«Είμαι 17 ετών, διέγραψα όλα τα social media και δε φαντάζεσαι τι συνέβη»

Γιατί αποκαλεί «τέρας» τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η 17χρονη κοπέλα; 

Η teen queen που απαρνήθηκε τα social media γράφει για όλα εκείνα που βίωσε η ίδια χωρίς να σημαίνει πως όσα περιγράφει αποτελούν πραγματικότητα για όλους ή την μόνη αλήθεια. Δες μια ιστορία με την απόφαση ενός κοριτσιού να αποδεσμευτεί από τα social media...

Social media. Χαμένος χρόνος. Εθιστικό ναρκωτικό που υποσυνείδητα μας ωθεί να εκφράσουμε τις πιο βαθιές, ναρκισσιστικές σκέψεις μας. Τουλάχιστον, εγώ έτσι τα είδα. Ίσως εσύ να τα αντιμετωπίζεις κάπως αλλιώς.

Σαν ένα οποιοδήποτε δυνατό εργαλείο, τα social media μπορούν να χρησιμοποιηθούν για καλό, όπως και για κακό, και στη δική μου περίπτωση ήταν για κακό.

Θα σου πω αυτό. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ένα «τέρας» για ένα 17χρονο παιδί. Όλοι στην ηλικία μου ξοδεύουν ώρες καθημερινά να κάνουν snapchat, να σκρολάρουν στο Instagram και στο facebook και όλα τα σχετικά.

Αν δεν έχεις σχέση με αυτό που περιγράφω, θεωρείσαι outsider. Σε κοιτούν σαν να είσαι περίεργη και ηλίθια. Ή loser. Θα παλέψεις για να σε καλέσουν στα πάρτι και οι συνομίληκοί σου δε θα θέλουν να είναι φίλοι σου. Λυπηρό, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα.

via GIPHY

Θυμάσαι εκείνο το παιδί που το επέλεγαν πάντα τελευταίο να παίξει; Έτσι ακριβώς φέρονται σήμερα οι έφηβοι σε όσους δε χρησιμοποιούν τα social media. Είμαι περήφανη που παραδέχομαι ότι τώρα είμαι «αυτό το παιδί», που (ευτυχώς) το αγνοούν, γιατί δεν είμαι πια αυτό που θεωρείται «in». Ήμουν πολύ καλή για όλους αυτούς.

Πλέον δεν ποστάρω στο Instagram και δεν κάθομαι πάνω από το κινητό μου για να δω πόσα likes παίρνω κάθε λεπτό. Και ούτε διαγράφω τη φωτογραφία μου αν τα likes μου δεν έχουν ξεπεράσει τα 150.

Διαπιστώνω εκ των υστέρων ότι ποτέ δεν κατέβαλα τόση προσπάθεια και δεν αφιέρωσα χρόνο σε όλα αυτά για να είμαι αρεστή και αγαπητή στις παρέες. Ξέρεις πόσα βιβλία ΔΕ θα είχα διαβάσει αν έκανα συνέχεια scroll στο Instagram;

Πάντως, ποτέ δεν είναι αργά να σταματήσεις κι εσύ να είσαι όλη μέρα πάνω από ένα κινητό.

Η απόφαση να διαγράψω αυτές τις εφαρμογές από το κινητό μου ήταν πολύ εύκολη. Κι από τότε που το έκανα δεν ξανασχολήθηκα.

Και μάλιστα παρατήρησα 7 πράγματα που έμαθα από την ώρα που απαλλάχτηκα από τα social media.

Δες στην παρακάτω gallery και θα μάθεις κι εσύ.

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved