Η ξεχωριστή διάκριση της έφηβης ακτιβίστριας Greta Thunberg και πώς θα την μιμηθείς

Το “Fridays For Future: Παρασκευές για το Μέλλον” έρχεται και στην Αθήνα.

Η μικρή Γκρέτα Τούνμπερκ, η νεαρή ακτιβίστρια που μάχεται υπέρ του περιβάλλοντος, ζητά από όλο τον κόσμο να κινητοποιηθεί, να διαδηλώσει για την κλιματική αλλαγή, να πάρει θέση και να βγει στους δρόμους.

Το κίνημα των νέων «Παρασκευές για το Μέλλον», και η Γκρέτα είχαν την τιμή να παραλάβουν το βραβείο «Πρεσβευτής Συνείδησης» από τη ΜΚΟ Διεθνής Αμνηστία.

Με αφορμή λοιπόν την ομιλία της στο Πανεπιστήμιο George Washington όπου η Γκρέτα και το κίνημα των νέων παρέλαβαν το βραβείο, η νεαρή ακτιβίστρια έκανε έκκληση να βγουν όλοι στο δρόμο, να λάβουν μέρος στις παγκόσμιες διαμαρτυρίες στις 20 με 27 Σεπτεμβρίου.

https://www.instagram.com/p/B2hmC-GB6oU/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading


Η συμμετοχή, ωστόσο, φτάνει τους εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο, οι οποίοι και θα διαδηλώσουν στις κινητοποιήσεις για το κλίμα σε εκατοντάδες πόλεις του κόσμου. Έχουν πραγματοποιηθεί παραπάνω από 2.400 δράσεις σε 1.000 πόλεις.
Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά και άλλες ελληνικές πόλεις οι πολίτες θα συμμετάσχουν στο παγκόσμιο κίνημα το οποίο συσπειρώνεται ενόψει της Συνόδου Κορυφής του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στη Νέα Υόρκη. Φορείς, οργανισμοί, ακτιβιστές, ακόμη και πολυεθνικές έχουν δηλώσει πως θα στηρίξουν τις πορείες που ξεκινούν την Παρασκευή.

Ο Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Αμνηστίας, Kumi Naidoo, έστειλε το δικό του μήνυμα με μια προσωπική έκκληση συμμετοχής σε περισσότερα από 30.000 σχολεία ανά τον κόσμο.
«Πιστεύω ότι ο λόγος για τον οποίο τα παιδιά αυτά αγωνίζονται είναι τέτοιας ιστορικής σημασίας που σας γράφω σήμερα…».

Έφτασε η εβδομάδα δράσης για το κλίμα και πρέπει να σε βρει εκεί!

Οι μεγάλες παγκόσμιες διαδηλώσεις υπέρ του περιβάλλοντος είναι γεγονός. Με αφορμή το μαθητικό κίνημα “Fridays For Future: Παρασκευές για το Μέλλον” για την κλιματική αλλαγή, οι παγκόσμιες διαδηλώσεις τώρα πήραν την μορφή μαζικής πορείας. Η πρώτη φορά που είδαμε στη χώρα μας μαθητές στους δρόμους ήταν τον Μάρτιο του 2019 και τώρα διοργανώνονται δεκάδες εκδηλώσεις και «εβδομάδες δράσης για το κλίμα» από 20 μέχρι 28 Σεπτεμβρίου σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη και πολλές ακόμη περιοχές.

Αθήνα
20/9 μαθητική πορεία

21/9 clothes swap

23/9 clean up

27/9 general strike

28/9 ποδηλατοπορεία

Συνολικό πρόγραμμα 20-28/9

Αλεξανδρούπολη

27/9 πορεία

Βέροια

27/9 πορεία

Θεσσαλονίκη

20/9 μαθητική πορεία

27/9 general strike

Καλαμάτα

20/9 μαθητική πορεία

Εβδομάδα δράσης 20-27/9

Σέρρες

20/9 μαθητική πορεία, Συνάντηση μπροστά από το δημαρχείο στις 12.00

Χανιά

20/9 μαθητική πορεία

Ομάδες υπάρχουν και στα εξής μέρη:

Ζάκυνθος

Λάρισα

Πάτρα

Πειραιάς (συμμετοχή και στήριξη στις δράσεις της ομάδας της Αθήνας)

Διάβασε στην gallery τα υπόλοιπα από όσα είπαν στους μαθητές ο Kumi Naidoo και η Γκρέτα Τούνμπερκ.

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved