SOS! 5 τρόποι για να σταματήσεις να τρως τα νύχια σου μια και καλή

Βάλε τέλος στην ενοχλητική συνήθεια

Το να «τρως» τα νύχια ή τις παρανυχίδες σου είναι κάτι που αποτελεί κοινό σου χαρακτηριστικό με εκατομμύρια άλλους ανθρώπους στον κόσμο. Οι λόγοι που αυτό συμβαίνει ποικίλλουν, αλλά σε πολλές περιπτώσεις αυτό είναι κάτι που υποδηλώνει την ύπαρξη κάποιας μορφής άγχους. Πρόσφατες έρευνες έχουν συνδέσει τη συγκεκριμένη συνήθεια ακόμα και με την ένδειξη τελειομανίας, υποστηρίζοντας ότι υποδηλώνει ανθρώπους με θέληση για υπεροχή και υψηλές επιδόσεις.

Όπως και να ‘χει και για όποιον λόγο και να συμβαίνει αυτό στη δική σου περίπτωση, είναι κάτι που κατά πάσα πιθανότητα θα ήθελες να μην είχες τη θέληση να το κάνεις, καθώς όχι απλά παίζει με την ψυχολογική σου υγεία, αλλά σου δημιουργεί ερεθισμό στο δέρμα γύρω από τα νύχια κι αυξάνει τον κίνδυνο εξάπλωσης μικροβίων.

Ακριβώς, δε, επειδή είναι ένα πολύ καθημερινό φαινόμενο, έχουν εφευρεθεί μερικοί τρόποι για να αφήσεις αυτήν την ενοχλητική συνήθεια πίσω σου μια και καλή.

  1. Βερνίκι κατά της ονυχοφαγίας

Στο εμπόριο κυκλοφορούν βερνίκια ειδικά για ανθρώπους με ονυχοφαγία. Αυτά στην ουσία, όταν εφαρμοστούν στα νύχια, αφήνουν μία ιδιαίτερα πικρή γεύση, που σε καμία περίπτωση δε θες να έχεις στο στόμα σου. Έτσι, την επόμενη φορά που θα σκεφτείς να το κάνεις, θα το επεξεργαστείς ξανά και τελικά θα απομακρύνεις τη σκέψη από το μυαλό σου.

  1. Ψεύτικα νύχια

Τα ψεύτικα νύχια θα σε κάνουν να μη σκέφτεσαι να δαγκώσεις τα φυσικά σου, αφού ουσιαστικά τα καλύπτουν και βλέπεις την εικόνα ενός τέλειου νυχιού, που, από τη μία, δεν έχει ανάγκη για φτιάξιμο και, από την άλλη, λυπάσαι να το χαλάσεις.

  1. Πένσα για πετσάκια

Αν έχεις στην τσάντα σου μία πένσα για πετσάκια, κάθε φορά που σε ενοχλεί κάποια παρανυχίδα σου, μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις και να μην έχεις πια δικαιολογία στο μυαλό σου για να τα πειράξεις τρώγοντάς τα.

  1. Manicure

Ας μην κρυβόμαστε. Όσο πιο περιποιημένα είναι τα νύχια σου (με ένα ωραίο manicure), τόσο πιο δύσκολα θα μπεις στη διαδικασία να τα χαλάσεις, προσπαθώντας, για παράδειγμα, να κόψεις την παρανυχίδα που σε ενοχλεί.

  1. Στόχευσε στην αιτία

Προσπάθησε να βρεις την αιτία που αυτό συμβαίνει. Είναι επειδή βαριέσαι και προσπαθείς να απασχολήσεις το μυαλό σου; Μήπως αγχώνεσαι και το να πειράξεις τα νύχια σου αποτελεί εκδήλωση αυτής της κατάστασης; Αν λύσεις την αιτία του προβλήματος, τότε αυτό θα πάψει να υπάρχει.



Διάβασε επίσης: 4 λόγοι που θα σε κάνουν να τρέξεις στο γυμναστήριο

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved