Πανελλήνιες 2019: Θα τα καταφέρεις και χωρίς άγχος!

H Τeen Queen εξομολογείται: Έτσι τα κατάφερα κι εγώ!

Η Βάσω Μπατάλη, αγαπημένη μας guest blogger και teen queen σου λέει το πιο απλό πράγματα για τις Πανελλήνιες: Εξετάσεις είναι. Απλές εξετάσεις.

«Εμείς οι άνθρωποι τις εξιδανικεύουμε απλά τόσο πολύ που μόνοι μας προκαλούμε έντονο στρες και άγχος, που είναι το χειρότερο συναίσθημα. Αφού λοιπόν έχουν περάσει οι διακοπές του Πάσχα, έχουμε ξεκουραστεί για τα καλά και έχοντας φορτίσει μπαταρίες έχουμε επιστρέψει στην καθημερινή μας ρουτίνα. Αυτή δεν είναι άλλη από την δουλειά για κάποιους, το σχολείο, τις εξεταστικές και ο,τιδήποτε κάνει ο καθένας. Όλοι λίγο πολύ σκεφτόμαστε ότι μετά το Πάσχα τι μας έμεινε; Ένα καλό καλοκαίρι και τέλος. Όμως μέχρι να φτάσουμε σε αυτό προηγούνται διάφορα.

Το πιο επίκαιρο, εκτός των εκλογών φέτος είναι κάθε χρόνο το θέμα των Πανελλήνιων εξετάσεων. Όσο πλησιάζει ο καιρός τόσο κορυφώνεται και το άγχος των υποψηφίων.

Ο πιο ύπουλος εχθρός μας.

Όμως με το να αγχωνόμαστε ποτέ δεν θα καταφέρουμε τίποτα. Είναι απόλυτα φυσιολογικό να αγχωθούμε για τις επιδόσεις μας, τον κόπο μας, το πώς θα αντιδράσουμε τόσο εμείς όσο και οι γονείς μας σε αυτό το κομμάτι αλλά όλα με ένα μέτρο. Άγχος για ένα καλύτερο μέλλον που όλοι θέλουμε αλλά όσο να πεις λίγο αβέβαιο. Δεν καθορίζεται κατά αποκλειστικότητα ένα ολόκληρο μέλλον μέσα από τα τέσσερα μαθήματα των πανελλήνιων εξετάσεων. Ό,τι κάνουμε με την αξία μας και με την προσπάθεια που καταβάλλουμε θα έχει ένα αντίκτυπο που αν μας γεμίζει θα πορευτούμε με αυτό αν όχι δεν έγινε και κάτι εφόσον μπορούμε να προσπαθήσουμε ξανά!


https://www.instagram.com/p/BxgC6gAJ8_n/

Είναι λάθος να ακούμε και να συνεχίζεται ακόμα και τώρα να περνιέται το μήνυμα ότι αν δεν πετύχουμε στις πανελλήνιες είμαστε παταγωδώς αποτυχημένοι. Είναι λάθος οι γονείς να πιέζουν και να μας ωθούν σε έναν αγώνα δρόμου για την επιτυχία χωρίς να υπάρχει και άλλος δρόμος, να θέλουν να εκπληρώσουν αυτά που στερήθηκαν οι ίδιοι σε μας και να μας μεταφέρουν τα θέλω και τις επιθυμίες τους. Ο καθένας ακολουθεί τις επιλογές του.

Η ζωή είναι δική σου.

Όσο το παιδί είναι ευτυχισμένο με αυτό που έχει επιλέξει τόσο είναι αντίστοιχα και οι γονείς. Οφείλουν να μας στηρίξουν και να μας βοηθήσουν σε οποιοδήποτε αποτέλεσμα και να φέρουμε. Με αυτό το κίνητρο μπορούμε πολλά περισσότερα.

Έχοντας περάσει από αυτή την θέση και εγώ πριν πέντε χρόνια και έχοντας πλέον πιο ώριμη σκέψη, το μόνο που χρειαζόμαστε είναι στήριξη και αποδοχή ανεξαρτήτου αποτελέσματος. Θυμάμαι συγκεκριμένα την πρώτη μέρα που ξεκίνησαν οι πανελλήνιες να είμαι τόσο χαλαρή και γεμάτη αισιοδοξία πως όλα θα πάνε καλά και έλεγα στον εαυτό μου πως απλά είναι μια εξέταση που θα δώσω για να δω αν θυμάμαι καλά αυτά που έχω διαβάσει.

https://www.instagram.com/p/BxgYqZmIW-1/

Περίεργο για μένα που δεν είχα άγχος αλλά αυτό με βοήθησε τόσο πολύ που το κατάλαβα μετά. Έχοντας λοιπόν τελειώσει την πρώτη μέρα, γύρισα σπίτι ανακουφισμένη ότι πήγαν όλα καλά και συνεχίζω δυναμικά για τα υπόλοιπα. Στο τρίτο μάθημα λοιπόν που δίναμε, δεν γύρισα με την ίδια αισιοδοξία στο σπίτι και την ίδια χαρά γιατί δεν τα πήγα όπως ήθελα. Κλάμα, στεναχώρια ότι το έχασα το παιχνίδι και αυτό το μάθημα θα επηρεάσει και τα υπόλοιπα και δεν θα τα καταφέρω. Έχοντας όμως τους γονείς μου να με καθησυχάζουν λεγόντας μου πως δεν πειράζει ότι και να γίνει και πως στα υπόλοιπα μαθήματα θα τα πάω όπως και στο πρώτο και πως τίποτα δεν κρίνεται με ένα μάθημα που μπορεί να μην τα πήγαμε όπως θέλαμε, πήρα τόση ενέργεια και δύναμη που είπα στον εαυτό μου θα συνεχίσω όπως ξέρω και ότι είναι να γίνει θα γίνει! Έτσι κι έγινε. Συνέχιζα χωρίς άγχος, με πίστη στον εαυτό μου και στις δυνάμεις μου ότι θα τα καταφέρω και δεν έπεσα έξω. Μέχρι που ήρθε το τέλος και είπα συγκεκριμένα, καλά γι’ αυτά έσκαγα τόσο καιρό; Δεν ήταν και κάτι τόσο τρομερό!

Έτσι λοιπόν πρέπει να λειτουργούμε.

Να αποβάλλουμε όσο περισσότερο άγχος από μέσα μας και να πιστέψουμε σε μας. Ναι είναι μια σημαντική εξέταση που περνάμε αλλά δεν είναι και η μοναδική. Σίγουρα είναι μια πρόκληση για να δούμε μέχρι που μπορούμε να φτάσουμε αλλά έπονται πολλές ακόμα. Πίστη, δύναμη και αισιοδοξία. Τα tips των πανελλήνιων εξετάσεων.

Καλή επιτυχία σε κάθε υποψήφιο!

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved