3 τρόποι για να μπορέσεις να αντιμετωπίσεις την αποτυχία στο σχολείο

Και μην απελπίζεσαι βρε κορίτσι μου

3 τρόποι για να μπορέσεις να αντιμετωπίσεις την αποτυχία στο σχολείο

Η ζωή καλώς ή κακώς δεν έχει πάντα ευτυχισμένες στιγμές. Κατά αυτόν τον τρόπο δεν έχει πάντα επιτυχίες. Και αν για έναν ανήλικα η αποτυχία είναι πιο οικεία, όσο περνούν τα χρόνια τη συνηθίζεις, για σένα που είσαι στην εφηβεία, τα πράγματα είναι πιο δύσκολα. Μαθήματα, διάβασμα και άγχος συνθέτουν το καθημερινό σου σκηνικό και όλα αυτά με φόντο έναν κακό βαθμό ή μία αποτυχία γενικότερα. Μήπως να χαλαρώσεις και μήπως να αλλάξεις τρόπο σκέψης;

Παρακάτω σου έχω 3 τρόπους για να μπορέσεις να ξεπεράσεις την αποτυχία και να τη χρησιμοποιήσεις προς όφελός σου.

1. Αποδέξου ότι η αποτυχία είναι μέρος της διαδικασίας. Εξάλλου χωρίς αυτή, δεν μπορεί να υπάρξει και η επιτυχία. Η φύση και η ζωή είναι γεμάτη από αντιθέσεις, και ναι είναι μία από αυτές. Να είσαι προετοιμασμένη και για το αρνητικό αποτέλεσμα, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι δε θα προσπαθήσεις για το καλύτερο.

2. Eπέτρεψε στον εαυτό σου να στενοχωρηθεί. Θύμωσε, κλάψε, ό, τι σε κάνει να νιώθεις καλύτερα. Μόνο έτσι θα είσαι έτοιμη για ένα νέο στόχο. Εξάλλου, είσαι ακριβώς στην ηλικία που θα πρέπει να εκδηλώνεις τα συναισθήματά σου και να μην τα κρατάς μέσα σου.

3. Να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου. Μόνο τότε θα μπορέσεις να ξεπεράσεις την αποτυχία και να στοχεύσεις σε μία επιτυχία. Θα πρέπει να εντοπίσεις τα λάθη σου και να μην τα επαναλάβεις. Είναι ο μοναδικός τρόπος για να έχει νόημα η αποτυχία σου.