#StaySafe EveryDay: Οι απλές συνήθειες που θα βελτιώσουν την καθημερινότητά σου

Ανακάλυψε τις πιο απλές συνήθειες που σχετίζονται με την ασφάλειά σου

Ασφάλεια. Μια λέξη την οποία ακούς, διαβάζεις και συναντάς στα timeline σου στο Facebook και το Instagram feed σου σε καθημερινή βάση τους τελευταίους τρεις μήνες. Ακόμη και τώρα που μπορείς να απολαμβάνεις την καθημερινότητά σου εκτός σπιτιού, η ασφάλεια αποτελεί τον «κανόνα» για κάθε σου επιλογή.

Μπορεί, λοιπόν, να λαμβάνεις όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να μένεις safe EveryDay, αλήθεια όμως με πόση σιγουριά μπορείς να πεις ότι είσαι πραγματικά ασφαλής με κάθε επιλογή που κάνεις;

Safety first, λοιπόν, και αν θέλεις να είσαι safe EveryDay, καλό είναι να αφιερώσεις λίγο χρόνο για να μελετήσεις όλα όσα έχουμε να μοιραστούμε μαζί σου για τι σημαίνει total safety και ατομική υγιεινή. Στη λίστα που ακολουθεί, θα ανακαλύψεις μερικές απλές συνήθειες που σχετίζονται με την ασφάλειά σου και τις οποίες αξίζει να υιοθετήσεις ASAP. Διότι μπορούν να βελτιώσουν την καθημερινότητά σου και να σε βοηθήσουν να ανακαλύψεις εγκαίρως, τι σημαίνει να φροντίζεις ουσιαστικά τον εαυτό σου.

Μην βάζεις στη wish list σου ό,τι βλέπεις στο Instagram

Είτε είσαι fan των beauty tutorials είτε όχι, το πιθανότερο είναι πως ακολουθείς μερικές beauty influencers στα social media. Όσο cool και αν είναι όμως τα stories και τα posts που κάνουν, το να αγοράζεις ό,τι σου προτείνουν ή επιλέγουν εκείνες για την περιποίησή τους, δεν θα σου προσφέρει το beauty αποτέλεσμα που θες. Ακόμη και αν το προϊόν περιποίησης που σκέφτεσαι να αγοράσεις ή εκείνο το «τέλειο κραγιόν» στο πρότεινε η κολλητή σου, δεν μπορείς να την εμπιστευτείς με κλειστά μάτια. Είναι σημαντικό να κάνεις την έρευνά σου προτού αγοράσεις οποιοδήποτε προϊόν που θα έρθει σε επαφή με το δέρμα σου. Ακόμη πιο σημαντικό είναι να μελετήσεις τα συστατικά που ωφελούν την επιδερμίδα σου και να ενημερωθείς καταλλήλως για τα προϊόντα ομορφιάς και προσωπικής περιποίησης που κυκλοφορούν, ούτως ώστε να είσαι σε θέση να φιλτράρεις ό,τι διαβάζεις ή βλέπεις στα SoMe. Διότι φροντίζω τον εαυτό μου δεν σημαίνει πως αγοράζω οτιδήποτε γίνεται trend και έχει και χιλιάδες καρδούλες στο Instagram, αλλά επιλέγω προσεκτικά ό,τι είναι φιλικό στο δέρμα μου!

SAFE2

Προσπάθησε να αγοράζεις ρούχα και είδη περιποίησης φιλικά προς το δέρμα

Σπυράκια, κοκκινίλες, ερεθισμοί. Σίγουρα δεν θέλεις να δεις την επιδερμίδα σου να υποφέρει. Τι θα έλεγες, λοιπόν, αν μάθαινες ότι πολλά από τα ρούχα που φοράς και τα καλλυντικά και τα είδη προσωπικής υγιεινής που χρησιμοποιείς, κάνουν την επιδερμίδα σου να ταλαιπωρείται; Αν θέλεις να είσαι safe EveryDay από κάθε άποψη, τότε αξίζει να είσαι πιο ευγενική με την επιδερμίδα σου. Τι σημαίνει αυτό; Να προσπαθείς να επιλέγεις στο εξής outfits, beauty products και είδη υγιεινής που περιέχουν πιο φυσικά υλικά και συστατικά που είναι φιλικά προς το δέρμα. Ένα από αυτά τα υλικά είναι το βαμβάκι!

every1

Δεν είναι τυχαίο πως σε ό,τι αφορά στα εσώρουχα, όλοι θεωρούν πως τα βαμβακερά είναι τα καλύτερα. Διότι αφήνουν το δέρμα να «αναπνέει» και δεν παγιδεύουν την υγρασία στο εσωτερικό τους (σε αντίθεση με τα συνθετικά), περιορίζοντας έτσι τις πιθανότητες να υποφέρεις από μολύνσεις και ερεθισμούς. Το ίδιο ακριβώς ισχύει για τα ρούχα σου και φυσικά, για τις σερβιέτες και τα σερβιετάκια σου. Για παράδειγμα, αν διαβάσεις την ετικέτα από τα σερβιετάκια All Cotton, θα διαπιστώσεις ότι έχουν 100% βαμβακερό κάλυμμα, φέρνουν δηλαδή την αγνότητα της φύσης σε επαφή με το δέρμα σου και επιπλέον, διαθέτουν τη διεθνή πιστοποίηση Oeko-Tex® Standard 100, για απουσία βλαβερών ουσιών, προσφέροντάς σου μοναδικά υγιεινή προστασία, με αποδείξεις. Η EveryDay, άλλωστε, έδινε πάντα προσοχή σε θέματα ασφάλειας και πιστοποιημένης φιλικότητας. Αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους που τα συγκεκριμένα σερβιετάκια βρίσκονται πάντα στα δικά μας backpack και τα ντουλάπια των μπάνιων μας. Ποιοι είναι οι υπόλοιποι λόγοι; Πως προσφέρουν μοναδική αίσθηση στεγνότητας και άνεσης και φυσικά, ότι διαθέτουν ατομική συσκευασία, για έξτρα υγιεινή προστασία και διακριτικότητα όταν τα έχουμε μαζί μας. Προσπάθησε, λοιπόν, να επιλέγεις στο εξής προϊόντα που περιέχουν υλικά τα οποία είναι αγνά και φιλικά στο δέρμα, όπως το βαμβάκι. Διότι φροντίζω τον εαυτό μου σημαίνει ότι βάζω σε πρώτο πλάνο την ασφάλειά μου!

every2

Μάθε να κάνεις decode τις ετικέτες

Πόσες φορές έχεις αφιερώσει έστω και λίγα δευτερόλεπτα από τον χρόνο σου για να διαβάσεις τι περιέχει το νέο σου make-up, να δεις πού παράγεται η σοκολάτα που συνηθίζεις να τρως και να διαπιστώσεις αν οι σερβιέτες σου είναι πιστοποιημένες -και συνεπώς 100% ασφαλείς για το δέρμα σου; Ακόμη κι αν ποτέ δεν έχεις δοκιμάσει κάτι από τα παραπάνω, δεν είναι αργά για να κάνεις τη ζωή σου λίγο πιο safe, EveryDay. Με ποιον τρόπο η συνήθεια του να διαβάζεις μερικές ετικέτες μπορεί να βελτιώσει την καθημερινότητά σου; Μα απλούστατα επιτρέποντάς σου να κάνεις καλύτερες επιλογές για τη διατροφή, την επιδερμίδα και την υγεία σου γενικότερα. Βλέπεις, επιλέγοντας είδη τα οποία φέρουν πιστοποιήσεις, μπορείς να είσαι σίγουρη πως ό,τι χρησιμοποιείς, είναι ασφαλές και αποτελεσματικό. Αν αυτό δεν είναι βελτίωση της καθημερινότητας, τότε τι είναι;

every3

Φέρνοντας την ατομική υγιεινή σε πρώτο πλάνο

Τέλος, μερικές ακόμη απλές καθημερινές συνήθειες οι οποίες θα βελτιώσουν την καθημερινότητά σου και θα σε βοηθήσουν να είσαι Safe EveryDay, σχετίζονται με την ατομική υγιεινή. Από το καλό και τακτικό πλύσιμο των χεριών στη σωστή φροντίδα της γυναικείας ευαίσθητης περιοχής, η οποία είναι επιρρεπής σε ερεθισμούς και μολύνσεις, κυρίως τις ημέρες της περιόδου. Αλήθεια, γνώριζες ότι είναι σημαντικό να καθαρίζεις την ευαίσθητη περιοχή σου με εξειδικευμένα προϊόντα από συστατικά που είναι φιλικά στο δέρμα; Άραγε ήξερες πως είναι πολύ σημαντικό κάθε φορά που καθαρίζεις την ευαίσθητη περιοχή, να σκουπίζεσαι καλά, ώστε να απομακρύνεις την περιττή υγρασία; Αυτός είναι ο λόγος, άλλωστε, που δεν πρέπει να αφήνεις το βρεγμένο μαγιό να στεγνώνει πάνω σου, όταν πηγαίνεις παραλία!

Ακόμη πιο προσεκτική με την ατομική σου υγιεινή πρέπει να είσαι, φυσικά, κατά τη διάρκεια της περιόδου σου. Δηλαδή, είναι καλό να θυμάσαι να καθαρίζεις συχνά την ευαίσθητη περιοχή με κατάλληλα προϊόντα που δεν διαταράσσουν το pH του κόλπου σου και να αλλάζεις τη σερβιέτα σου σε τακτά χρονικά διαστήματα -και για την ακρίβεια, περίπου κάθε τρεις με τέσσερις ώρες. Πίστεψέ με, η τήρηση κάποιων απλών κανόνων ατομικής υγιεινής μπορεί να σου προσφέρει άνεση και να συμβάλλει μακροπρόθεσμα στη διατήρηση της καλής σου υγείας.

every4

Φροντίζω, λοιπόν, τον εαυτό μου EveryDay σημαίνει ότι βάζω σε πρώτο πλάνο την ασφάλειά μου, δηλαδή επιλέγω προσεχτικά ό,τι έρχεται σε επαφή με το δέρμα μου: Από τα καλλυντικά μέχρι τα ρούχα και τα προϊόντα ατομικής υγιεινής. Όσο πιο νωρίς το αντιληφθείς αυτό, τόσο περισσότερη φροντίδα θα προσφέρεις στον εαυτό σου και τόσο πιο safe θα είσαι, κάθε ημέρα!

StaySafe EveryDay, λοιπόν, και μείνε συντονισμένη στο TeenQueen.gr διότι θα ακολουθήσουν και άλλα EveryDay άρθρα με πολύτιμες συμβουλές που θα κάνουν την καθημερινότητά σου πιο αισιόδοξη και φυσικά, safe!

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved