Ο food blogger που πρέπει να ακολουθήσεις στο Instagram μας φτιάχνει vegan energy balls σε 3 λεπτά

Θα λατρέψεις τις vegan συνταγές του

Vegan Energy balls, γλυκά τρουφάκια που σου δίνουν ενέργεια και απολαμβάνεις χωρίς τύψεις. Κι όλα αυτά από έναν food blogger που ξεκίνησε την καριέρα του στην μαγειρική και ζαχαροπλαστική εντελώς τυχαία. Ο λόγος για τον Γαβριήλ Νικολαΐδη που μας εξηγεί πως ξεκίνησε την πορεία του:

«Τα likes στις φωτογραφίες με κορμούς σοκολάτας που έφτιαχνα στις 3 το πρωί με έπεισαν να αγοράσω το δικό μου domain και να φτιάξω την πρώτη εκδοχή του food blog μου. Αρκετά χρόνια αργότερα, το Σεπτέμβριο του 2018 αυτό το domain είναι full time job και έχει εξελιχθεί σε στροφή καριέρας. Πιστεύω ότι το "call" του κάθε ανθρώπου έχει να κάνει με το πως μετατρέπει τα πάθη του σε πάθος του. Από παιδί πάλευα με το φαγητό και τις δίαιτες, το αγαπούσα και το μισούσα. Στα 30 μου συνειδητοποίησα ότι αυτή η σχέση, η έλξη, ήταν ο λόγος που αφιέρωσα την επαγγελματική μου πορεία στο φαγητό. Συναισθηματικά είμαι δεμένος με τη γεύση αλλά παράλληλα έχω μια "μη ισορροπημένη" σχέση υπερβολής μαζί της.

Μοιραίο ήταν να ασχοληθώ με αυτό και σήμερα να αφιερώνω ένα μεγάλο μέρος των συνταγών που κάνω/γράφω/ανεβάζω στο healthy eating και στη vegan διατροφή. Σε όλο αυτό ήρθε να προστεθεί το consulting σε εστιατόρια. Πέρασα από την κουζίνα του σπιτιού μου στην επαγγελματική κουζίνα, να φτιάχνω μενού για καθιερωμένα και καινούρια μαγαζιά της πόλης. Το instagram μου φόρεσε την ποδιά του μάγειρα, χωρίς καν να το έχω σχεδιάσει ή προβλέψει».

TI EINAI TA VEGAN ENERGY BALLS

Μιλάμε για τρουφάκια που φτιάχνεις στο σπίτι από 100% plant based πρώτες ύλες όπως χουρμάδες, φιστικοβούτυρο, καρύδα κτλ. Η πιο έυκολη "βάση" είναι ο συνδυασμός 2 υλικών, χουρμάδες και κακάο. Από εκεί και έπειτα μπορείς να προσθέσεις ότι θέλεις όπως ταχίνι, matcha σε σκόνη, φουντούκια, αμύγδαλα ή ό, τι άλλο σου αρέσει.

Χρειάζεσαι μόλις 3 λεπτά για τα φτιάξεις και απαιτούν το ελάχιστο πλύσιμο πιάτων, το οποίο είναι πάντα καταπληκτικό! Βγαίνουν 15 με 20 λαχταριστά τρουφάκια, ανάλογα με το μέγεθος.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 10 χουρμάδες
  • 200 γρ. φουντούκια
  • 2 κ.σ. chia σπόροι
  • 1 κ.σ. λάδι καρύδας
  • 1 κ.σ. ακατέργαστη σκόνη κακάο

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε τοποθετώντας τα φουντούκια και τους σπόρους chia στο μπλέντερ.Ανακατεύουμε για 1 λεπτό, έως ότου τα θρυμματιστούν οι καρποί.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα υπόλοιπα συστατικά. Πριν προσθέσουμε τους χουρμάδες, βγάζουμε τα κουκούτσια! Χτυπάμε για ένα λεπτό μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη.

Φτιάχτουμε μικρές μπαλίτσες με το μείγμα χρησιμοποιώντας τα χέρια μας και τις τοποθετούμε σε ένα μπολ, το οποίο βάζουμε στο ψυγείο.

Ευχαριστούμε τον cool artisan, Γαβριήλ Νικολαΐδη. Δες όλες τις συνταγές του στο Instagram (https://www.instagram.com/gabnikolaidis/) αλλά και στο http://coolartisan.gr/gr/

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved