Δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς; Κόψε αυτές τις 5 τροφές πριν πέσεις για ύπνο

Όσο κι αν δεν το πιστεύεις, η διατροφή συνδέεται άμεσα με τον ύπνο.

Τώρα που έχεις ξεκινήσει το σχολείο προσπαθείς σιγά σιγά να μπεις σε πρόγραμμα και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να φτιάξεις και τη ρουτίνα του ύπνου σου. Ξέρουμε ότι το καλοκαίρι είχες ανώμαλο πρόγραμμα στον ύπνο, κοιμόσουν ό,τι ώρα ήθελες, ξενυχτούσες ή έπαιρνες κι έναν power nap το μεσημεράκι μετά την παραλία. Ωραίες εποχές, δε συμφωνείς; Τότε, βέβαια, δεν είχες καμία υποχρέωση να σε αναγκάζει να ξυπνάς από το χάραμα.

Τώρα, όμως, τελείωσε το καλοκαίρι και πρέπει να μπούμε σε ρυθμούς καθημερινότητας. Είναι αναγκαίο να έχεις ένα σταθερό πρόγραμμα ύπνου, να κοιμάσαι 7-8 ώρες καθημερινά, ώστε να έχεις την καλύτερη δυνατή απόδοση στις υποχρεώσεις του σχολείου και στις εξωσχολικές δραστηριότητες.

Οι πρώτες μέρες είναι δύσκολες μέχρι να συνηθίσει τις νέες συνθήκες ο οργανισμός σου, αλλά για να μπεις πιο γρήγορα σε χειμερινούς ρυθμούς πια πρέπει να πάψεις να τρως ορισμένες τροφές το βράδυ. Ναι, υπάρχουν μερικά τρόφιμα που «καθυστερούν» τον ύπνο με αποτέλεσμα το πρωί να μην μπορείς να σηκωθείς με τίποτα και θα μάθεις ποια είναι στην παρακάτω gallery.

Απόφυγέ τα, μην το σκέφτεσαι!



© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved