Μπορείς να τρως σοκολάτα και να αδυνατίζεις; Η απάντηση είναι ναι και πάλι ναι!

Για να έχεις απάντηση την επόμενη φορά που κάποιος θα σου πει ότι κάνει μόνο κακό για την υγεία

Το ξέρουμε ότι η ζάχαρη και η σοκολάτα δεν είναι ο,τι καλύτερο υπάρχει από άποψη διατροφής, όμως, όσον αφορά στο κομμάτι της γεύσης, δεν υπάρχει αμφιβολία στο ότι μιλάμε για κάτι μαγευτικό. Αν είσαι μία πραγματική choco lover, ξέρουμε ότι μας νιώθεις και καταλαβαίνεις για τι πράγμα μιλάμε.

Tα αρνητικά της σοκολάτας

Η σοκολάτα έχει συνδεθεί με την παχυσαρκία, με τον αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης ημικρανιών και με την φθορά των δοντιών λόγω της υψηλής της περιεκτικότητας σε ζάχαρη. Συγκεκριμένες σοκολάτες έχουν βαρέα μέταλλα που έχουν τοξικό αντίκτυπο στα κόκαλα και άλλους ιστούς του σώματος.

Τα πολλά καλά!

Η σοκολάτα, όμως, έχουμε να σου πούμε ότι μπορεί να έχει ευεργετικά οφέλη για την υγεία του ανθρώπου και δεν είναι και τόσο κακή, όταν -φυσικά- μιλάμε για μη ανεξέλεγκτη ποσότητα. Για παράδειγμα, οι περισσότερες μαύρες σοκολάτες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φλαβονοειδή που έχουν την ικανότητα να συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρδιακών παθήσεων.

Αν μιλάμε για μαύρη σοκολάτα καλής ποιότητας, πρόκειται για μία τροφή που προσφέρει φυτικές ίνες, μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο, και πολλά άλλα θρεπτικά συστατικά. Αυτό το είδος σοκολάτας μπορεί ακόμη και να μειώσει τα επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα, να αυξήσει τον σίδηρο και να αποτρέψει τη νοητική φθορά.

Από την άλλη πλευρά, η σοκολάτα γάλακτος και γενικά οι πιο ανοιχτόχρωμες ποικιλίες αποτελούν καλύτερες πηγές ασβεστίου σε σχέση με τη μαύρη, χάρη στο γάλα που χρησιμοποιείται για να παρασκευαστούν.

Κι όμως αδυνατίζει

Ένα φλαβονοειδές στο κακάο που ονομάζεται ολιγομερή PC έχει συνδεθεί με την απώλεια βάρους, εμφανίζοντας ιδιότητες κατά της παχυσαρκίας.

Αυτό που πρέπει πάντα να κρατάς υπόψιν σου είναι ότι το μέτρο είναι η ιδανική απάντηση σε κάθε σου προβληματισμό. Η σοκολάτα, μπορεί να είναι στην κατηγορία με τα τρόφιμα που δεν ενδείκνυται να τρως, όμως, σε μία κατανάλωση χωρίς υπερβολές και ειδικά όταν πρόκειται για τη μαύρη, μπορεί και να μην είναι τόσο κακή και να επωφεληθείς από την πρόσληψή της.

Διάβασε επίσης: Φτιάξε την πιο νόστιμη ζεστή σοκολάτα με δύο υλικά

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved