«Η Σιωπηλή Ασθενής»: Το βιβλίο που θα σε κάνει να ερωτευτείς το ψυχολογικό θρίλερ

Διαβάσαμε το βιβλίο και σε συμβουλεύουμε να ετοιμαστείς για μεγάλο κόλλημα

Βιβλίο VS ταινία ήταν πάντα μία διαφωνία, την οποία έχεις με την παρέα σου. Από τη μία, υπάρχουν αυτοί που φανατικά υποστηρίζουν τα βιβλία και τη μαγεία που σου μεταφέρει η κάθε σελίδα που διαβάζεις. Από την άλλη, είναι εκείνοι που εκτιμούν ιδιαίτερα την προσθήκη της εικόνας και του ήχου και -δε θα το κρύψω- για ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα ένιωθα ότι κι εγώ έγερνα προς τη δεύτερη κατηγορία, χωρίς, να μπορώ να πάρω μία ξεκάθαρη απόφαση.

Πριν λίγο καιρό, «έτυχε» να φτάσει στα χέρια μου κάτι που ήρθε για να φέρει μία ισορροπία στα πράγματα και ίσως -τουλάχιστον προς στιγμήν- να δώσει το προβάδισμα στον έως και θαυμαστό κόσμο των βιβλίων. Κι όλα ξεκίνησαν από μία μέρα που έκανα βόλτα και πέρασα μπροστά από τον τομέα των βιβλίων, θέλοντας να βρω τη νέα μου συντροφιά για το καλοκαίρι.

i siopili asthenis

Κάπως έτσι κι έχοντας αρκετούς μήνες να αφεθώ σε κάποιο βιβλίο, «Η Σιωπηλή Ασθενής» ήταν αυτό που με τράβηξε κατευθείαν. Έχεις ακούσει το «Μην κρίνεις ένα βιβλίο από το εξώφυλλό του»; Ενώ η ουσία της έκφρασης έχει απόλυτο δίκιο, αυτή ήταν μία από τις φορές που ακόμα κι η εικόνα έπαιξε τον ρόλο της στο να το επιλέξω, δεδομένου ότι δε γνώριζα το παραμικρό για το βιβλίο από πριν. Όταν, δε, διάβασα την υπόθεση στο πίσω μέρος του, πείστηκα τόσο γρήγορα που δεν μπήκα στη διαδικασία να σκεφτώ κάτι άλλο κι απλά το πήρα και το μετέφερα στο ταμείο για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

____________________________________________________________________________________________________

Υπόθεση

Η Alicia Berenson είναι μία ζωγράφος που έχει παντρευτεί με έναν φωτογράφο (Gabriel) και -φαινομενικά- ο γάμος τους δεν έχει κανένα πρόβλημα. Μία μέρα, ο Gabriel επιστρέφει αργά στο σπίτι, η Alicia τον πυροβολεί πέντε φορές στο πρόσωπο και, από εκείνη τη στιγμή και μετά, δεν ξαναμιλάει. Κανείς δεν μπορεί να ξέρει γιατί εκείνη αποφάσισε ξαφνικά να σκοτώσει τον άντρα της και, μάλιστα, με τόσο βίαιο τρόπο. Το μόνο που κάνει είναι να ζωγραφίσει έναν πίνακα που κανείς δεν μπορεί να καταλάβει αν και τι σχέση έχει με τη δολοφονία.

Μετά από καιρό, ένας ψυχοθεραπευτής, ο Theo Faber, που έψαχνε την ευκαιρία να δουλέψει μαζί της και να την κάνει να μιλήσει, την αναλαμβάνει και με διάφορους τρόπους προσπαθεί να μάθει την αλήθεια.

____________________________________________________________________________________________________

Όταν έχεις τέτοια υπόθεση στα χέρια σου, ειλικρινά, πώς να μην το επιλέξεις και με ποιον τρόπο να πάει κάτι λάθος, εφόσον ο συγγραφέας έχει κάνει σωστά κι επιτυχημένα τη δουλειά του; Και, στη συγκεκριμένη περίπτωση, θα σου πω με μεγάλη βεβαιότητα ότι δεν έχεις τίποτα να φοβηθείς στο συγκεκριμένο κομμάτι. Ο Alex Michaelides, που το έγραψε, απέδειξε ότι ξέρει πολύ καλά να χειρίζεται τον ψυχολογικό τρόμο και να ξεδιπλώνει την πλοκή με τέτοιον τρόπο, που δεν ξέρεις τι θα σου ‘ρθει κι από πού.

Πρόκειται για έναν συγγραφέα, που, αν δε διαβάσεις και την τελευταία σελίδα του βιβλίου του, τίποτα δεν έχει τελειώσει κι η ανατροπή μπορεί να έρθει ακόμα και στην τελευταία παράγραφο. Σε βάζει σε μία διαδικασία να κάνεις υποθέσεις για το πώς συνέβη το έγκλημα, σε σημείο που ανά μερικές σελίδες έχεις και μία νέα επιφοίτηση.

Το ακόμα πιο «μαγικό» μέσα σε όλα αυτά; Διηγείται την ιστορία με τόσο απλό αλλά έξυπνο τρόπο, που, παρά το ότι αποτελείται από 352 σελίδες, είναι από τα πιο ευκολοδιάβαστα βιβλία που θα περάσουν ποτέ από τα χέρια σου.

Συμπέρασμα; Αν ψάχνεις για ένα βιβλίο ψυχολογικού τρόμου, που να μην είναι καθόλου βαρετό, να έχει πολύ αγωνία κι ανατροπές και να διαβάζεται εύκολα, τότε «Η Σιωπηλή Ασθενής» είναι σίγουρα αυτό που ψάχνεις.

Και θα κλείσω με αυτό: Ήταν τόσο καλό που το διάβασα σε δύο μέρες!

Το βιβλίο θα το βρεις στις Εκδόσεις Διόπτρα.

Διάβασε επίσης: Έχεις βιβλίο του Harry Potter; Δες αν κοστίζει 80.000 ευρώ

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved