Μία από τις πιο σπάνιες κάρτες Pokémon πέφτει στο κενό χωρίς καμία προσφορά

Οι κάρτες Pokémon συνήθως κάνουν χαμό στις δημοπρασίες. Αυτήν τη φορά όμως, όχι.

Συλλέκτες απ' όλο τον κόσμο δίνουν συνήθως αμύθητα ποσά για να αποκτήσουν σπάνιες και vintage κάρτες Pokémon. Τώρα όμως, μάλλον είναι σε αναδιοργάνωση αυτός ο κόσμος. Μία εξαιρετικά σπάνια κάρτα, βγήκε σε online δημοπρασία και μάλλον κανείς δεν το πήρε είδηση γιατί δεν είχε ούτε μία προσφορά.

Blumhouse: Η πιο hot εταιρεία παραγωγής horror ταινιών μπαίνει στον χώρο των videogames

Πρόσφατα, μια ιαπωνική promo κάρτα του 1998, γνωστή ως Illustrator Pikachu, βγήκε σε δημοπρασία στο eBay με αρχική προσφορά στα 480.000 δολάρια.

pokemon-card-pikachu-02.jpg

Για να κατανοήσεις τη σπανιότητά του και το περίεργο της υπόθεσης πρέπει να ξέρεις ότι στον κόσμο υπάρχουν μόνο μερικές δεκάδες τέτοιες κάρτες, που σε προηγούμενες πωλήσεις τους οι τιμές έχουν εκτοξευθεί στα ύψη και έχουν αγγίξει σε εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια.

Ωστόσο, παρά τις προσπάθειες του eBay να διαφημίσει την κάρτα Pokémon και να προσελκύσει κοινό (το αποκαλούσε μέχρι και Άγιο Δισκοπότηρο), η κάρτα δεν έλαβε καμία προσφορά μέχρι το τέλος της δημοπρασίας.

Είναι δύσκολο να γνωρίζουμε ακριβώς γιατί η κάρτα δεν προκάλεσε ενδιαφέρον αυτήν τη φορά. Είναι αυτό ένα σημάδι ότι η συλλογή πανάκριβων καρτών Pokémon φτάνει προς το τέλος της ή είναι απλά μια πραγματικότητα ότι ακριβώς επειδή είναι τόσο ακριβές, έχουν πολύ συγκεκριμένο (και μικρό) κοινό;

Κάρτες Pokémon: Για τους λίγους και τους... μεγαλότσεπους

Παρά το ιδιαίτερο αυτό περιστατικό, η αγορά των καρτών αυτών εξακολουθεί να ακμάζει. Νέα σετ κυκλοφορούν συνεχώς και η The Pokémon Company εκμεταλλεύεται τη νοσταλγία επανακυκλοφορώντας τα αρχικές κάρτες ολόγραφες, όπως με τους Charizard, Blastoise και Venusaur από το βασικό σετ. Αυτές οι κάρτες είναι πιθανό να προκαλέσουν μεγάλο ενδιαφέρον τόσο στους παλιούς συλλέκτες όσο και στους νεότερους οπαδούς.

Είναι σαφές ότι ο κόσμος των trading cards εξακολουθεί να είναι επικερδής για όσους γνωρίζουν. Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η αξία αυτών των καρτών καθορίζεται τελικά από την αγορά, και αυτή η αγορά μπορεί να είναι ασταθής και απρόβλεπτη. Οι συλλέκτες θα πρέπει να είναι προσεκτικοί και να μην επενδύουν πολλά χρήματα σε αυτές τις κάρτες χωρίς να κάνουν την έρευνά τους και να εξετάζουν τους κινδύνους που ενέχουν.

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved