Instagram Stories: Πώς βγαίνει τελικά η σειρά που εμφανίζονται αυτοί που τα βλέπουν;

Ισχύει η θεωρία των «stalkers»;

Τα stories του Instagram πλέον έχουν γίνει πιο διάσημο feature κι από την ίδια εφαρμογή. Εύκολα μπορεί να ανήκεις σε αυτούς που καθημερινά κάνουν τουλάχιστον ένα στον προσωπικό τους λογαριασμό και σίγουρα επιλέγεις ένα πέρασμα από τις ιστορίες των φίλων σου για να δεις με τι ασχολούνται και πού βρίσκονται την εκάστοτε μέρα. Κι όχι απλά αυτό, αλλά σίγουρα όταν μοιράζεσαι εσύ τα κατορθώματά σου, θα μπεις να δεις τη λίστα με αυτούς που έχουν δει το Story σου.

Έχεις παρατηρήσει, όμως, ότι κάποιοι άνθρωποι μπορεί να βρίσκονται σταθερά σε συγκεκριμένες θέσεις ή ότι ανά διαστήματα μπορεί να δίνουν τη θέση σε άλλους; Επειδή εμείς αναρωτηθήκαμε με ποιον τρόπο βγαίνει η συγκεκριμένη κατάταξη, ψάξαμε το θέμα και τα όσα βρήκαμε μας προβλημάτισαν ιδιαιτέρως.


via GIPHY


Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι ο τρόπος με τον οποίο το Instagram εμφανίζει όσους βλέπουν τα Stories τους βασίζεται στο πόσες φορές εκείνοι έχουν μπει στο προφίλ τους, όμως η αλήθεια φαίνεται να είναι διαφορετική.

Ο product lead του Instagram Home, Julian Gutman, είπε στο Verge τον Ιούλιο του 2018 ότι αυτοί που βγαίνουν πάνω πάνω στη λίστα είναι αυτοί με τους οποίους αλληλεπιδράς εσύ περισσότερο κι ότι το αντίθετο. Συγκριμένα, δήλωσε ότι η κατάταξη «βασίζεται στη δραστηριότητά σου και τους ανθρώπους με τους οποίους είσαι πιο κοντά».

Δραστηριότητα δε θεωρείται μόνο η ανταλλαγή μηνυμάτων και τα likes, αλλά ακόμα κι η απλή επίσκεψη στο προφίλ κάποιου. Έτσι, ο αλγόριθμος πιάνει το παραμικρό click που έχει συμβεί μεταξύ των λογαριασμών. Για παράδειγμα, αν μπαίνεις σε έναν συγκεκριμένο λογαριασμό κάθε μέρα, βλέπεις Stories, κάνεις likes, θα δεις το όνομά του στις πρώτες θέσεις των όσων έχουν δει τα Stories σου.

Μέχρι και η δραστηριότητα που έχεις στο Facebook μπορεί να επηρεάζει τη σειρά κατάταξης των θεατών των Stories.




To Jumper Media, παρά ταύτα, αποφάσισε να τεστάρει τη διάσημη θεωρία των «stalkers», ελέγχοντας αν η επισκεψιμότητα των άλλων στο δικό μας προφίλ είναι τελικά αυτή που επηρεάζει την κατάταξη. Για το πείραμά του έβαλε κάποιους ψεύτικους λογαριασμούς χρηστών του Reddit να κάνουν συχνές επισκέψεις στον κύριο λογαριασμό τους, χωρίς να κάνουν τίποτα από likes, σχόλια ή οτιδήποτε σχετικό.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι αυτοί οι ψεύτικοι λογαριασμοί άρχισαν να εμφανίζονται πιο ψηλά στη λίστα με τις επισκέψεις στα Instagram Stories τους. Κι αυτό χωρίς να γίνει καμία επίσκεψη από την αντίθετη πλευρά.


via GIPHY



Τελικά, λοιπόν, καταλήγουμε να έχουμε δύο διαφορετικές απαντήσεις ως προς την κατάταξη στη λίστα των ατόμων που βλέπουν τα Stories, με το κοινό μεταξύ τους να είναι η επισκεψιμότητα είτε από τη μία πλευρά είτε από την άλλη. Οπότε και μέχρι να υπάρξει κάποια ανακοίνωση με πιο επίσημο κι απόλυτο χαρακτήρα που να δώσει τη λύση στο μυστήριο, πρέπει να πορευθούμε με τα παραπάνω.


Διάβασε επίσης: Οι καθημερινές συνήθειες που θα σε βοηθήσουν να γίνεις πιο αισιόδοξη everyday

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved