Stay healthy EveryDay: Tips για να… κουνήσεις το μαντήλι σε δυσοσμία, ιούς και μικρόβια!

Μερικά tips και οι κατάλληλοι «σύμμαχοι» αρκούν για να πεις «αντίο» σε δυσοσμία, ιούς και μικρόβια!

Το τελευταίο διάστημα ακούς συχνά από τους γνωστούς σου και διαβάζεις σχεδόν σε καθημερινή βάση στο διαδίκτυο για τη σημασία της καθαριότητας και της καλής υγιεινής και η αλήθεια είναι πως αν θέλεις να είσαι healthy EveryDay, είναι σημαντικό να «εξοπλιστείς» καταλλήλως, ούτως ώστε να αισθάνεσαι ασφάλεια και σιγουριά, κάθε ημέρα και κάθε στιγμή.

Τα καλά νέα είναι πως δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι, να ανησυχείς ή κάνεις πολλές αγορές προκειμένου να είσαι healthy EveryDay. Μερικά tips και οι κατάλληλοι «σύμμαχοι» αρκούν για να πεις «αντίο» σε δυσοσμία, ιούς και μικρόβια!

Ιδού, λοιπόν, όσα αξίζει να λάβεις υπόψη σου, για να πάρεις άριστα στο «μάθημα» της καθαριότητας και της προσωπικής υγιεινής.

1 Μην αγγίζεις συνεχώς το πρόσωπό σου και μην τρως τα νύχια σου

Τα πηγαίνεις από εδώ, τα πηγαίνεις από εκεί αλλά τα χέρια σου καταλήγουν πάντα στο πρόσωπό σου. Το γεγονός αυτό μπορεί να έχει ιδιαίτερα αρνητικές επιδράσεις, τόσο για την υγεία, όσο και για την επιδερμίδα σου. Αρκεί απλώς να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με έρευνα του 2015 στην οποία έλαβαν μέρος φοιτητές, κάθε ένας από τους συμμετέχοντες άγγιξε το πρόσωπό του κατά μέσο όρο 23 φορές, σε μία μόλις ώρα. Αν δεν θέλεις να μεταφέρεις στον οργανισμό σου τα μικρόβια από τις επιφάνειες που αγγίζεις ή να μολύνεις την επιδερμίδα σου και να γεμίσεις σπυράκια, καλό είναι να προσπαθείς στο εξής να κρατάς τα χέρια μακριά από το πρόσωπό σου. Στην περίπτωση δε που τρως τα νύχια σου λόγω άγχους, τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα. Προσπάθησε να κρατάς, λοιπόν, συνεχώς απασχολημένα τα χέρια σου, προκειμένου να μην τα φέρνεις κοντά στο πρόσωπό σου. Ένα antistress μπαλάκι ενδεχομένως θα σε βοηθήσει. Αν δεν θέλεις να αγοράσεις ένα, μπορείς να φτιάξεις το δικό σου χρησιμοποιώντας λαστιχάκια!

health2

2 Φρόντισε να έχεις πάντα δίπλα σου υγρά, αντιβακτηριδιακά μαντήλια

Μπορεί να μην το αντιλαμβάνεσαι όμως, τα χέρια σου αποτελούν εστίες μικροβίων, ακόμη και αν δεν βγαίνεις εκτός σπιτιού. Είναι σημαντικό να έχεις συνεπώς πάντα δίπλα σου υγρά μαντήλια για τα χέρια, όπως τα Wet Hankies Antibacterial και να καθαρίζεις συχνά με αυτά τα χέρια σου και τα αντικείμενα και τις επιφάνειες που χρησιμοποιείς και αγγίζεις περισσότερο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Χάρη στην ενισχυμένη αντιβακτηριδιακή τους σύνθεση, με οινόπνευμα και έναν επιπλέον αντιβακτηριδιακό παράγοντα, εξασφαλίζουν αποτελεσματική προστασία από τα μικρόβια, χωρίς να ξηραίνουν το δέρμα σου. Το πληκτρολόγιο του υπολογιστή σου, η θήκη του κινητού σου, το στυλό σου, οι διακόπτες και τα τηλεχειριστήρια χρειάζονται καθάρισμα EveryDay, ούτως ώστε να αισθάνεσαι πραγματικά άνετη και safe στο δωμάτιό σου και τα αντισηπτικά μαντήλια Wet Hankies Antibacterial είναι ο Νο1 σύμμαχός σου.

3 Δώσε βάση στη φροντίδα της ευαίσθητης περιοχής

Αν θέλεις να είσαι healthy EveryDay και να… κουνήσεις το μαντήλι στη δυσοσμία και τα μικρόβια, τότε είναι εξίσου σημαντικό να ασχοληθείς με τη φροντίδα της προσωπικής σου υγιεινής. Δεν χρειάζεσαι πολλά για να προστατεύσεις την ευαίσθητη περιοχή σου και να νιώθεις απίστευτη αίσθηση καθαριότητας και φρεσκάδας EveryDay. Και σε αυτή την περίπτωση, τα κατάλληλα υγρά μαντήλια θα κάνουν τη διαφορά και σε ό,τι αφορά στην ευαίσθητη περιοχή σου. Τα υγρά μαντήλια EveryDay αποτελούν «must»! Καθαρίζουν απαλά, χαρίζουν μοναδική αίσθηση φρεσκάδας και καλό είναι να βρίσκονται πάντα στο νεσεσέρ ή το backpack σου, ακόμη και τις ημέρες που δεν έχεις περίοδο, αφού καθαρίζουν απαλά την ευαίσθητη περιοχή προσφέροντας ταυτόχρονα μοναδική αίσθηση φρεσκάδας.

4 Σταμάτα να δαγκώνεις τα μολύβια σου και να κόβεις πράγματα με τα δόντια σου

Δύο αρνητικές συνήθειες που αξίζει να «κόψεις», αν θέλεις να παραμείνεις healthy EveryDay είναι το να δαγκώνεις συνεχώς τα μολύβια σου και το να ανοίγεις ή να κόβεις πράγματα με τα δόντια σου! Δεν φαντάζεσαι πόσα μικρόβια μπορεί να έχει το στυλό ή το μολύβι που χρησιμοποιείς καθημερινά. Φρόντισε, λοιπόν, να τα κρατάς μακριά από το στόμα και τον οργανισμό σου. Όσο για την επομένη φορά που θα θελήσεις να ανοίξεις εκείνη τη συσκευασία ή να βγάλεις εύκολα εκείνο το καπάκι, ζήτησε βοήθεια και άφησε τα δόντια σου «εκτός». Μια κίνηση αρκεί για να μεταφέρεις στο στόμα σου πολλά -μα πάρα πολλά- μικρόβια.

health3

5 Προσπάθησε να αλλάζεις συχνά τις μαξιλαροθήκες σου

Σε ό,τι αφορά στην προσωπική σου υγιεινή, τα μαξιλάρια μπαίνουν επίσης στο «στόχαστρο». Δεν το αντιλαμβάνεσαι όμως, τα μαξιλάρια σου γεμίζουν εύκολα με σκόνη, ενώ συχνά μεταφέρεις σε αυτά μικρόβια μέσω των μαλλιών ή του προσώπου σου, όταν πέφτεις για ύπνο χωρίς να το καθαρίζεις καλά. Είναι συνεπώς σημαντικό να αλλάζεις μαξιλαροθήκες τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα για να προστατεύεις τον οργανισμό και την επιδερμίδα σου και φυσικά, για να κοιμάσαι καλύτερα.

6 Χρησιμοποίησε αντιβακτηριδιακά μαντήλια χεριών για extra προστασία

Εκτός από τη βασική τους χρήση, που είναι ο καθαρισμός των χεριών, τα υγρά αντιβακτηριδιακά μαντήλια Wet Hankies Antibacterial, μπορεί να έχουν και άλλες χρήσεις, ειδικά αυτήν την περίοδο! Έτσι, για extra προστασία, εκτός από τα χέρια τους, πολλοί είναι εκείνοι που τα χρησιμοποιούν για να καθαρίσουν για παράδειγμα τις συσκευασίες των προϊόντων που μόλις αγόρασαν από το super market! Όσο βαρετό και αν φαντάζει αυτό το mini task, είναι σημαντικό να μην το κάνεις skip αν θέλεις να κρατάς κάθε μέρα, μακριά από τα χέρια σου, ιούς και μικρόβια!

7 Φρόντισε να πλένεις σωστά τα χέρια σου

Τέλος, όπως πολύ συχνά επισημαίνουν οι ειδικοί, το σωστό πλύσιμο των χεριών είναι ο πλέον βασικός τρόπος για να μείνεις healthy EveryDay. Πώς όμως θα πλένεις σωστά τα χέρια σου; Αφιέρωσε χρόνο! Τρίψε καλά τα χέρια σου, πάνω, κάτω αλλά και ανάμεσα από τα δάχτυλα για 20 με 30 δευτερόλεπτα χρησιμοποιώντας νερό και σαπούνι. Είναι σημαντικό να μην αφήσεις κανένα σημείο των χεριών σου βρόμικο και για να συμβεί αυτό, πρέπει να αφιερώσεις απλώς λίγα δευτερόλεπτα από τον χρόνο σου.

Extra tip: Συμπλήρωσε την υγιεινή των χεριών σου με τα υγρά μαντηλάκια Wet Hankies Antibacterial!

health4

Όπως μπόρεσες να διαπιστώσεις, δεν είναι δύσκολο να φροντίζεις να παραμένεις EveryDay healthy και να κρατάς μακριά από τη ζωή και το σώμα σου τη δυσοσμία, τους ιούς και τα μικρόβια. Όπως λέει και η γιαγιά σου, «η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά» -και έχει απόλυτο δίκιο. Με λίγη επιπλέον προσοχή στις κινήσεις σου και τους κατάλληλους EveryDay «συμμάχους» στο πλευρό σου, θα αισθάνεσαι καλύτερα με τον εαυτό σου και θα νιώθεις μεγαλύτερη ασφάλεια και αυτοπεποίθηση… EveryDay.

Stay tuned διότι έρχονται και άλλα EveryDay tips που θα δώσουν μια ακόμη πιο αισιόδοξη διάσταση στις ημέρες στο σπίτι!

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved