Μένουμε σπίτι: Πώς θα μετατρέψεις το δωμάτιό σου στο πιο ζεν EveryDay καταφύγιο

Πώς θα μετατρέψεις το δωμάτιό σου σε χώρο αντάξιο μιας real TeenQueen,

Το σκεφτόσουν εδώ και καιρό, όμως τώρα που δεν έχουμε άλλη επιλογή εκτός από το να «Μένουμε σπίτι» για την προστασία όλων, ήρθε η ώρα να το κάνεις πραγματικότητα! Ναι, μπορεί να σου πήρε λίγο χρόνο παραπάνω να πάρεις τη μεγάλη απόφαση να αλλάξεις το δωμάτιό σου, όμως τώρα έχεις όλο τον χρόνο μπροστά σου να το φτιάξεις όπως εσύ ονειρεύεσαι! Να είσαι σίγουρη πως η μαμά σου θα χαρεί πάρα πολύ, μόλις σε δει να συμμαζεύεις την οροσειρά από ρούχα που είναι στην καρέκλα του γραφείου σου εδώ και μέρες!

Ειδικά τώρα που το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας το περνάς σπίτι, είναι σημαντικό να διαμορφώσεις ένα πιο λειτουργικό και άνετο προσωπικό περιβάλλον που θα σε βοηθάει να χαλαρώνεις, να μελετάς συγκεντρωμένη τα μαθήματά σου, ενώ συγχρόνως θα σε ξεκουράζει και δεν θα σου προκαλεί περιττό άγχος. Ακριβώς για αυτό, παρακάτω έχω συγκεντρώσει όλα τα βήματα που μπορείς να ακολουθήσεις για να μετατρέψεις το δωμάτιό σου σε χώρο αντάξιο μιας real TeenQueen, EveryDay, όπως εσύ!

1 Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά

Ένα καλό ξεσκαρτάρισμα σε αναμνηστικά, μικροαντικείμενα, γραφική ύλη, που θες ή δεν θες να κρατήσεις, θα «ξεφορτώσει» κάπως το δωμάτιο και θα δώσει χώρο για νέες αναμνήσεις και αντικείμενα. Μερικές φορές δενόμαστε συναισθηματικά με αντικείμενα, όμως σε βάθος χρόνου καταλήγουν να μας εμπνέουν όλο και λιγότερο, ακριβώς επειδή τα βλέπουμε συνεχώς. Για να μην χαθείς σε ένα βουνό από πράγματα, καλό θα ήταν να ξεκινήσεις πρώτα από το γραφείο, τα ντουλάπια, τα συρτάρια και μετά να περάσεις στην ντουλάπα σου. Αν τα βγάλεις πέρα και με τη «μάχη» των ρούχων, νομίζω τότε μπορείς να περάσεις το ίδιο ατρόμητη στο επόμενο βήμα!

#2 White «πινελιές» ευεξίας

Αλήθεια, εσύ γνώριζες πως τα χρώματα που μας περιβάλλουν στην καθημερινότητα, είναι ένας παράγοντας που μπορεί σε βάθος χρόνου να έχει επίδραση στη διάθεσή μας; Σύμφωνα με μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί, αλλά και με όσους ασχολούνται ενεργά με τη χρωματοθεραπεία, η ένταξη ανοιχτόχρωμων αποχρώσεων στον ρουχισμό αλλά και τον προσωπικό μας χώρο, μπορούν να δώσουν ένα ισχυρό boost και να «απογειώσουν» τα vibes μας! Ακριβώς για αυτό, προσπάθησε να εμπλουτίσεις το δωμάτιό σου με μικρές λευκές πινελιές, όπως ένα minimal καδράκι στον τοίχο ή ένα λευκό φουλάρι που θα δίνει «χαρακτήρα» στην καρέκλα του γραφείου σου, οι οποίες θα κάνουν την EveryDay μία White Day.

Για να διαπιστώσεις άμεσα πόσο καθοριστικό ρόλο μπορούν να παίξουν τα χρώματα στη ζωή μας, μπορείς να κάνεις ένα πείραμα! Τις μέρες που περιμένεις περίοδο ή κατά τη διάρκεια της περιόδου σου, επέλεξε να φορέσεις όλα εκείνα τα ρούχα που δεν θα φορούσες ποτέ στο σχολείο και πιο συγκεκριμένα τις μέρες τις περιόδου, όπως τη λευκή παντελόνα ή ένα στενό κολάν, και θα δεις και μόνη σου τη διαφορά! Μην ανησυχείς πως μπορεί να λερωθούν τα αγαπημένα σου ρούχα, αφού χάρη στις μοναδικές καινοτομίες που σου προσφέρουν οι EveryDay, είσαι προστατευμένη από διαρροές και άλλες… δυσάρεστες εκπλήξεις!

room2

3 Less is more

Είσαι σίγουρη πως χρειάζεσαι όλα αυτά τα παπούτσια; Μήπως να έβαζες τoυς πάκους με τα περιοδικά και τις αφίσες που μαζεύεις κάτω από το κρεβάτι; Να ξέρεις πως με μία γρήγορη βόλτα στο δωμάτιο, θα εντοπίσεις πολλά πράγματα που ενώ θες στη ζωή σου, δεν τα χρησιμοποιείς καθόλου στην καθημερινότητα. Όλα αυτά μπορείς να τα αποθηκεύσεις στο κάτω μέρος της ντουλάπας, στο πατάρι ή κάτω από το κρεβάτι σου, αφού τα ταξινομήσεις πρώτα σε κουτιά και τους βάλεις τις απαραίτητες ετικέτες, που θα σε βοηθήσουν να τα βρεις όταν και αν τα χρειαστείς ξανά.

# 4 Παίζοντας με το... φως

Ακόμη και αν το δωμάτιό σου δεν είναι ιδιαίτερα διαμπερές, υπάρχει τρόπος να το κάνεις να δείχνει πιο φωτεινό. Ναι, δεν μπορείς να γκρεμίσεις τους τοίχους, αλλά μπορείς να διαμορφώσεις τα έπιπλα με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπαίνει περισσότερο φως ή να προσθέσεις επιπλέον τεχνητές πηγές φωτισμού. Αλήθεια, ήξερες πως στο διαδίκτυο υπάρχει tutorial για να φτιάξεις το δικό σου DIY φωτιστικό με ένα μπαλόνι και τη μέθοδο του παπιέ μασέ; Μία γρήγορη αναζήτηση στο διαδίκτυο θα σου δώσει όλη την απαραίτητη έμπνευση για να ξεκινήσεις, ενώ μην ξεχάσεις να ζητήσεις τη βοήθεια των γονιών σου για το ηλεκτρολογικό κομμάτι της κατασκευής σου.

room3

5 Smells like teen… Queen spirit

Ένα από τα χαρακτηριστικά που δεν γίνεται αμέσως αντιληπτό, αλλά επηρεάζει την ατμόσφαιρα που αποπνέει ο προσωπικός μας χώρος και κατά συνέπεια το πώς εμείς νιώθουμε μέσα σε αυτόν, είναι το άρωμα που έχει. Ακριβώς για αυτό, εκτός από τα αιθέρια έλαια, τα αρωματικά στικ ή τα κεριά που υπάρχουν στο εμπόριο, να ξέρεις πως μπορείς να φτιάξεις μέσα σε λίγα λεπτά το δικό σου αρωματικό χώρου χωρίς κανένα χημικό! Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνεις, είναι να βράσεις νερό με φέτες από εσπεριδοειδή και κανέλα, και να ψεκάσεις με τη βοήθεια ενός βαποριζατέρ τον χώρο σου.

Κλείνοντας, να θυμάσαι πως ο προσωπικός μας χώρος είναι ένας «καθρέφτης» που αποκαλύπτει πολλά για εμάς! Αναγνωρίζοντας όλα αυτά που θες να αλλάξεις σε αυτόν, δεν υπάρχει αμφιβολία πως θα έχεις και τη δυνατότητα να βελτιωθείς και εσύ η ίδια, πλησιάζοντας EveryDay τον πιο real και αυθεντικό εαυτό σου!

Stay tuned διότι έρχονται και άλλα EveryDay tips που θα δώσουν μια ακόμη πιο αισιόδοξη διάσταση στις ημέρες στο σπίτι!

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved