6 ψυχολογικά κόλπα για να κάνεις καλή εντύπωση σε κάποιον που γνωρίζεις

Οι τρόποι για να διώξεις την αμηχανία της πρώτης γνωριμίας

Έχεις νιώσει ποτέ αμηχανία όταν γνωρίζεις κάποιον, ειδικά όταν αυτός ο κάποιος είναι ένα άτομο που σε ενδιαφέρει και θες να του κάνεις καλή εντύπωση; Επειδή το συγκεκριμένο συναίσθημα είναι πολύ συνηθισμένο να υπάρχει ανάμεσα στους ανθρώπους που δε γνωρίζονται, όμως, υπάρχουν ορισμένα ψυχολογικά κόλπα που θα σε βοηθήσουν να διευκολύνεις την κατάσταση και να αυξήσεις τις πιθανότητες που έχεις για να συμπαθήσει.

  1. Κάνε του κομπλιμέντο για κάτι για το οποίο το έχει κερδίσει. Μην αναφερθείς σε κάτι ανύπαρκτο γιατί έτσι φαίνεται ότι κάνεις επί τούτου. Αντ’ αυτού, εντόπισε κάποιο προτέρημά του και κάνε μία φιλοφρόνηση για αυτό.
  2. Κάνε δύο βασικές ερωτήσεις: 1. Πώς σου φαίνεται αυτό; 2. Τι ακριβώς σου αρέσει σε αυτό; Πρόκειται για ερωτήσεις που δείχνουν ουσιαστικό ενδιαφέρον για αυτά που σου λέει κάποιος και του δημιουργείται η επιθυμία να μιλήσει περισσότερο, γιατί είναι ένα θέμα που του αρέσει.
  3. Μοιράσου μία αλήθεια που είναι επιζήμια για εσένα. Με αυτόν τον τρόπο δείχνεις ειλικρίνεια, παρά το ότι αυτό μπορεί να μη λειτουργεί υπέρ σου, και σαν αποτέλεσμα ο άλλος σε εκτιμά και σε συμπαθεί περισσότερο.
  4. Έχε πιο «ανοιχτή» στάση του σώματος. Προσπάθησε να αποφύγεις τα σταυρωμένα χέρια ή μέσα στις τσέπες, γιατί έτσι κάνεις τον συνομιλητή σου να μπαίνει σε αμυντική θέση.
  5. Ξεπέρασε τις προσδοκίες χωρίς να ζητάς άδεια. Όταν κάνεις κάτι παραπάνω από αυτό που σου έχει ζητηθεί, τότε είναι που η παρέα σου θα εντυπωσιαστεί, καθώς αυτά που είναι συμφωνημένα να γίνουν θεωρούνται λίγο ως πολύ δεδομένα.
  6. Γίνε το πρώτο άτομο που θα κάνει ένα αστείο. Με αυτόν τον τρόπο, θα κάνεις τον άλλο να γελάσει και θα σπάσεις τον πάγο και την αμήχανη κατάσταση που πιθανώς υπάρχει μεταξύ σας.

Δες περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί.



Διάβασε επίσης: 3 δωρέαν apps για να μετρήσεις τη συναισθηματική νοημοσύνη σου

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved