους, ενώ, παράλληλα, έκανε την εμφάνισή του ένα νέο deal 250 εκατομμυρίων δολαρίων με το Netflix.

Η παραπάνω συμφωνία, απ’ όσο γνωρίζαμε μέχρι πρότινος, συνυπήρχε με αυτήν της Disney, με δέσμευση από την πλευρά των δημιουργών για αρκετά χρόνια -5- στην πλατφόρμα. Το ίδιο το Netflix εξέφρασε δημόσια τη χαρά του για την ενσωμάτωσή τους στο δυναμικό του, προσφέροντάς τους το deal που ξεπέρασε αυτό των δημιουργών του Westworld (150 εκατομμύρια δολάρια με το Amazon).

Ωστόσο, το μέγεθος του πρότζεκτ της πλατφόρμας φαίνεται να είναι πολύ μεγάλο για να μπορεί να γίνει συνδυαστικά με το οτιδήποτε, κι έτσι ο Denioff κι ο Weiss εγκατέλειψαν την τριλογία του Star Wars, που έχει προγραμματιστεί για το 2022. Πάντως, ο πρόεδρος της θυγατρικής της Disney -Lucas Film-, Kathleen Kennedy, που έχει τα δικαιώματα για τις ταινίες, κρατάει τις πόρτες ανοιχτές, λέγοντας:

«Ο David Benioff κι ο Dan Weiss είναι απίστευτοι στο να διηγούνται ιστορίες. Ελπίζουμε να τους συμπεριλάβουμε στο ταξίδι που είναι μπροστά, όταν είναι έτοιμοι να απομακρυνθούν από το φορτωμένο πρόγραμμά τους και να εστιάσουν στο Star Wars»




Ακόμα δε γνωρίζουμε τι ακριβώς περιλαμβάνει η συγκεκριμένη συνεργασία ως προς πιθανές ταινίες ή σειρές, αλλά με το μέγεθος του χρηματικού ποσού που έχει μεσολαβήσει και το αντίο στα Star Wars έχει εκτοξευθεί η περιέργειά μας στα ύψη. Μπορεί πολλοί να μην είναι σίγουροι για το αν τελικά ήταν σωστή η απόρριψη ενός ονόματος, όπως η Disney, αυτό, όμως, θα φανεί εκ του αποτελέσματος.

Διάβασε επίσης: Τα everyday girls που έγιναν τα πιο γνωστά music icons -και πώς τα κατάφεραν

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved