EveryDay positive: 6 out of the box ιδέες για να εκμεταλλευτείς τον ελεύθερο χρόνο σου στο σπίτι

Eτοιμάσαμε για εσένα μια λίστα με 6 out of the box ιδέες

Γυμνάστηκες online με τις φίλες σου, έψησες κέικ και ετοίμασες εκείνο το banana bread που είδες στο Instagram, καθάρισες το δωμάτιό σου, έφτιαξες ένα DIY body scrub με μαύρη ζάχαρη και μέλι, ολοκλήρωσες εκείνο το βιβλίο που είχες αφήσει στη μέση από το καλοκαίρι, είδες όλες τις σειρές που σου πρότειναν οι φίλες σου, μίλησες με τις ξαδέρφες σου, τη γιαγιά σου αλλά και εκείνο το αγόρι που είχες γνωρίσει τον Αύγουστο στο νησί. Ωραία. Και τώρα τι;
Στην περίπτωση που θέλεις να διατηρήσεις την αισιοδοξία σου τώρα που μένεις σπίτι, αλλά πιστεύεις πως έχεις… στερέψει από ιδέες και επιλογές που μπορούν να «γεμίσουν» ευχάριστα τον ελεύθερό σου χρόνο, ήρθε η ώρα να σκεφτείς out of the box.

Για να είσαι EveryDay positive και να εκμεταλλεύεσαι στο εξής στο έπακρο τον ελεύθερο χρόνο που έχεις στη διάθεσή σου στο σπίτι, είναι σημαντικό να βάλεις λίγη φαντασία. Εμείς ετοιμάσαμε για εσένα μια λίστα με 6 out of the box ιδέες, που θα σου χαρίσουν την απαραίτητη έμπνευση για να μπορείς να μετατρέπεις την κάθε ημέρα στο σπίτι σε μία White Day. Συνέχισε, λοιπόν, να διαβάζεις και θα τα μάθεις όλα.

1 Δες live το Βόρειο Σέλας, απίστευτους πιγκουίνους ή τα πιο όμορφα μνημεία στον κόσμο

Οι επιλογές που θα σε βοηθήσουν με μετατρέψεις σε μια White Day την κάθε ημέρα στο σπίτι, είναι ατέλειωτες. Αν δεν επιθυμείς, λοιπόν, να «κολλήσεις» με μία ακόμη σειρά, αλλά δεν θέλεις και να πιέσεις πολύ τον εαυτό σου με κάποια έντονη δραστηριότητα, μπορείς απλώς να χαλαρώσεις στο κρεβάτι ή τον καναπέ σου και να παρακολουθήσεις από το smartphone, το tablet ή το laptop σου υπέροχες εικόνες σε live streaming. Για παράδειγμα, μπορείς να επισκεφτείς το Explore.com για να δεις live το Βόρειο Σέλας από τον μακρινό Καναδά. Μπορείς επίσης να περάσεις ώρες ολόκληρες βλέποντας live πιγκουίνους, φάλαινες και άλλα υπέροχα ζώα από ζωολογικούς κήπους σε όλο τον κόσμο με ένα «κλικ» στις ιστοσελίδες τους -από το Εδιμβούργο μέχρι το Σαν Ντιέγκο και από τη Μελβούρνη έως τη Νότια Αφρική. Και φυσικά, έχεις τη δυνατότητα να βλέπεις EveryDay ζωντανά τα πιο όμορφα μνημεία και τοποθεσίες στον κόσμο μέσα από live web cameras μέσω Skyline. Πώς δείχνει άραγε ο Πύργος του Άιφελ τώρα που όλοι μένουν σπίτι;

box2

2 Τραγούδησε μαζί με νέους από όλο τον κόσμο από τον καναπέ σου

Θέλεις να περάσεις ευχάριστα την ώρα σου και να δώσεις μια αισιόδοξη «νότα» στην ημέρα σου, αλλά δυσκολεύεσαι να βρεις έμπνευση; Αν λατρεύεις το τραγούδι, τότε μπες σε ένα live singing group και τραγούδησε με την καρδιά σου με ανθρώπους από όλο τον κόσμο. Με λίγα λόγια, γίνε μέλος μιας virtual choir. Στο διαδίκτυο θα ανακαλύψεις πολλές και δωρεάν επιλογές -όπως τους Sofa Singers- και ένα απλό video call αρκεί για να πας την EveryDay διασκέδαση εντός σπιτιού σε άλλο, πιο positive level.

box3

3 Απόλαυσε δωρεάν online μαθήματα από το Harvard ή το Yale

Μπορεί να υπάρχουν στιγμές που η τηλεκπαίδευση σε κουράζει όμως, πώς μπορείς να μην δοκιμάσεις την ευκαιρία που σου δίνεται να κάνεις online μαθήματα σε κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου; Μπορεί να μην το γνώριζες αλλά, πολλά top πανεπιστημιακά ιδρύματα του εξωτερικού, όπως από το Harvard, το Brown, το Yale και το Princeton, προσφέρουν free online courses την περίοδο που διανύουμε. Κάνε τις online αναζητήσεις σου, λοιπόν, βρες ένα course που σε ενδιαφέρει και δώσε μια άλλη, περισσότερο intellectual διάσταση στα EveryDay απογεύματα στο σπίτι.

box4

4 Βάλε ένα 3D κατοικίδιο στο δωμάτιό σου

Στην περίπτωση που θέλεις να περάσεις τον ελεύθερο χρόνο στο σπίτι χαλαρώνοντας αλλά, δεν θέλεις να ξεκινήσεις μία ακόμη σειρά ή να «κολλήσεις» με τις ώρες στα SoMe, τότε σου έχουμε τη λύση. Τι θα έλεγες να έφερνες έναν κροκόδειλο ή ένα τεράστιο πάντα στο δωμάτιό σου; Χάρη στην τεχνολογία και συγκεκριμένα, την εικονική πραγματικότητα, τώρα έχεις την ευκαιρία. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις, είναι να χρησιμοποιήσεις το Google’s augmented-reality animals tool (τα περισσότερα smartphones σήμερα είναι συμβατά με το Google ARCore) και να επιλέξεις το ζωάκι που θέλεις να «ζωντανέψει» στο σπίτι σου. Σίγουρα πρόκειται για μια out of the box ιδέα EveryDay που θα σου προσφέρει τα positive vibes που χρειάζεσαι.

box5

5 Τακτοποίησε την ντουλάπα σου για το καλό των γύρω σου

Αν θέλεις να μείνεις μακριά από το smartphone σου και να μετατρέψεις τη σημερινή ημέρα σε μια White Day, τότε τι καλύτερο μπορείς να κάνεις από το να βοηθήσεις έναν συνάνθρωπό σου; Πήγαινε στο δωμάτιό σου, άνοιξε την ντουλάπα σου και κάνε το απαραίτητο ξεκαθάρισμα. Δεν υπάρχει λόγος να κρατάς ακόμη ρούχα τα οποία δεν φοράς, είτε γιατί δεν σου αρέσουν πολύ ή γιατί δεν σου πηγαίνουν. Βγάλε εκτός ντουλάπας τα outfits που όσο και αν δεν θέλεις να αποχωριστείς, ξέρεις πως ούτε φέτος θα φορέσεις και φύλαξέ τα για να τα προσφέρεις αργότερα σε μια οργάνωση που θα τα δώσει σε άτομα που τα έχουν ανάγκη. Διότι με μια καλή πράξη, EveryDay can be a White Day, ακόμη και μέσα στο σπίτι.

box6

6 Stay offline και γνώρισε καλύτερα την οικογένειά σου!

Σίγουρα η τεχνολογία σου δίνει πολλές διεξόδους επικοινωνίας και διασκέδασης, ειδικά αυτή την περίοδο που μένεις σπίτι! Αλήθεια όμως, μήπως στην πραγματικότητα σε απομακρύνει περισσότερο από την οικογένειά σου ή σε «εμποδίζει» από το να γνωρίσεις καλύτερα τους ανθρώπους με τους οποίους ζεις στο ίδιο σπίτι και τόσο πολύ αγαπάς; Άραγε, πότε ήταν η τελευταία φορά που έπαιξες ένα επιτραπέζιο με τους γονείς και τα αδέρφια σου ή φτιάξατε όλοι μαζί ένα puzzle;
Σίγουρα αξίζει να κάνεις για λίγο switch off από τον digital κόσμο και να αφιερώσεις τον ελεύθερο χρόνο που έχεις αυτές τις ημέρες στη διάθεσή σου για να έρθεις πιο κοντά με την οικογένειά σου και να τη γνωρίσεις καλύτερα. Παίξε ένα παιχνίδι με τον αδελφό ή την αδελφή σου και κάνε στους γονείς σου μερικές ερωτήσεις για να λύσεις κάποιες απορίες που εδώ και καιρό έχεις. Άραγε με ποιον τρόπο γνωρίστηκαν; Πώς ήταν η δική τους εφηβεία και ποιες είναι οι αγαπημένες τους teen αναμνήσεις; Μίλησε με τους γονείς σου, παίξε με τα αδέλφια σου και γνώρισε κάθε μέλος της οικογένειάς σου καλύτερα. Πάνω από όλα όμως, τώρα που θα κάνεις switch off, μην ξεχάσεις να εκφράσεις στα μέλη της οικογένειάς σου τα δικά σου συναισθήματα και να τους δείξεις πόσο πολύ τους αγαπάς!

box7

7 Πες «ναι» στο declutter challenge

Θυμάσαι εκείνο το ντουλάπι στο μπάνιο στο οποίο φυλάσσεις όλα τα καλλυντικά και τα προϊόντα υγιεινής που χρησιμοποιείς; Ήρθε επιτέλους η ώρα να κάνεις το απαραίτητο ξεκαθάρισμα!

Τσέκαρε ένα-ένα τα καλλυντικά σου και πέταξε εκείνα που υπάρχουν πολύ καιρό μέσα στο ντουλάπι. Τα καλλυντικά που έχουν λήξει μπορούν να αποτελέσουν πηγή μόλυνσης για την επιδερμίδα σου οπότε, καλό είναι να είσαι σίγουρη πως δεν βρίσκονται πάνω από ένα χρόνο στο μπάνιο σου. Τι άλλο αξίζεις να κάνεις για να ολοκληρώσεις με επιτυχία το declutter challenge; Να ανανεώσεις το beauty ντουλάπι σου με τα κατάλληλα προϊόντα υγιεινής. Φρόντισε να υπάρχουν πάντα μέσα στο ντουλάπι υγρά μαντήλια για την ευαίσθητη περιοχή καθώς και σερβιετάκια EveryDay. Είναι «must» διότι έχουν ατομική συσκευασία. Αυτό σημαίνει πως δεν χρειάζεται να έχεις τρία μισάνοιχτα κουτιά που πάντα -μα πάντα- πέφτουν κάθε φορά που ανοίγεις το ντουλάπι!

Extra tip: Αφού αποφάσισες να πεις «ναι» στο declutter challenge, κάνε και ένα ξεκαθάρισμα στην τσάντα σου. Μπορεί να βρίσκονται και εκεί μερικά σερβιετάκια ή σερβιέτες!

Να θυμάσαι πως δεν χρειάζεται να «κοπιάρεις» ό,τι κάνουν οι φίλοι σου τώρα που μένεις σπίτι. Ό,τι και αν περιλαμβάνουν τα καθημερινά Instagram stories τους και τα προγράμματά τους, το σημαντικό είναι να κάνεις EveryDay πράγματα που σε ευχαριστούν και δίνουν μια ακόμη πιο θετική διάσταση στη ζωή στο σπίτι. EveryDay can be a White Day, ακόμη και μέσα στο σπίτι και με τις πιο out of the box ιδέες και τους κατάλληλους «συμμάχους» στο πλευρό σου, θα τα καταφέρεις!
Stay tuned διότι έρχονται και άλλα EveryDay tips που θα δώσουν μια ακόμη πιο αισιόδοξη διάσταση στις ημέρες στο σπίτι!

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved