Μάθημα στο σπίτι; Με αυτά τα tips θα γίνεις η Everyday Queen της τηλεκπαίδευσης

Είναι οι ώρες που συναντάς τις φίλες σου, ανταλλάσσεις ιδέες και απόψεις, αντλείς έμπνευση και κίνητρο από την παρουσία των καθηγητών σου.

Μόλις ενημερώθηκες πως με εντολή του κράτους, τα διά ζώσης μαθήματά σου θα μετατραπούν επ’ αόριστον σε online, δεν «πέταξες» τη σκούφια σου σε καμία περίπτωση. Μπορεί άλλοι μαθητές ή φοιτητές να το είδαν ως μία ευκαιρία να γλιτώσουν άσκοπα πέρα δώθε στο σχολείο ή τη σχολή, για σένα όμως αυτό το πέρα δώθε είναι ένα αναπόσπαστο και σημαντικό κομμάτι από την EveryDay σου. Είναι οι ώρες που συναντάς τις φίλες σου, ανταλλάσσεις ιδέες και απόψεις, αντλείς έμπνευση και κίνητρο από την παρουσία των καθηγητών σου.

Παρόλα αυτά, ακόμη και εάν η τηλεκπαίδευση δεν είναι ο ιδανικότερος τρόπος μάθησης, παραμένει μία καλή εναλλακτική από το να διακόψουμε τελείως τα μαθήματα που παρακολουθούμε. Ακριβώς για αυτό, ακόμη και εάν δεν μοιραζόμαστε την αίθουσα ή το αμφιθέατρο με άλλους 20 ή 30, αλλά την οθόνη ενός υπολογιστή και το μικρόφωνο, σημασία έχει πώς εμείς θα ανταποκριθούμε σε αυτή την αλλαγή και πόσο θα επωφεληθούμε από αυτή.

Στη λίστα που ακολουθεί, θα βρεις όλα τα αναγκαία tips που χρειάζεται να γνωρίζεις για να ανακηρυχθείς στην EveryDay Teen «βασίλισσα» της τηλεκπαίδευσης και να αποδίδεις στο εξής περισσότερο!

Δώσε στον οργανισμό σου το boost που χρειάζεται

Ένας παράγοντας που επηρεάζει αναπόφευκτά της επιδόσεις σου στο σχολείο ή το πανεπιστήμιο, είναι η φροντίδα που δίνεις στον εαυτό σου. Όσο πιο υγιές είναι το σώμα σου, αλλά και το μυαλό σου, τόσο πιο εύκολα θα μπορείς να απορροφήσεις τη γνώση που αντλείς από τα online μαθήματα. Παρόλο που «μένουμε σπίτι», ο οργανισμός μας συνεχίζει να καταναλώνει ενέργεια και ο εγκέφαλος να δουλεύει στο 100%. Έχοντας αρκετό χρόνο στη διάθεσή σου, υποδέξου την EveryDay σου με ένα «πλούσιο» πρωινό υψηλής θρεπτικής αξίας και έπειτα δοκίμασε λίγα λεπτά yoga, για να αφυπνίσεις το σώμα και το μυαλό σου, πριν πάρεις θέση στις επάλξεις της online συνάντησης! Επιπλέον, μην ξεχάσεις να γεμίζεις ξανά και ξανά ένα μπουκάλι με νερό, το οποίο θα σου υπενθυμίζει να παραμένεις ενυδατωμένη για όσο διάστημα #ΜένουμεΣπίτι.

tile2

Προσπάθησε να παραμείνεις συνεπής στον εαυτό σου

Με άλλα λόγια, προσπάθησε να αναδιαμορφώσεις το πρόγραμμά σου, με τέτοιο τρόπο ώστε να σε διευκολύνει να παραμείνεις συνεπής στις συνήθειες που είχες τον προηγούμενο καιρό. Μην «πατάς» skip στην προετοιμασία που έκανες κάθε πρωί πριν το σχολείο. Τι κι αν δεν σε βλέπει κάνεις; Εσύ θα βγάλεις τα πιτζαμάκια σου, θα δώσεις την ίδια σημασία στα ρούχα που θα επιλέξεις ή στο χτένισμά σου, όπως ακριβώς θα έκανες αν παρακολουθούσες μαθήματα με την παραδοσιακή μέθοδο. Αυτή η πρωινή «ιεροτελεστία» θα σε βοηθήσει να μπεις σε ένα διαφορετικό mindset και να διαχωρίσεις καλύτερα τον χρόνο που περνάς ως μαθήτρια (ή φοιτήτρια), από τις υπόλοιπες ώρες που βρίσκεσαι στο σπίτι.

Extra tip: Ειδικά τις μέρες που έχεις περίοδο και η διάθεσή σου δεν... συνεργάζεται, να ξέρεις πως τα ρούχα σου είναι η «πολύχρωμη» αγκαλιά από φωτεινά χρώματα, που μπορεί να σου ανεβάσει τη διάθεση και μεταμορφώσει ακόμη και την πιο δύσκολη ημέρα σε μία White Day! Τόλμησε να φορέσεις το λευκό τζιν που σε κάνει να νιώθεις γεμάτη αυτοπεποίθηση, αφού χάρη στις σερβιέτες EveryDay και τις μοναδικές τους καινοτομίες, όπως για παράδειγμα τον διευρυμένο πυρήνα Center Plus, δεν χρειάζεται να ανησυχείς πλέον για διαρροές.

Κάνε τον χρόνο «σύμμαχο»

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως ίσως κάποια πράγματα θα χρειαστεί να αλλάξουν και ένα από αυτά είναι ο τρόπος που διαχειριζόσουν τον χρόνο σου μέχρι πρόσφατα. Ναι, δεν τα πάμε όλοι το ίδιο καλά με το time management, και ίσως αυτό σε συνδυασμό με την καθημερινότητα της τηλεκπαίδευσης, κάνει τα πράγματα λίγο πιο challenging για εμάς. Για να παραμείνεις όμως συνεπής στις υποχρεώσεις σου και ναι μεν να μην πέσεις στην «παγίδα» της αναβλητικότητας αλλά να μην πάθεις και υπερκόπωση από το διάβασμα, φρόντισε να ξεκινάς τις εργασίες σου έγκαιρα από τη μέρα που τις έλαβες από τον καθηγητή και να ορίσεις τις ώρες που θα αφιερώσεις μέσα στην εβδομάδα για να τις ολοκληρώσεις. Δεν χρειάζεται να πέσεις με τα... μούτρα στο διάβασμα, αρκεί να είσαι on time με τις προθεσμίες και να μην αφήνεις εξωσχολικούς παράγοντες (όπως το Instagram ή το Netflix γκούχου γκούχου), να σου «τρώνε» πολύτιμο χρόνο που μπορείς να επενδύσεις σε κάτι που θα σε ωφελήσει περισσότερο.

tile3

Μην ξεχνάς πως παραμένεις σε μία κοινότητα

Το οποίο σημαίνει πως ακόμη και αν ο καθηγητής ή οι συμμαθητές/συμφοιτητές σου, έχουν μετατραπεί σε χιλιάδες μικροσκοπικά... pixel, εσύ πρέπει να βρεις τους τρόπους να τους φέρεις ακόμη πιο κοντά σε εσένα! Μπορεί να είσαι μόνη στο σπίτι, αλλά δεν είσαι η μόνη! Συνέχισε να σηκώνεις το χέρι σου -έστω και εικονικά- κάνοντας επίμονες ερωτήσεις στον καθηγητή σου, όπως θα έκανες αν βρισκόσασταν στην ίδια αίθουσα. Συνέχισε να συζητάς με τις φίλες σου για τα μαθήματα όπως κάνατε κάθε μεσημέρι στο σχόλασμα, βοήθησε μία συμμαθήτριά σου που ξέρεις πως μπορεί να ζορίζεται σε κάποιο μάθημα. Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να προτείνεις και τη σύσταση ενός διαδικτυακού group π.χ. στο Facebook, στο οποίο όλη η τάξη θα συμμετέχει, θα μπορεί να απευθύνει ερωτήματα ή να μοιραστεί σημειώσεις μέσω αναρτήσεων.

Κλείνοντας, η τελευταία συμβουλή που έχω να σου δώσω είναι να έχεις από κοντά το notebook σου, για να μην χάσεις ούτε λέξη κάτω, από αυτά που πει ο καθηγητής σου. Stay tuned γιατί σου ετοιμάζουμε πολλά ακόμη EveryDay Teen άρθρα που θα μετατρέψουν την EveryDay σε μία πιο δημιουργική και απολαυστική White Day!

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved