Joker: Η σκηνή εκτός σεναρίου που «πάγωσε» μέχρι και την ίδια την παραγωγή

Ο Joaquin Phoenix έδωσε τα ρέστα του στον ρόλο κι αυτή είναι άλλη μία απόδειξη

Για κάθε ηθοποιό φτάνει ένας ρόλος που θα αποτελέσει το κατάλληλο βήμα για να κάνει την προσωπική κι επαγγελματική του υπέρβαση στον χώρο της υποκριτικής. Μία ταινία που θα τον εξυψώσει σε τέτοιο βαθμό που δε θα μπορέσει να ξεχαστεί ποτέ από τη μνήμη των θεατών και που θα τον ανακαλούν με κάθε υποψία συνειρμού που μπορεί να δημιουργηθεί στο μυαλό τους γύρω από αυτήν. Αυτή η ερμηνεία για τον Joaquin Phoenix ήταν ο Joker.

Ο Αμερικανός ηθοποιός κατάφερε να δώσει την ψυχή του στον συγκεκριμένο ρόλο κι αυτό μάλλον δεν είναι κάτι που λέγεται μεταφορικά. Δεν ήταν κάτι απλώς διαδικαστικό, μία δουλειά που θα τελείωνε μόλις σταματούσε το βραδινό γύρισμα. Άλλωστε, ο Phoenix δε συνηθίζει να αντιμετωπίζει ποτέ με αυτόν τον τρόπο την τέχνη που αναλαμβάνει. Το βλέπει ακριβώς έτσι: ως τέχνη.

Joker 13

Βλέποντας το αποτέλεσμα στις κινηματογραφικές αίθουσες, δε θα μπορούσαμε να έχουμε κάτι διαφορετικό από ρίγη, για την ερμηνεία του ηθοποιού, την απόδοση αυτού του φανερά ασταθούς και ψυχολογικά διαταραγμένου χαρακτήρα, αλλά και την αίσθηση ενοχής που μάλλον ήθελε να περάσει μέσα από την ταινία ο σκηνοθέτης και συνδημιουργός Todd Phillips.

Μία από τις πλέον ανατριχιαστικές σκηνές, που και μόνο που γίνεσαι μάρτυρας νιώθεις περίεργα, είναι αυτή όπου ο Arthur Fleck, όντας σε πλήρη σωματική και ψυχολογική αποσύνθεση, αποφασίζει να μπει και να κλειστεί μέσα στο ψυγείο. Είναι η στιγμή που επιλέγει να απομονωθεί πλήρως και να αφήσει τα πάντα έξω από το μοναδικό πράγμα που τον χωρίζει από το απόλυτο χάος του έξω κόσμου, την πόρτα ενός ψυχρού κι άψυχου ψυγείου.




Κι όμως, παρά το γεγονός ότι η σκηνή έχει καταλήξει να γίνει μία από τις πιο χαρακτηριστικές της ταινίας, όπως αποκαλύφθηκε, δεν ήταν καν στο σενάριο. Πρόκειται για έναν αυτοσχεδιασμό του Phoenix, ο οποίος την εμπνεύστηκε, καθώς του φάνηκε ότι αυτό ήταν κάτι που θα έκανε ο χαρακτήρας του.

O εικονολήπτης Lawrence Sher μίλησε στο Slash Film για την εμπειρία που είχε όλο το crew βλέποντας τον αυτοσχεδιασμό του Phoenix κι οι δηλώσεις του βρίσκονται στην παρακάτω gallery.

Διάβασε επίσης: Τα everyday girls που έγιναν τα πιο γνωστά music icons -και πώς τα κατάφεραν

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved