H teen editor αποφάσισε να κόψει κοντά και να βάψει ξανθά τα μακριά μαλλιά της: Τι έχει να σου πει!

Οι απίθανες αλλαγές που έχει κάνει στα μαλλιά της η teen editor και όσα πρέπει να γνωρίζεις πριν κάνεις τα ίδια. Τα παραδείγματα που ακολουθούν βασίζονται σε πραγματικά γεγονότα.

Είσαι σίγουρη πως θες να κουρευτείς; Μήπως είσαι φρεσκοχωρισμένη και είπες να κάνεις μια αλλαγή; Αν το κάνεις για αυτόν τον λόγο, το πλέον σίγουρο είναι πως θα το μετανιώσεις! Δεν σκέφτεσαι λογικά! Ενδεχομένως να έχεις βαρεθεί τα μαλλιά σου και θες να αλλάξεις λίγο το στιλ σου. Εγώ μαζί σου είμαι, άλλωστε λατρεύω τις αλλαγές και έχω κάνει πολλές στα μαλλιά μου.

Αν έχεις ήδη φτάσεις μέχρι το κομμωτήριο και το έχεις πάρει απόφαση, εντάξει, από ‘μένα είναι ένα μεγάλο ναι «Go girl!» Αν όμως δεν είσαι και τόσο σίγουρη για αυτό που πας να κάνεις, διάβασε πολύ προσεκτικά όσα έχω να σου πω.


via GIPHY


Είμαι η καταλληλότερη για συμβουλές περί του θέματος. Έχω κάνει αλλαγές στα μαλλιά μου από το άκρως φυσικό μαλλί(απόχρωσης καστανόξανθου, έχω φτάσει σε ξανθό, μαύρο, καστανό σκούρο, μελί, μαύρο-μπλε και πάλι ξανθό-η σειρά δεν είναι τυχαία!- και όσο για το μάκρος του κουρέματός μου; Από εκεί που τα μαλλιά μου έφταναν στην μέση μου, σταδιακά έχουν φτάσει να είναι κοντά)
Άλλες αλλαγές τις έχω μετανιώσει, άλλες με έχουν ταλαιπωρήσει-όμως άξιζαν τον κόπο-και άλλες μακάρι να γυρνούσα τον χρόνο πίσω και να είχα το ίδιο κούρεμα με τότε! Να ξέρεις επίσης πως διαβάζεις ένα κείμενο εκείνης της «τρελής» που «άντρα θέλει, τώρα τον θέλει». Έχω φτάσει σε κομμωτήριο Μεγάλη Πέμπτη απαιτώντας βάψιμο και κόψιμο. Ποτέ φυσικά δεν έγινε λόγω ημερών, θέλω να σου πω με αυτό όμως, πως οι αλλαγές στα μαλλιά μου έχουν γίνει και έπειτα από ώριμη σκέψη, αλλά και χωρίς να το πολυσκεφτώ!


via GIPHY


Να ξέρεις πως σίγουρα θα περάσεις το στάδιο «δεν έπρεπε να κουρευτώ τελικά, τι λάθος έκανα, γιατί με αφήσατε να το κάνω» και άλλα τέτοια.
Ειδικά αν πας με την προοπτική μιας μεγάλης αλλαγής (δηλαδή από μακρύ και ατίθασο μαλλί, μου πας σε κοντό καρέ ή «αγορέ») τότε ναι!
Αν πάλι είσαι σίγουρη για την αλλαγή θα ενθουσιαστείς για δευτερόλεπτα, έπειτα θα τρομοκρατηθείς και να ξέρεις πως θα υπάρξουν πολλές στιγμές που θα «αναπολείς στα παλιά», εν τέλη όμως θα τα συνηθίσεις. Anyway, οι πιθανότητες να το μετανιώσεις, είναι πολλές, για αυτό πρέπει να κάτσεις στον καθρέφτη και να «αναμετρηθείς» με τα μαλλιά σου!

Έπειτα, πρέπει να αναρωτηθείς αν αυτό που έχεις εσύ στο μυαλό σου θα σου ταιριάζει.
Τι εννοώ! Το σχήμα του προσώπου μας δεν μπορεί να υποστηριχθεί από κάθε κούρεμα. Υπάρχει το οβάλ, το τετράγωνο, το στογγυλό και το σχήμα καρδιά(ναι, ναι όλα αυτά είναι σχήματα προσώπων). Δεν είμαστε όλες για όλα! Μην σε ξεγελάνε οι αλλαγές κουρέματος που κάνουν οι celebrities και μοιάζουν σαν την Barbie την πριγκίπισσα ή την Barbie ραπουνζέλ (αν δεν κουρευτείς δηλαδή) ονειρεμένες και γοητευτικές. NOT!


via GIPHY


Επίσης θέλω να ξέρεις πως όσοι σου πουν, πως με τα κοντά μαλλιά θα ησυχάσεις και ο χρόνος περιποίησής τους είναι ελάχιστος….ΧΑ….σε γελάσανε! Είναι ψέμα! Είναι ένα εγκληματικό ψέμα. Το κοντό μαλλί χρειάζεται περισσότερη περιποίηση από ότι ήθελες προηγουμένως, τότε έκανες μια αλογοουρά και ξεμπέρδευες! Τώρα πρέπει να φτιάξεις και κάθε μικρή τρίχα που πετάει και χαλάει την χωρίστρα σου.


via GIPHY



Η αλλαγή χρώματος είναι ένα άλλο μεγάλο κεφάλαιο σε αυτό το εγχειρίδιο «Σκεφτείτε- Κουρέψτε- Τελειώσατε». Η δυσκολότερη αλλαγή είναι από σκούρο σε ξανθό. Κυρίως όμως όταν αυτό το σκούρο χρώμα στα μαλλιά σου είναι βαφή(από προηγούμενο πειραματισμό σου.) Γιατί είναι δύσκολο και επικίνδυνο; «DO NOT TRY THIS AT HOME», διότι όταν η κομμώτρια θα ξεκινήσει να απλώνει το ντεκαπάζ στα βαμμένα μαλλιά σου, ποιος ξέρει άραγε τι χρώμα θα βγάλει από κάτω; Θες να σου πω; Ένα όμορφο... καναρινί… σε όλες του τις αποχρώσεις!!-True story- έπαθα και έμαθα όμως!
Το μόνο σίγουρο για μένα είναι ότι οι αλλαγές είναι ωραίες τις επικροτώ και όσο είσαι νέα έχεις το ελεύθερο της νιότης, κάντο! Η δική μου η συμβουλή είναι πως ποτέ δεν θα είσαι και τόσο σίγουρη για μια αλλαγή, ωστόσο και να μετανιώσει κάποιο κούρεμά σου, έχεις την δυνατότητα να το αλλάξεις ξανά!

Δες στην gallery μερικές από τις αλλαγές που έχω κάνει στα μαλλιά μου

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved