Μένουμε σπίτι: Ευκαιρία να επαναπροσδιορίσεις τους στόχους σου για τις White Days!

Έτσι θα γνωρίσεις τον εαυτό σου καλύτερα την περίοδο αυτή

Εάν το καλοσκεφτείς, την περίοδο που #menoumespiti είναι λες και ο ελεύθερος χρόνος τον οποίο είχαμε ανάγκη το προηγούμενο διάστημα, μας δόθηκε... συμπυκνωμένος. Η καθημερινότητα πάτησε για λίγο pause ξαφνικά και εμείς, έχουμε επιτέλους την ευκαιρία να πάρουμε την αναζωογονητική «ανάσα» που χρειαζόμαστε, να αφιερώσουμε λίγο περισσότερο χρόνο σε εμάς και τα ενδιαφέροντά μας, ώστε να επανέλθουμε δριμύτερες και πολύ πιο ορεξάτες στην κανονική μας ρουτίνα, με το πέρας του lockdown.

Κρατώντας αποστάσεις... ασφαλείας προς όφελος όλων, έχουμε τη δυνατότητα να βάλουμε τις σκέψεις μας σε μία σειρά χωρίς να μας αποσυντονίζουν οι γύρω μας και να επανεξετάσουμε τις σχέσεις με τα κοντινά μας πρόσωπα. Μπορεί να σου φαίνεται παράδοξο, όμως όλη αυτή η παράξενη κατάσταση που επικρατεί, μπορεί να έχει και τη θετική της πλευρά! Για παράδειγμα, είναι ένας τρόπος για να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας και έτσι, να θέσουμε νέους στόχους ή να επαναπροσδιορίσουμε τους παλιούς, αφού αυτοί είναι το μέσο για να πλησιάσουμε αυτό που ονειρευόμαστε να γίνουμε!

Αν όλα τα παραπάνω σου φαίνονται κάπως... πολύπλοκα και δεν ξέρεις από πού να αρχίσεις, ακολουθώντας τις συμβουλές που έχω συγκεντρώσει παρακάτω, να είσαι σίγουρη πως όχι μόνο θα φτάσεις ένα βήμα πιο κοντά στους στόχους σου, αλλά οι μέρες που θα έρθουν θα είναι για σένα οι πιο αισιόδοξες White Days.

1. «Παίξε» με τους δικούς σου όρους

Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάσαι, όταν αρχίσεις να αναδιαμορφώνεις τη λίστα των στόχων σου, είναι πως όσα θα σημειώσεις αφορούν σε εσένα και σε κανέναν άλλον. Ένα από τα λάθη που κάνουν οι περισσότεροι, είναι πως επηρεάζονται από τις απαιτήσεις των γύρω τους, δίνοντας προτεραιότητα σε αυτά που θέλουν οι άλλοι για εκείνους και όχι σε αυτά που ζητούν εκείνοι από τον εαυτό τους. Ακριβώς για αυτό, ρίξε μία γρήγορη ματιά στη λίστα με τους στόχους που είχες ήδη θέσει στο παρελθόν και προσπάθησε να εντοπίσεις ποιοι από αυτούς πηγάζουν από δικά σου όνειρα και επιδιώξεις -γιατί αυτοί είναι που στο τέλος θα σε οδηγήσουν στην πιο real και αυθεντική εκδοχή σου!

2. Τι είναι ευτυχία;

Παρότι λίγοι είναι εκείνοι που μπορούν να δώσουν έναν σαφή ορισμό για την ευτυχία, όλοι έχουμε στο μυαλό μας μία εικόνα στην οποία μας παραπέμπει αυτή η λέξη «κλειδί». Ωστόσο, να ξέρεις πως όσο πιο συγκεκριμένη είναι η δική σου εικόνα για την ευτυχία, τόσο πιο εύκολα θα μπορέσεις να την κατακτήσεις στην πορεία. Αν μέχρι σήμερα πίστευες πως η ευτυχία είναι μία κατάσταση που προκύπτει τυχαία και βραχυπρόθεσμα, μάλλον ήρθε ο καιρός να αναθεωρήσεις. Να θυμάσαι πως όσο περισσότερο εστιάζεις και αφοσιώνεσαι στα πράγματα που σημαίνουν κάτι παραπάνω για εσένα, είτε αυτά είναι τα μαθήματα χορού που παρακολουθείς, κάποιο μάθημα στο σχολείο ή το πανεπιστήμιο, τόσο μεγαλύτερη ικανοποίηση θα παίρνεις και τόσο πιο «γεμάτη» θα νιώθεις EveryDay, και δεν υπάρχει κανένας λόγος να τα διακόψεις τώρα που είσαι στο σπίτι, αφού μπορείς να συνεχίσεις να τα παρακολουθείς, έστω και online!

kairos2

3. Οραματίσου το μέλλον

Οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν καταφέρει να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους και να πετύχουν, ισχυρίζονται πως το «μυστικό» της επιτυχίας τους, κρύβεται στην ικανότητα να μπορούν να οραματιστούν τον εαυτό τους στο μέλλον. Έχοντας μία -έστω και θολή- εικόνα του μελλοντικού εαυτού τους, προχώρησαν στις απαραίτητες κινήσεις που τους βοήθησαν να χτίσουν αυτή την εικόνα. Ξέρω πως είναι δύσκολο να κάνεις προβλέψεις για το πού, με ποιον και πώς θα είσαι σε 5 ή 10 χρόνια από σήμερα, όμως γράφοντας ένα γράμμα με αποστολέα τον εαυτό σου και αφήνοντας το χέρι και το στυλό να «τρέξουν» πάνω στο χαρτί, να ξέρεις ότι θα μπορέσεις να ξεδιπλώσεις τις σκέψεις σου και να αποκτήσεις μία πιο συγκεκριμένη εικόνα για το μέλλον που ιδανικά επιθυμείς.

4. Dream big and play small

Την παραπάνω σοφή ατάκα μου την είχε πει μία καθηγήτρια Αγγλικών στο Λύκειο και έκτοτε, δεν έφυγε στιγμή από το μυαλό μου. Αυτό που κατάφερε να μου μεταδώσει μέσα σε τέσσερις μόνο λέξεις, είναι πως η επιτυχία δεν χρειάζεται τεράστια άλματα. Όσο άπιαστα ή μεγαλόπνοα και αν μου φαίνονται τα όνειρά μου, με EveryDay «νίκες», μικρά και σταθερά βήματα προς τα εμπρός, σε βάθος χρόνου θα βρεθώ εκεί που θέλω, ενώ θα έχω απολαύσει συγχρόνως και τη διαδρομή. Να ξέρεις πως η αίσθηση ικανοποίησης που μας προκαλεί η επίτευξη μικρών στόχων, είναι το «δυναμό» που φορτίζει τη θέλησή μας και μας παρακινεί να συνεχίζουμε να προσπαθούμε. Αντίθετα, ένας μεγαλεπήβολος στόχος με μεγάλο ρίσκο και αρκετές πιθανότητες αποτυχίας, μπορεί να μας κόψει τη φόρα απότομα και να μας πάει ακόμη και πιο πίσω από ό,τι βρισκόμαστε.

kairos3

5. Επένδυσε στο μέλλον σου φροντίζοντας περισσότερο την υγεία σου!

Τέλος, ένας από τους πλέον σημαντικούς στόχους που αξίζει να θέσεις και να επεξεργαστείς τώρα που έχεις στη διάθεσή σου περισσότερο ελεύθερο χρόνο, είναι εκείνος που αφορά στην υγεία και το wellbeing σου. Διότι η καλύτερη επένδυση που μπορείς να κάνεις για τον εαυτό σου, είναι να αρχίσεις να φροντίζεις τώρα περισσότερο την υγεία σου. Είναι σημαντικό να έχεις στο μυαλό σου πως η πρόληψη είναι στάση ζωής και αν την υιοθετήσεις νωρίς, θα καταφέρεις να «χτίσεις» γερές βάσεις για την υγεία σου και φυσικά, να προσφέρεις στον εαυτό σου ένα πιο ποιοτικό μέλλον. Μπορεί όλα τα παραπάνω να φαντάζουν μακρινά τώρα για εσένα όμως, δεν πρέπει να ξεχνάς πως η υγεία είναι ένα πολύτιμο δώρο και πρέπει να τη φροντίζουμε. Τώρα λοιπόν που είσαι στο σπίτι, μπορείς να κάνεις μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά σου, οι οποίες όμως έχουν μεγάλη σημασία.

Ιδού μερικές ιδέες για να κάνεις την αρχή:

# Δοκίμασε να ξεκινάς πάντα τη μέρα σου τρώγοντας ένα θρεπτικό και υγιεινό πρωινό. Στο διαδίκτυο θα βρεις πολλές ιδέες που σε συνδυασμό και με τη δική σου φαντασία, θα δώσουν άλλη πνοή στο πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας!

# Φρόντισε να ακολουθείς μια ισορροπημένη διατροφή, σύμφωνα με τις δικές σου ανάγκες και να μην καταφεύγεις σε ανθυγιεινές επιλογές είτε αυτό είναι junk food είτε κάποια δίαιτα στέρησης! Στη διαδικτυακή βιβλιοθήκη τις EveryDay θα βρεις πληροφορίες για το σώμα σου, τη διατροφή σου καθώς και πολλά ακόμη tips που θα σου δώσουν ιδέες για το πώς μπορείς να φροντίζεις καλύτερα τον εαυτό σου και την υγεία σου!

# Φυσικά δεν πρέπει να αμελείς την άσκηση! Στο διαδίκτυο θα βρεις πάρα πολλά free online fitness courses που θα σε βοηθήσουν να κρατήσεις το σώμα σου σε κίνηση!

# Last but not least, φρόντισε τα προϊόντα υγιεινής που επιλέγεις να σέβονται όχι μόνο τις ανάγκες απορροφητικότητας που έχεις, αλλά και το δέρμα σου! Σίγουρα είναι σημαντικό να γνωρίζεις πως οι σερβιέτες EveryDay, εκτός από άριστη απορροφητικότητα προσφέρουν επίσης μέγιστη φιλικότητα στο δέρμα και μάλιστα με αποδείξεις! Εκτός του ότι κατασκευάζονται από υλικά υψηλής ποιότητας, κάτω άριστες συνθήκες ασφάλειας και υγιεινής, τα προϊόντα EveryDay παράγονται ανέπαφα, κάτω από αυστηρότατα κριτήρια ποιοτικού ελέγχου και κατέχουν σημαντικές πιστοποιήσεις ποιότητας, όπως η σύσταση από την Ένωση Μαιευτήρων Γυναικολόγων Ελλάδος και η πιστοποίηση Oeko-Tex® Standard 100, για απουσία βλαβερών ουσιών, οι οποίες επισφραγίζουν και τη φιλικότητα στο δέρμα που προσφέρουν τα προϊόντα EveryDay! Εάν λάβουμε υπόψη μας ότι κατά τη διάρκεια της ζωής της μία γυναίκα μπορεί να χρησιμοποιήσει ακόμα και 10.000 σερβιέτες, καταλαβαίνεις πόσο σημαντικό είναι τα υλικά που αγγίζουν το δέρμα σου να εξασφαλίζουν όχι μόνο άριστη αποτελεσματικότητα, αλλά και σίγουρη υγιεινή προστασία!

Κλείνοντας, μην ξεχάσεις ποτέ τα σοφά λόγια του Walt Disney, ο οποίος είχε πει πως: «Εάν μπορείς να το ονειρευτείς, μπορείς και να το πραγματοποιήσεις». Ακριβώς για αυτό, μην ξεχνάς πως κανένα όνειρο δεν είναι αρκετά τρελό για να μην το κυνηγήσεις!

Stay tuned διότι έρχονται και άλλα EveryDay tips που θα δώσουν μια ακόμη πιο αισιόδοξη διάσταση στις ημέρες στο σπίτι!

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved