3+1 ''σχολικά'' apps που θα σου λύσουν τα χέρια

H λύση για να είσαι μία tech pro

Μετά από μια κουραστική μέρα μοιρασμένη ανάμεσα σε σχολείο, φροντιστήριο και μαθήματα ξένων γλώσσων είναι σίγουρο πως το τελευταίο πράγμα που χρειάζεσαι είναι να ''τρως'' κι άλλο χρόνο ψάχνοντας πού σημειώσες τι, τι ασκήσεις ή εργασίες έχεις να κάνεις, μέχρι πότε πρέπει να τις παραδώσεις και γενικά πως θα οργανώσεις τον χρόνο σου για να τα προλάβεις όλα. Αν όλα αυτά σε αγχώνουν και ζορίζεσαι να βάλεις μια τάξη στο διάβασμα σου πρέπει να κάνεις την τεχνολογία και το smartphone σου συμμάχους. Σήμερα, υπάρχουν τόσα πολλά apps για οτιδήποτε μας ενδιάφερει και μας απασχολεί που σίγουρα θα βρεις καποιο να σου ταιριάζει.

Παρακάτω θα δεις μερικές από τις καλύτερες δωρεάν εφαρμογές που μπορεί να είναι κατάλληλες για σένα ώστε να οργανωθείς καλύτερα, να μειώσεις το άγχος σου και να βελτιώσεις τις επιδόσεις σου.

School (Σχολείο) – Βοηθός Σπουδών

Το School είναι ο προσωπικός σου βοηθός στην οργάνωση της καθημερινής σου σχολικής ρουτίνας. Μπορείς να συμπληρώσεις το εβδομαδίαιο σου πρόγραμμα ώστε να μη σου ξεφύγει κάτι και να θέσεις χρονοδιαγράμματα για να διαχειριστείς καλύτερα το χρόνο σου ειδικά σε περιόδους αυξημένης πίεσης. Παράλληλα, σου δίνει τη δυνατότητα να κρατήσεις σημειώσεις και να αποθηκεύσεις ακόμα και ολόκληρη την εργασία σου!

Evernote

Αν είσαι από αυτούς που χρησιμοποιούν καθημερινά τόσα χρωματιστά χαρτάκια post – it που στο τέλος έχουν ξέχασει τι έχουν σημειώσει πού, ήρθε η στιγμή να τα αντικαταστήσεις με το Evernote. Στην ουσία πρόκειται για εφαρμογή σημειώσεων που, όμως, δεν περιορίζεται στο κείμενο αλλα σου επιτρέπει να δημιουργήσεις σημειώσεις με φωτογραφίες, ήχο και διαδικτυακούς συνδέσμους. Μια εξτρα δυνατότητα που δεν συναντάμε συχνα είναι ότι μπορεί να μετατρέψει φωτογραφίες σε κείμενο διαθέσιμο για αναζήτηση, διευκολύνοντας ακόμα περισσότερο την αναζήτηση σε αρχεία με κείμενο, όπως είναι τα pdf. Κι όλα αυτά μπορείς ανά πάσα στιγμή να τα έχεις μαζί σου συγχρονίζοντας την εφαρμογή με όλες σου τις συσκευές.

Mathway

To playstore αποκαλεί την εφαρμογή Mathway το πιο εξυπνο κομπιουτεράκι στον κόσμο κι όχι άδικα. Από βασικές μαθηματικές πράξεις μέχρι περίπλοκους υπολογισμούς και εξισώσεις το Mathway καλύπτει όλα τα επίπεδα δυσκολίας και στην άλγεβρα και στη γεωμετρία. Το σημαντικό είναι ότι μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σαν ενα εργαλείο για να βελτιώσεις τις επιδόσεις σου στα μαθηματικά καθώς δεν σου δίνει μονο έτοιμη την απάντηση, αλλά σου επεξηγεί και τα βήματα που ακολούθησε για να κατανόησεις πως προέκυψε το αποτέλεσμα. Αν λοιπόν τα μαθηματικά μοιάζουν για σένα μια ακατανόητη σειρά αριθμών και συμβόλων ήρθε η ώρα να δοκιμάσεις το Mathway.

Genius Scan

Με το συγκεκριμένο app, το smartphone σου μετατρέπεται σε scanner ή όπως λέμε στα ελληνικά σαρωτή. Γρήγορα και εύκολα μπορείς να σκανάρεις οτιδήποτε έχεις σημειώσει χειρόγραφα και να το κρατήσεις στο κινητό σου σε μορφή jpeg ή pdf. Με αυτό τον τρόπο έχεις τα πάντα αποθηκευμένα και δεν ανησυχείς αν καποιο τετράδιο ή σημειωματάριο έχει χαθεί. Συν ότι μπορείς να μοιραστείς τα αρχεία σου με την κολλήτη σου αν κάποια μέρα λείψει από το σχολείο.

Ευχαριστούμε την teen queen - tech pro editor, Ευάννα Λάλη.

Διάβασε επίσης: 3 δωρέαν apps για να μετρήσεις τη συναισθηματική νοημοσύνη σου

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved