Καλοκαίρι στην πόλη: 5 γειτονιές της Αθήνας που ακόμα δεν έχεις ανακαλύψει

Διάλεξε πού θα πιείς τον επόμενο καφέ σου.

«Αθήνα ζαφειρόπετρα, της γης το δαχτυλίδι» έλεγε ο Κωστής Παλαμάς και είχε όλα τα δίκια του κόσμου. Γιατί η Αθήνα είναι ένα διαμάντι, μια ομορφιά από μόνη της. Η πρωτεύουσα έχει όμορφες, ξεχωριστές και διαφορετικές μεταξύ τους γειτονιές, για όλα τα γούστα και στυλ. Για όλες τις ηλικίες και για όλες τις περιστάσεις. Οι επιλογές δεν σταματούν ποτέ..

Αν λοιπόν ανήκεις σε εκείνες που δεν θα πάνε φέτος διακοπές, ή οι διακοπές σου αργούν ακόμα και αναγκαστικά παραμένεις στην Αθήνα, να ξέρεις ότι πραγματικά δεν έχεις να ζηλέψεις τίποτα από τις φίλες που κάνουν διακοπές στην Πάρο, τη Νάξο ή όπου αλλού βρίσκονται πλάι στο κύμα. Γιατί η Αθήνα μας τα έχει όλα. Θες θάλασσα; Θες βουνό; Θες να είσαι down town; Εδώ όλα μπορείς να τα κάνεις.

https://www.instagram.com/p/CdsjX5yIuLh

Σου αρέσει να ζωγραφίζεις; 5 ιδέες για να φτιάξεις τους πιο όμορφους πίνακες

Εμείς στο TeenQueen.gr βρήκαμε και ξεχωρίσαμε 5 από τις αγαπημένες μας γειτονιές για να πάρεις μια ιδέα και να αποφασίσεις πού θα πιείς τον επόμενο καφέ σου!

Κηφισιά

Αν το κέντρο της Αθήνας και ο πολύς θόρυβος σε κουράζουν, μπορείς να κάνεις τη βόλτα σου στην Κηφισιά. Μπορείς να φτάσεις παίρνοντας το τρένο ή με οποιοδήποτε λεωφορείο σε βολεύει αναλόγως με την περιοχή που μένεις. Το στοιχείο της φύσης είναι διάχυτο στην Κηφισιά, μιας και θα δεις παντού πολύ πράσινο, δέντρα και φυσικά υπέροχες νεοκλασικές μονοκατοικίες. Εννοείται, λοιπόν, ότι αν θες να δροσιστείς και να μην πήξεις στον καύσωνα του κέντρου πρέπει να έρθεις εδώ.

Μόλις βγεις από το τρένο θα δεις το υπέροχο, καταπράσινο πάρκο της Κηφισιάς. Κι αν θες μπορείς να το διασχίσεις μέχρι να φτάσεις στην κεντρική αγορά της. Η περιοχή διαθέτει πολλά καφέ, άλλα μεγάλα και πολύβουα και άλλα μικρά, vintage και κρυμμένα ανάμεσα στα δέντρα. Η επιλογή είναι δική σου.

Κουκάκι

https://www.instagram.com/p/CejsYxfLdBu

Για σένα που αγαπάς την πολυκοσμία και τη βουή αυτή είναι η γειτονιά σου. Με άμεση πρόσβαση από το μετρό της Ακρόπολης μπορείς να φτάσεις πολύ εύκολα εδώ. Θα δεις γύρω σου πλήθος από τουρίστες που κρατούν τους χάρτες στα χέρια και ψάχνουν εναγωνίως το μουσείο της Ακρόπολης. Περπατώντας στους πεζοδρόμους της περιοχής μπορείς να ανακαλύψεις πλήθος καταστημάτων με ό,τι πραγματικά μπορείς να φανταστείς. Θα βρεις ακόμη μοντέρνα και παραδοσιακά καφέ, πολλά από τα οποία έχουν τις καρεκλίτσες στους στο πεζοδρόμιο, πηγαίνοντάς σε σε μια άλλη εποχή. Έχει κι αυτό τη γλύκα του, δε νομίζεις;

Γλυφάδα

Αν τρελαίνεσαι για τη θάλασσα, η Αθήνα μπορεί να σου δώσει και αυτήν την επιλογή. Γιατί τα νότια προάστια, από το Φάληρο μέχρι και τη Βουλιαγμένη, έχουν τόση θάλασσα για να χορτάσει το μάτι σου. Ετοίμασε την τσάντα θαλάσσης σου, φόρα το μαγιό σου, πάρε το τραμ και μόλις φτάσεις στη Γλυφάδα ξεκίνα την περιήγησή σου. Αν δεν θέλεις να κάνεις μπάνιο, υπάρχουν πολλές επιλογές να πιείς τον καφέ και τον χυμό σου. Μην ξεχάσεις να κάνεις μια στάση στην Πλατεία Εσπερίδων για να φας τα πιο φανταστικά παγωτά και τις πιο λαχταριστές βάφλες.

Νέα Σμύρνη

Αποκλείεται να μην έχεις ακούσει ποτέ για την περίφημη πλατεία Νέας Σμύρνης. Εγώ την έμαθα στα σχολικά μου χρόνια, γιατί ως παιδί που πήγαινα σε ιδιωτικό σχολείο είχα πολλούς συμμαθητές από διάφορες περιοχές των νοτίων προαστίων. Άρα, κι από δώ. Οπότε, όπως καταλαβαίνεις, υπήρχαν πολλά Σάββατα που τα περνούσα με παγωτό ή σουβλάκι στο χέρι στην πλατεία Νέας Σμύρνης.

Και εδώ μπορείς να φτάσεις πολύ άνετα με το τραμ, το οποίο σε αφήνει ακριβώς πάνω στην πλατεία. Πάντα μα πάντα η πλατεία έχει πολύ κόσμο, πολύ θόρυβο, πολλή κίνηση. Έχει το μοναδικό της άλσος που φιλοξενεί από φεστιβάλ μουσικής μέχρι θερινό σινεμά. Έχει άπειρες καφετέριες, μικρές και μεγάλες, ενώ διαρκώς θα δεις να ανοίγει και μία νέα που δεν την είχες δει την προηγούμενη φορά που βρέθηκες εκεί.

Κεραμεικός-Γκάζι

Μεταξύ των οδών Ερμού, Πειραιώς και Ασωμάτων, θα συναντήσεις τον αρχαιολογικό χώρο του Κεραμεικού. Ο Κεραμεικός σήμερα είναι μια τεράστια περιοχή της Αθήνας, δίπλα στο Γκάζι με τα παλιά εργοστάσια φυσικού αερίου της Αθήνας και οι επιλογές για διασκέδαση και ψυχαγωγία είναι άπειρες. Εδώ θα φτάσεις με το μετρό, παίρνοντας την μπλε γραμμή και θα κατέβεις στη στάση «Κεραμεικός». Και τσουπ θα βρεθείς πάνω στην πλατεία έχοντας μπροστά σου, δεξιά και αριστερά, όλα τα καφέ που μπορείς να κάτσεις και να απολαύσεις τον καφέ σου. Μην ξεχάσεις να περάσεις και από την Τεχνόπολη, την Πόλη της Τεχνολογίας. Η Τεχνόπολη είναι ένας από τους πιο διάσημους πολιτιστικούς χώρους σήμερα και ένα από τα πιο εντυπωσιακά βιομηχανικά μουσεία και συχνά πυκνά οργανώνονται συναυλίες ή άλλες εκδηλώσεις.

Πηγή κεντρικής: pexels.com


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ονειρεύεσαι συχνά ότι χάνεσαι; Μάθε τι σημαίνει

Summer is here - 5 τρόποι να διασκεδάσεις αλλά και να φροντίσεις τον εαυτό σου το καλοκαίρι

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved