#StaySafe EveryDay: Τα 5 must tips προσωπικής υγιεινής για το φετινό καλοκαίρι

Τα πέντε must tips γυναικείας υγιεινής που πρέπει να ξέρεις

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως ακόμη και αν επιστρέψαμε «νικήτριες» στη νέα κανονικότητα, το φετινό καλοκαίρι προμηνύεται πολύ διαφορετικό από όσα έχουμε ζήσει μέχρι σήμερα. Αυτό το καταλαβαίνεις εύκολα, αρκεί να ρίξεις μία ματιά γύρω σου ή απλώς… να κοιτάξεις το backpack σου, το οποίο εκτός από τα αγαπημένα σου gadget, τις σερβιέτες και τα σερβιετάκια σου, περιέχει πλέον μάσκες προστασίας, αντισηπτικά, υγρά μαντηλάκια για τα χέρια και πλαστικά γάντια, δηλαδή items που σε βοηθούν να είσαι ασφαλής EveryDay, παντού.

Λαμβάνοντας υπόψιν σου όλα τα παραπάνω, μπορείς να κατανοήσεις γιατί είναι αναγκαίο την περίοδο που διανύουμε, να αφιερώσεις λίγο παραπάνω χρόνο και προσοχή στην προσωπική σου υγιεινή, ώστε να απολαύσεις τους επόμενους μήνες, με άνεση, ασφάλεια και χωρίς να ανησυχείς πως κάποιος απρόβλεπτος παράγοντας θα χαλάσει τα σχέδιά σου. Ακριβώς για αυτό, ετοιμάσαμε για εσένα μία λίστα με τα πέντε must tips γυναικείας υγιεινής, που κάθε EveryDay Teen Queen όπως εσύ, αξίζει να ακολουθήσει!

Απολαμβάνοντας δροσιστικές βουτιές με ασφάλεια

Μπορεί το καλοκαίρι να είναι η αγαπημένη σου εποχή όμως, δεν ισχύει όμως το ίδιο για την ευαίσθητη περιοχή σου, η οποία... «απειλείται» από μικρόβια και μικροοργανισμούς που υπάρχουν στη θάλασσα, την άμμο ή την πετσέτα σου. Παντού γύρω σου καραδοκούν βακτήρια τα οποία μπορούν να διαταράξουν τη χλωρίδα της ευαίσθητης περιοχής. Ο μόνος τρόπος για να γλιτώσεις το βάσανο κάποιας πιθανής ουρολοίμωξης, μυκητίασης ή κάποιου ενοχλητικού ερεθισμού, είναι να φροντίζεις σχολαστικά το pH της της ευαίσθητης περιοχής, ώστε να ισορροπεί στις φυσιολογικές τιμές (3,5-4,5), επιλέγοντας προϊόντα υγιεινής και άνετα εσώρουχα, τα οποία επιτρέπουν στην επιδερμίδα σου να «αναπνέει» και είναι φτιαγμένα από υλικά απόλυτα φιλικά προς το δέρμα, όπως το βαμβάκι.

Extra tip: Η υγρασία που συγκεντρώνει η ευαίσθητη περιοχή, ειδικότερα έπειτα από ένα μπάνιο στη θάλασσα, σε συνδυασμό με την τριβή και την υψηλή θερμοκρασία, μπορούν να προκαλέσουν μολύνσεις. Ακριβώς για αυτό, μην ξεχνάς κάθε φορά που φεύγεις από την παραλία, να αλλάζεις το βρεγμένο κάτω μέρος του μαγιό σου, με ένα στεγνό και καθαρό -που θα έχεις πάντα στην τσάντα θαλάσσης σου.

SAFE2

Μεγάλη προσοχή στις κοινόχρηστες τουαλέτες

Μπορεί μέχρι πρότινος να έκανες τα… ακροβατικά σου κάθε φορά που χρησιμοποιούσες μία κοινόχρηστη τουαλέτα, τώρα όμως θα πρέπει να γίνεις ακόμη πιο προσεκτική. Όχι, δεν θα χρειαστεί να κρεμαστείς από το ταβάνι παριστάνοντας τη Spider Woman, αρκεί να έχεις στην τσάντα σου τα υγρά μαντήλια ευαίσθητης περιοχής EveryDay με εκχύλισμα από χαμομήλι και αλόη, δηλαδή τον απόλυτο «σύμμαχο» για την υγεία της ευαίσθητης περιοχής τις ημέρες της περιόδου σου και όχι μόνο. Με το διακριτικό τους άρωμα, θα σου χαρίσουν μία ανεπανάληπτη αίσθηση φρεσκάδας, όπου κι αν βρίσκεσαι.

Μην ξεχνάς τα SOS του φετινού καλοκαιριού

Το φετινό καλοκαίρι θα είναι διαφορετικό και αυτό το γνωρίζεις καλά. Αυτός είναι ο λόγος που την περίοδο που διανύουμε, είναι σημαντικό να μην ξεχνάς κάποια βασικά SOS που μπορούν να σε βοηθήσουν να είσαι safe EveryDay. Ποια είναι αυτά; Το αντισηπτικό, η μάσκα που αποτρέπει την είσοδο μικροοργανισμών από τη στοματική και τη ρινική κοιλότητα και τα γάντια που σου εξασφαλίζουν μεγαλύτερη ευελιξία κινήσεων και μία ακόμη πιο ισχυρή άμυνα. Επιπλέον, καλό είναι να συμπεριλάβεις στον «εξοπλισμό» σου, τα υγρά μαντήλια Wet Hankies Antibacterial, τον αντιβακτηριδιακό «σύμμαχο» που εξολοθρεύει τα μικρόβια από τα χέρια σου κάθε φορά που αγγίζεις επιφάνειες και αντικείμενα. Τέλος, μην ξεχνάς φεύγοντας από το σπίτι για το σχολείο, τη βόλτα ή τη θάλασσα, να βάζεις και μία δεύτερη μάσκα στη τσάντα σου, σε περίπτωση που χάσεις την πρώτη ή παραπέσει κάπου.

SAFE3

Τα απαραίτητα για τις δύσκολες ημέρες του μήνα

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως κατά τη διάρκεια της περιόδου σου, είναι σημαντικό να είσαι όσο πιο επιμελής και σχολαστική γίνεται με τους κανόνες υγιεινής και καθαριότητας. Κάνοντας τακτικές πλύσεις με χλιαρό νερό, αλλάζοντας συχνά τη σερβιέτα σου μέσα στην ημέρα -ειδικά τις πρώτες ημέρες όταν και η ροή είναι μεγαλύτερη- και επενδύοντας στις καινοτόμες τεχνολογίες που διαθέτουν οι σερβιέτες ΕveryDay! Συγκεκριμένα, oι σερβιέτες EveryDay Sensitive with cotton διαθέτουν ένα πρωτοποριακό υφασμάτινο κάλυμμα που περιέχει βαμβάκι. Έτσι, χάρη στην εξειδικευμένη τεχνολογία και την αγνότητα της φύσης, το δέρμα σου έρχεται σε επαφή με ένα κάλυμμα, μοναδικά φιλικό, που σε προστατεύει από ερεθισμούς! Επιπλέον, όλες οι σερβιέτες EveryDay διαθέτουν την πρωτοποριακή τεχνολογία Center Plus, δηλαδή διευρυμένο πυρήνα στο κέντρο της σερβιέτας, που εξασφαλίζει έως και 30% μεγαλύτερη απορροφητική επιφάνεια, εκεί όπου χρειάζεται περισσότερο. Πριν συνεχίσεις να διαβάζεις, κάνε απλώς ΑSAP το κουίζ «Εσύ τι τύπος είσαι;» και ανακάλυψε ανάμεσα από δεκάδες διαφορετικές συσκευασίες, μεγέθη και χρώματα, τον ιδανικό τύπο σερβιέτας για τις δικές σου ανάγκες.

Last but not least

Κλείνοντας, η τελευταία και μάλλον σημαντικότερη συμβουλή που έχω να σου δώσω, είναι να μην αναβάλλεις επ' αόριστον το ραντεβού σου με τον γυναικολόγο. Όπως, άλλωστε, αναφέρει μια σοφή ρήση «η πρόληψη είναι υγεία». Δεν χρειάζεται να παρουσιαστεί κάποια ενόχληση για να καλέσεις τον γιατρό σου, αφού αρκετά γυναικολογικά ζητήματα είναι λίγο πιο... ύπουλα και «κρύβονται». Ακριβώς για αυτό, με έναν προληπτικό έλεγχο κάθε έξι μήνες (εφόσον είσαι σεξουαλικά ενεργή), θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Όσο απαιτητικό και αν είναι το πρόγραμμά σου, οφείλεις να ξεκλέβεις λίγο χρόνο προς όφελος της υγείας σου.

SAFE4

Τώρα που ξέρεις τι πρέπει να κάνεις, μην χάνεις άλλο χρόνο! Φρόντισε να ακολουθείς EveryDay τα παραπάνω tips και stay tuned, διότι ετοιμάζουμε πολλά ακόμη EveryDay Teen άρθρα, πάνω σε ζητήματα που απασχολούν κάθε Teen Queen, όπως εσύ!

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved