#StaySafe EveryDay: Πώς θα φροντίζεις σωστά την επιδερμίδα σου το καλοκαίρι

 Oι συμβουλές ομορφιάς και περιποίησης που θα σε βοηθήσουν να αισθάνεσαι άνετη αυτό το καλοκαίρι

Μπορεί να μην χάρηκες όπως θα ήθελες τη φετινή άνοιξη όμως, το καλοκαίρι είναι εδώ και σε περιμένει να το απολαύσεις. Την περίοδο που διανύουμε, λοιπόν, έχεις κάθε λόγο να αφιερώσεις λίγο από τον ελεύθερο χρόνο σου για τον εαυτό σου και συγκεκριμένα, για την ομορφιά και την προσωπική σου περιποίηση.

Ακόμη και σε ό,τι αφορά στην ομορφιά σου, βέβαια, το καλοκαίρι του 2020 η λέξη ασφάλεια έρχεται σε πρώτο πλάνο. Διότι μπορεί πλέον να έχεις τη δυνατότητα να κυκλοφορείς με άνεση και χωρίς πολλούς περιορισμούς εκτός σπιτιού όμως, υπάρχουν πολλοί λόγοι για να κάνεις ό,τι περνά από τα χέρι σου για να παραμένεις safe EveryDay.

Με τον ήλιο να καίει και τη θερμοκρασία να ανεβαίνει μέρα με τη μέρα, είναι σημαντικό να εστιάσεις την προσοχή σου στην επιδερμίδα σου και τη φροντίδα της προσωπικής σου υγιεινής. Ειδικότερα το φετινό, διαφορετικό καλοκαίρι που κάθε λίγο και λιγάκι χρειάζεται να φοράς τη μάσκα προστασίας σου και να απομακρύνεις τα μικρόβια από τα χέρια σου με υγρά μαντήλια και αντισηπτικό, είναι ακόμη πιο σημαντικό να φροντίσεις να περιποιηθείς λίγο περισσότερο το δέρμα σου.

Ιδού, λοιπόν, οι συμβουλές ομορφιάς και περιποίησης που θα σε βοηθήσουν να αισθάνεσαι άνετη και safe EveryDay αυτό το ιδιαίτερο καλοκαίρι.

#1 Stay safe under the sun

Πόσες φορές θα χρειαστεί να σου πει η μητέρα σου ή να γράψει η αγαπημένη σου beauty blogger πως η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία σχετίζεται με την πρόωρη γήρανση του δέρματος; Είναι σημαντικό να φοράς κάθε ημέρα το αντηλιακό σου προκειμένου να διατηρήσεις για περισσότερα χρόνια τη νεανικότητα της επιδερμίδας σου. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο κάθε φορά που βγαίνεις εκτός σπιτιού, καλό είναι να φοράς αντηλιακό στο πρόσωπό σου ή ένα make-up με δείκτη προστασίας και να μην παραλείπεις να εφαρμόζεις στο σώμα σου αντηλιακό κάθε φορά που επισκέπτεσαι την παραλία. Ακόμη πιο σημαντικό, βέβαια, είναι να περιορίσεις τον χρόνο που περνάς κάτω από τον ήλιο το καλοκαίρι. Η ηλιοθεραπεία είναι απολαυστική, αλλά κρύβει πολλούς κινδύνους. Μεταξύ άλλων, η έκθεση στις υπεριώδεις ακτινοβολίες του ήλιου επιταχύνει το φαινόμενο της γήρανσης. Και σίγουρα δεν θέλεις να βλάψεις από τώρα την όμορφη επιδερμίδα σου.

epidermida2

#2 Stay safe κάνοντας πιο skin friendly επιλογές

Κακά τα ψέματα. Το timeline σου στο Facebook και το Instagram feed σου κατακλύζονται σε καθημερινή βάση από φωτογραφίες, βίντεο και stories από προϊόντα ομορφιάς και περιποίησης. Την επόμενη φορά που θα σκρολάρεις στα social media, ωστόσο, και λίγο προτού σιγοτραγουδήσεις ως μια άλλη Ariana Grande… «I want it, I got it», καλό είναι να σκεφτείς και να προσπαθήσεις να «τσεκάρεις» τι περιέχουν τα προϊόντα περιποίησης και προσωπικής φροντίδας που σκέφτεσαι να πάρεις. Λένε πως «των φρονίμων τα παιδιά προτού πεινάσουν μαγειρεύουν» και σε ό,τι αφορά στην επιδερμίδα σου, όσο πιο νωρίς ξεκινήσεις να τη φροντίζεις -δηλαδή να προσέχεις τι προϊόντα και συστατικά φέρνεις σε επαφή με το δέρμα σου- τόσο πιο σίγουρη θα είσαι πως θα έχεις μια υγιή επιδερμίδα για πολλά ακόμη χρόνια.

Με λίγα λόγια, είναι σημαντικό να κάνεις στο εξής περισσότερο skin friendly -δηλαδή πιο φιλικές προς το δέρμα- επιλογές. Μην παίρνεις ό,τι βλέπεις στο διαδίκτυο δίχως να το «τσεκάρεις». Φρόντισε να ελέγχεις πάντα τις ετικέτες των προϊόντων που αγοράζεις και προσπάθησε ενημερώνεσαι για το αν οι ενυδατικές κρέμες, τα αντηλιακά που φοράς και το make-up σου περιέχουν βλαβερές ουσίες. Το ίδιο ακριβώς κάνε και για τις σερβιέτες σου. Για παράδειγμα, οι σερβιέτες EveryDay Hyperdry, τα σερβιετάκια EveryDay All Cotton και τα σερβιετάκια EveryDay Extra Dry είναι τα πρώτα στην Ευρώπη με πιστοποίηση Oeko-Tex® Standard 100, για απουσία βλαβερών ουσιών. Τι σημαίνουν όλα αυτά; Πως οι συγκεκριμένες σερβιέτες έχουν ένα κατοχυρωμένο επίπεδο ασφαλείας και σε βοηθούν να γνωρίζεις πως τα προϊόντα υγιεινής που χρησιμοποιείς, είναι φιλικά προς το δέρμα σου.

epidermida3

#3 Stay safe με τις σωστές επιλογές ενυδάτωσης

Το καλοκαίρι η επιδερμίδα έχει ακόμη περισσότερη ανάγκη από ενυδάτωση. Από τη μία ο καυτός ήλιος και από την άλλη ο ξηρός αέρας και το θαλασσινό αλάτι. Πώς να μην δείχνει το δέρμα σου θαμπό και αφυδατωμένο -ειδικότερα αν ξεχνάς να πίνεις αρκετό νεράκι κάθε ημέρα; Για να φροντίζεις την επιδερμίδα σου το καλοκαίρι EveryDay, καλό είναι να χρησιμοποιείς κάθε ημέρα μια ενυδατική κρέμα, άλλη για το πρόσωπο και άλλη για το σώμα. Αυτό που ίσως δεν γνώριζες βέβαια, είναι ότι το καλοκαίρι είναι σημαντικό να επιλέγεις ενυδατικές κρέμες με έντονη ενυδατική δράση, αλλά πιο ελαφριά υφή -σε σχέση με εκείνες που φοράς τον χειμώνα. Και αυτό διότι μια ενυδατική με πιο ελαφριά υφή, μπορεί να επιτρέπει στο δέρμα σου να «αναπνέει», χωρίς να δημιουργεί επιπλέον λιπαρότητα και να σε κάνει να ιδρώνεις. Το ίδιο ακριβώς αξίζει να κάνεις και με τα προϊόντα make-up που χρησιμοποιείς. Όσο πιο light είναι, τόσο καλύτερα θα δείχνουν στην επιδερμίδα σου. Αν θέλεις να φοράς τις κρέμες σου με ασφάλεια, λοιπόν, χωρίς τον κίνδυνο να εμφανίσεις ακμή ή ενοχλητικά μαύρα στίγματα, καλό είναι να κάνεις πιο light τη beauty routine σου.

SOS tip: Να θυμάσαι να μην «φορτώνεις» την επιδερμίδα σου με μεγάλες ποσότητες από τις κρέμες που χρησιμοποιείς. Ο κανόνας «the less the better», ταιριάζει άψογα σε ό,τι αφορά στην περιποίησή σου, ειδικότερα το καλοκαίρι. Αν το παρακάνεις, το πιο πιθανό είναι ότι θα φράξεις τους πόρους σου και θα δημιουργήσεις ένα στρώμα λιπαρότητας στο δέρμα σου.

epidermida4

Όπως μπόρεσες να διαπιστώσεις, λοιπόν, δεν είναι δύσκολο να φροντίσεις σωστά και ουσιαστικά την επιδερμίδα σου το καλοκαίρι. Μερικές αλλαγές στη beauty routine σου και λίγη προσοχή σε ό,τι αφορά στα προϊόντα περιποίησης και υγιεινής που χρησιμοποιείς, θα κάνουν την επιδερμίδα σου να σε ευχαριστεί! Από τη χρήση αντηλιακού κάθε ημέρα στη σημασία της σωστής ενυδάτωσης και τα προϊόντα περιποίησης που είναι φιλικά προς το δέρμα και αξίζουν μια θέση στο νεσεσέρ ή το ντουλάπι του μπάνιου σου.

#StaySafe EveryDay και μείνε συντονισμένη διότι ακολουθούν και άλλα πολύτιμα EveryDay tips που θα σου δώσουν την ώθηση να απολαύσεις με καλύτερη διάθεση και περισσότερη ασφάλεια και άνεση το φετινό καλοκαίρι!

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved