Είσαι πιο κοντή (ή πιο ψηλή) από τους φίλους σου; 3 τρόποι να το διαχειριστείς

Και να μην πανικοβάλλεσαι

Κάπου ανάμεσα στο γυμνάσιο και το λύκειο τα περισσότερα κορίτσια αρχίζουν να περνούν στην ανάπτυξη. Αυτές οι περίοδοι που το ύψος μεταβάλλεται ραγδαία είναι κάπως άβολες γιατί οι επιλογές αναπόφευκτα είναι δύο. Ή που θα πάρεις απότομο ύψος ή που δεν θα ψηλώσεις αρκετά και θα είσαι η κοντούλα της παρέας σου. Όταν έχεις το λιγότερο ύψος από όλους τους φίλους σου είναι κάπως απογοητευτικό. Μπορεί να νιώσεις περίεργα πολλές φορές στη ζωή σου, όμως δεν χρειάζεται να ανησυχείς.

Δες παρακάτω 3 τρόπους για να διαχειριστείς το γεγονός πως είσαι πιο κοντή (ή ψηλή) από τους υπόλοιπους φίλους σου.

Θυμήσου ότι όλοι μεγαλώνουν με διαφορετικό ρυθμό

Το γεγονός ότι είσαι πιο κοντή ή πιο ψηλή από τους υπόλοιπους συμμαθητές σου, δεν σημαίνει ότι τα πράγματα θα παραμείνουν τα ίδια για πάντα. Σε μερικά χρόνια από τώρα, μπορεί να είναι το αντίθετο ή και όχι. Μην ανησυχείς όμως, έχεις αρκετό χρόνο μέχρι να ολοκληρωθεί η ανάπτυξή σου.

Μάθε πως και οι υπόλοιποι γύρω σου, νιώθουν το ίδιο άβολα

Ρώτησε οποιονδήποτε έχει τελειώσει το λύκειο. Τα μεσαία χρόνια του γυμνασίου και τα πρώτα του λυκείου είναι μια άβολη περίοδος για όλους. Όταν σηκώνεσαι στις μύτες των ποδιών σου ή δεν μπορείς να πιάσεις ένα βιβλίο από το ράφι, σε κάνει να αισθάνεσαι το πιο αδύναμο άτομο στο χώρο. Μπορείς όμως κάπως να ηρεμήσεις, αν σκεφτείς πως και οι συμμαθητές σου βιώνουν ακριβώς τα ίδια προβλήματα.

Το να είσαι διαφορετική είναι ένα καλό πράγμα

Η ποικιλομορφία, σε όλες τις μορφές της, είναι κάτι που πρέπει να επαινεί κανείς. Εξάλλου, οι διαφορές μας καθιστούν τον κόσμο τόσο όμορφο και ενδιαφέρον. Το ύψος σου είναι μόνο ένα χαρακτηριστικό σου που σε κάνει μοναδική. Δεν έχει σημασία αν είσαι μικροκαμωμένη, ψηλή ή κάπου στη μέση. Αντί να ανησυχείς για το αν το ύψος σου σε κάνει να μοιάζεις αλλόκοτη, τόνισε και αποδέξου την ατομικότητά σου.

Εσύ τι ύψος έχεις;

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved