Το «red room» του Stranger Things έχει μπερδέψει πολύ τους fans και δε φαντάζεσαι γιατί

Το ερώτημα ενός θεατή «ξεσήκωσε» το κοινό της σειράς.

Η σειρά Stranger Things έχει να κάνει με ιστορίες που εκτυλίσσονται στη δεκαετία του ’80. Παρουσιάζει την pop κουλτούρα και την τεχνολογία της εποχής εκείνης, πράγματα με τα οποία σίγουρα δεν έχεις έρθει ποτέ σε επαφή. Έτσι έγινε και πρόσφατα με το «red room» του Jonathan Byers, όπου δούλευε για να εκτυπώσει φωτογραφίες, μια διαδικασία που είναι εντελώς άγνωστη στα παιδιά της digital εποχής.

Όπως ήταν φυσικό, το σκοτεινό δωμάτιο του Stranger Things δημιούργησε αρκετή αναστάτωση στους θεατές της σειράς.

Ένας fan μάλιστα, ρώτησε στο Twitter: «Στο Stranger Things βλέπουμε συχνά τον Jonathan να πηγαίνει στο σκοτεινό δωμάτιο για να βελτιώσει τις φωτογραφίες του ή κάτι τέτοιο. Δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς συμβαίνει εκεί. Βάζει τη φωτογραφία στο νερό και κάπως έτσι την κάνει πιο καθαρή;… Είναι μια παλιά τεχνική για το φιλμ, κι αν ναι πώς λέγεται;».

Η αλήθεια είναι ότι κανένα παιδί της σημερινής εποχής δεν καταλαβαίνει αυτή τη διαδικασία. Γιατί πλέον όλοι έχουμε ένα μαγικό smartphone στην τσέπη και μπορούμε να βγάλουμε μια φωτογραφία ανά πάσα στιγμή και αν δε μας αρέσει να τη διαγράψουμε επιτόπου.

Οι παλαιότεροι μόνο θυμούνται τι σημαίνει να έχεις τη φωτογραφική μηχανή με το φιλμ και να φοβάσαι μην καεί το φιλμ και χάσεις όλο το φωτογραφικό υλικό σου.

Ο Jonathan από το Stranger Things βγάζει φωτογραφίες με την κάμερά του και πηγαίνει σε ένα ειδικό σκοτεινό δωμάτιο για να μπορέσει να τις αποτυπώσει. Γιατί πρέπει να είναι σκοτάδι, καθώς το πολύ δυνατό φως θα καταστρέψει τα αρνητικά του φιλμ.

Στην ουσία το darkroom είναι ένας χώρος που χρησιμοποιείται από τους φωτογράφους για να επεξεργαστούν το φιλμ και να εκτυπώσουν τις φωτογραφίες. Είναι ένα δωμάτιο που πρέπει να είναι εντελώς σκοτεινό για να επιτρέψει την ολοκλήρωση της διαδικασίας της εκτύπωσης μιας φωτογραφίας, συμπεριλαμβανομένων του φιλμ και του χαρτιού. Και αν απορείς γιατί είναι κόκκινο αυτό το δωμάτιο, υπάρχει απάντηση. Όταν ένας φωτογράφος εκτυπώνει ασπρόμαυρες φωτογραφίες, χρειάζεται ένα χρώμα για να φωτίζει το χώρο εργασίας του, ώστε στο τέλος να έχει ένα καλό αποτέλεσμα.

Έχεις εντυπωσιαστεί, έτσι δεν είναι;

Δες στο παρακάτω βίντεο το επίσημο τρέιλερ της τρίτης σεζόν.



© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved