Το ένα πράγμα που χρειάζεσαι για να είσαι χαρούμενη σύμφωνα με τους επιστήμονες

Είναι πολύ πιο απλό απ' όσο νομίζεις

Το ξέρουμε. Δεν είναι εύκολο να είσαι πάντα χαρούμενη κι η καθημερινότητα έχει μεγάλο ρόλο σε αυτό. Όταν αγχώνεσαι όλη την ώρα με το σχολείο, τα φροντιστήρια και τις γενικότερες υποχρεώσεις, δε σου μένει χρόνος για να δεις τι πραγματικά θα σου δώσει ικανοποίηση και θα φέρει μία θετική αύρα στη ζωή σου.

Ένας καθηγητής ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Cornell στη Νέα Υόρκη, ο Thomas Gilovich, έκανε σχετική έρευνα και κατέληξε ότι οι άνθρωποι νιώθουν την ίδια αύξηση χαράς όταν αγοράζουν κάτι που θέλουν και όταν ταξιδεύουν. Η διαφορά μεταξύ των δύο, όμως, είναι ότι η χαρά από το shopping είναι προσωρινή, αφού μετά από λίγο σταματούν να ενθουσιάζονται για τα όσα αγόρασαν και τα θεωρούν δεδομένα.

Τα συναισθήματα και οι αναμνήσεις που δημιουργούνται όταν κάποιος ταξιδεύει, από την άλλη, δεν μπορούν να ξεχαστούν και συνεχίζουν να δίνουν το αίσθημα της χαράς για πολύ περισσότερο.

Ο ίδιος καθηγητής μαζί με τους συναδέλφους του είχαν καταλήξει πιο πριν στο ότι οι άνθρωποι νιώθουν περισσότερη και μεγαλύτερης διάρκειας χαρά και ικανοποίηση από τις αγορές που έχουν να κάνουν με εμπειρίες παρά με αυτές που σχετίζονται με πιο υλικά αγαθά.

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα είσαι ανάμεσα στο να ξοδέψεις τα χρήματα που έχεις για ψώνια ή σε μία δραστηριότητα με δικά σου άτομα, δοκίμασε το δεύτερο και δες μόνη σου τα αποτελέσματα.

Δες περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί.



Διάβασε επίσης: Περίεργα πράγματα που όλοι οι έφηβοι κάνουν

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved