Αυτά τα φαγητά καταπολεμούν το κρυολόγημα σε χρόνο dt

Μπορείς μέχρι και να μειώσεις τον χρόνο που θα σου κρατήσει

Όταν αρρωσταίνεις είναι τόσο εκνευριστικό γιατί ξαφνικά, από τη μία στιγμή στην άλλη, σου απορρυθμίζεται όλος ο οργανισμός. Δεν έχεις κουράγιο, σε πονάει το κεφάλι σου, ζαλίζεσαι, ανακατεύεσαι και, γενικά, νιώθεις τις δυνάμεις σου να σε εγκαταλείπουν. Το κρυολόγημα, αν εξαιρέσεις το γεγονός ότι σου δίνει μέρες ρεπό από το σχολείο κι όλοι σε φροντίζουν -που είναι ένα υπέρ, δε θα πούμε ψέματα- είναι μία δυσάρεστη κατάσταση, από την οποία σίγουρα θες να γλιτώσεις.

Εκτός από τον γιατρό που προφανώς θα σε κατευθύνει και θα σου δώσει την όποια φαρμακευτική αγωγή κρίνει, έχουμε να σου πούμε ότι υπάρχουν φαγητά που μπορούν να σε βοηθήσουν και να επισπεύσουν τη διαδικασία του να γίνεις πάλι καλά κι έτοιμη για δράση.

Φαγητά, όπως η κλασική κοτόσουπα, το μήλο, το λεμόνι, το μπρόκολο και το σκόρδο, έχουν ιδιότητες που μπορούν όχι μόνο να καταπολεμήσουν το κρυολόγημα αλλά και να μικρύνουν τη διάρκειά του.

Η κοτόσουπα, για παράδειγμα, που μπορεί να μην είναι απαραίτητα το αγαπημένο σου φαγητό, έχει αντιφλεγμονώδη δράση, ενώ 100 γραμμάρια μήλου περιέχουν την ίδια αντιοξειδωτική δύναμη με 1500mg βιταμίνης C. Απίστευτο;

Έρευνα, μάλιστα, έχει δείξει ότι τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C (πιπεριές, ακτινίδιο, λεμόνι, μπρόκολο, πορτοκάλια, κ.α.) μειώνουν σημαντικά τη διάρκεια των κρυωμάτων που μπορείς να πάθεις.

Οι ζωμοί είναι επίσης πολύ αποτελεσματικοί, καθώς είναι γεμάτοι βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία και -γενικά- θρεπτικά συστατικά που θα σε βοηθήσουν να νιώσεις χορτάτη, χωρίς να επιβαρύνουν ένα πιθανώς ευαίσθητο στομάχι εκείνη την περίοδο και θα δώσουν στον οργανισμό πολύτιμα συστατικά που χρειάζεται για να τονωθεί και να αντιμετωπίσει το κρυολόγημα.

Δες περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί.



Δες μερικές vegan συνταγές που μπορείς να φτιάξεις εκείνες τις μέρες.



Διάβασε επίσης: Τα πόδια σου είναι συνεχώς κρύα; Το κόλπο που θα στα κάνει «φούρνο»

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved