4 μύθοι για την περίοδο που δεν πρέπει με τίποτα να πιστέψεις

Μην ακούς τους μύθους που ακούγονται στις παρέες σου.

Για τα περισσότερα κορίτσια- για να μην πω για όλα- η περίοδος είναι το πιο εκνευριστικό πενθήμερο (πάνω-κάτω) μέσα στον μήνα. Και δικαίως, γιατί πονάς, έχεις πονοκεφάλους και γενικά σου φταίνε όλα. Δεν είσαι η μόνη, όμως.

Ωστόσο, γύρω από την περίοδο κυκλοφορούν πολλοί μύθοι, οι οποίοι πολλές φορές δεν έχουν καμία βάση. Σίγουρα, θα σου έχει πει η κολλητή σου «άμα κάνεις μπάνιο στη θάλασσα θα σου κοπεί η περίοδος» και άλλες τέτοιες αβάσιμες πληροφορίες. Πραγματικά, μην ακούς τους μύθους που λέγονται συχνά πυκνά στις παρέες σου- γιατί θα ακούσεις πολλά- και για οποιαδήποτε απορία ρώτα έναν γιατρό ή τη μαμά σου που σίγουρα θα ξέρουν πολύ περισσότερα και δε θα σε παραπλανήσουν.

Το TeenQueen σού παρουσιάζει τους 4 πιο κοινούς μύθους για την περίοδο που όλο και κάπου θα έχει πάρει το αυτάκι σου. Αν τους ξανακούσεις απλά μη δώσεις σημασία:

  1. Αν δεν σου έρθει η περίοδος, είσαι έγκυος.
christopher campbell Ojz1eHfXR00 unsplash

Η εγκυμοσύνη είναι το πρώτο πράγμα που θα σκεφτεί ένα κορίτσι αν δεν της έρθει η περίοδος. Όμως, δεν είναι η μόνη αιτία. «Το άγχος, μια αδιαθεσία και οι αυξομειώσεις στο βάρος ή οι αλλαγές στη διατροφή σου μπορούν να επηρεάσουν τον κύκλο σου», εξηγεί ο Δρ. Nucatola. Υπάρχει περίπτωση, δηλαδή, να μην έρθει η περίοδός σου τη στιγμή που την περιμένεις. Μην ξεχνάς ότι μπορεί να χρειαστούν από 6 μήνες μέχρι έναν χρόνο μέχρι να σταθεροποιηθεί η περίοδός σου. Και σε πολλά κορίτσια, μπορεί να μη σταθεροποιηθεί ποτέ.

Δες τους τους άλλους 3 μύθους στο παρακάτω gallery:

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved