Πανελλήνιες 2019 - ΓΕΛ: Δείτε τις απαντήσεις στα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας - Έκθεσης

 Σε απόσπασμα από το βιβλίο του Norberto Bobbio «Το μέλλον της δημοκρατίας», εξετάστηκαν στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας - Έκθεσης οι φετινοί τελειόφοιτοι.


Πανελλήνιες 2019 - Όλες οι ειδήσεις: Με το μάθημα της Νέας Ελληνικής Γλώσσας άνοιξε σήμερα, Παρασκευή, η αυλαία των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2019 για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση - Δείτε τα θέματα και τις απαντήσεις.

Οι μαθητές κλήθηκαν να αναπτύξουν τις ιδέες τους σε άρθρο, το οποίο θα δημοσιευτεί στην ηλεκτρονική εφημερίδα του σχολείου τους και αφορούσε στη Δημοκρατία και τη συμμετοχή των πολιτών. Συγκεκριμένα το θέμα ήταν το εξής:

«Για να διατηρούν τις βασικές τους αρχές, οι σύγχρονες δημοκρατίες βασίζονται στη δράση των ενεργών πολιτών».

Συγκεκριμένα οι μαθητές έπρεπε να γράψουν ένα άρθρο 500 με 600 λέξεις, όπου θα παρουσιάσουν τεκμηριωμένα τις θέσεις τους για το θέμα, εστιάζοντας: α. στις ενέργειες με τις οποίες ο πολίτης κάνει πράξη τη δημοκρατία στην καθημερινότητά του, και β. στις δράσεις με τις οποίες το σχολείο μπορεί να συμβάλλει στη διαμόρφωση ενεργών πολιτών με δημοκρατικό ήθος.

Διάβασε τις απαντήσεις στο Newsbomb.gr


© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved