Τι μπορείς να κάνεις για τα σπυράκια μόνη στο σπίτι: Η ειδικός απαντά

Δεν αφήνουμε τα σπυράκια χωρίς θεραπεία

Δεν αφήνουμε τα σπυράκια χωρίς θεραπεία

Σπυράκια: Είναι αλήθεια πως ξεκινάνε ύπουλα σαν μικρά στίγματα μαύρα ή κλειστά και μπορεί μέσα σε λίγους μήνες να αρχίσουν να πετάγονται σαν μεγαλύτερα σπυράκια ή σαν κύστες (μεγάλα εσωτερικά κόκκινα σπυράκια) που πονάνε.

Όπως καταλαβαίνεις δεν αφήνουμε τα σπυράκια χωρίς θεραπεία αλλά φροντίζουμε να πάμε στον ειδικό δερματολόγο να μας βοηθήσει, γιατί όσο αφήνουμε το ζήτημα, τότε τα σπυράκια γίνονται περισσότερα και είναι πιθανό να μας αφήσουν σημάδια στο πρόσωπο.

Τι μπορώ να κάνω σπίτι;

Βασικό είναι να καθαρίζεις σωστά το πρόσωπο με χλιαρό νερό και ειδικό για την ακμή σαπουνάκι πρωί και βράδυ, να πλένεις καλά το πρόσωπο από και προς το λαιμό και προς τα πλαγιά και να ξεβγάζεις με καθαρό νερό για να μην μένουν υπολείμματα σαπουνιού ή κρέμας που θα ερεθίσουν το δέρμα.

Δεν φτάνει όμως μόνο αυτό: Χρειάζεται να βάζεις και την ειδική κρέμα που προτείνει για εσένα ο γιατρός σου. Εφάρμοσε την κρέμα σε όλο το πρόσωπο, μόνο βράδυ και σε μικρή ποσότητα, και προσπάθησε να μην το ξεχνάς.

Το χειρότερο που μπορείς να κάνεις είναι να δοκιμάσεις να σπάσεις μόνη τα σπυράκια μπροστά στον καθρέπτη, μιας και μπορεί να εξαπλωθεί το σπυρί και να γίνει μόλυνση! Αν φοράς makeup, θα πρέπει να αναγράφεται επάνω ότι είναι μη φαγεσερογόνο ή oil free. Ταυτόχρονα και η διατροφή παίζει σπουδαίο ρόλο, οπότε λέμε όχι σε πολλά γλυκά και γαλακτοκομικά αγελαδινής προέλευσης.

Ο δερματολόγος θα σε ρωτήσει λεπτομέρειες για την περίοδο ή θα δει αν έχεις υπερβολική τριχοφυΐα και αν χρειαστεί ίσως κριθεί απαραίτητη η επίσκεψη σε ενδοκρινολόγο ή γυναικολόγο.

Αν ψάχνεις για λύσεις στο πρόβλημα της ακμής, υπάρχουν: από τη φωτοδυναμική θεραπεία και τις fractional ραδιοσυχνότητες, έως τα χάπια, τις κρέμες και το δερματολογικό καθαρισμό. Η ακμή όσο βαριά κι αν είναι μπορεί να ελεγχθεί και να έχουμε πάλι καθαρό πρόσωπο.

Ευχαριστούμε την Αργυρή Καπελλάρη, Δερματολόγο - Αφροδισιολόγο
Β. Σοφίας 77, Αθήνα Τ: 210-7246452, Λ. Κηφισίας 293, Κηφισιά Τ: 210-6232422

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved