EveryDay Teen 2019: Τι σημαίνει να είσαι έφηβη στην ψηφιακή εποχή

EveryDay Teen 2019: Τι σημαίνει να είσαι έφηβη στην ψηφιακή εποχή

Πώς είναι η καθημερινότητα για μία EveryDay teen το 2019; 

Generation Z, Μετά-Millennials ή απλούστατα iGeneration. Η γενιά σου δεν μοιάζει με καμία άλλη. Και αυτό διότι μεγάλωσε με την τεχνολογία και μπήκε στην ψηφιακή εποχή προτού καν ενηλικιωθεί. Τι σημαίνει όμως, να είσαι έφηβη σε έναν digital κόσμο; Πώς είναι η καθημερινότητα για μία EveryDay teen το 2019;

Μπορεί οι μεγαλύτεροί σου να πιστεύουν πως τα πάντα για εσένα είναι εύκολα και ότι με ένα «κλικ» ή ένα «άγγιγμα» στο smartphone σου μπορείς να έχεις ό,τι θέλεις, ωστόσο, στην πραγματικότητα, οι ψηφιακές εξελίξεις κάνουν σε πολλές περιπτώσεις την καθημερινότητά σου περισσότερο περίπλοκη -ειδικότερα όταν πρόκειται για τους έρωτες, τις φιλίες σου και κυρίως, την άποψη που σχηματίζεις για τον ίδιο σου τον εαυτό.

0909 girl 300x250

Στην περίπτωση, λοιπόν, που θέλεις να μάθεις πόσο η τεχνολογία επηρεάζει τη ζωή και την αυτοπεποίθησή σου και να γνωρίζεις τι πρέπει να προσέχεις κάθε φορά που «σερφάρεις» στο Διαδίκτυο ή σκρολάρεις στο smartphone σου για να δεις ή να ανεβάσεις posts και photos σε Facebook και Instagram, συνέχισε να διαβάζεις. Το σίγουρο είναι πως αν είσαι full «διαβασμένη», θα καταφέρεις να έχεις την αυτοπεποίθηση στο τσεπάκι σου, EveryDay!

Tο FoMO, το anxiety και ησημασία του να είσαι #RealEveryDay

FoMO ή αλλιώς Fear Of Missing Out. Μπορεί να μην γνωρίζεις τι σημαίνει όμως, αν είσαι έβηβη εν έτει 2019, σίγουρα το έχεις αισθανθεί. Διότι περιγράφει εκείνο το αγχωτικό συναίσθημα που νιώθεις κάθε φορά που βλέπεις την τέλεια instagramική ζωή των φίλων και των συμμαθητών σου ή όταν παρακολουθείς τα stories τους από εκείνο το πάρτι στο οποίο οι γονείς σου δεν σου επέτρεψαν να πας. Αν googlάρεις τη «λέξη» FoMO, θα διαβάσεις πως χαρακτηρίζει μια «διάχυτη συνήθεια ότι οι άλλοι μπορεί να ζουν μια ικανοποιητική εμπειρία από την οποία το άτομο είναι απών» καθώς και ότι πρόκειται για μία τάση που «γέννησαν» τα social media. Στην ουσία, είναι ο φόβος του να μην χάσεις τι συμβαίνει, είναι εκείνη η έντονη επιθυμία σου να μπορείς να είσαι συνεχώς «συνδεδεμένη» για να ξέρεις τι «παίζει» και δυστυχώς, όλα αυτά σε κάνουν να φοβάσαι πως θα πάρεις τη λάθος απόφαση και θα χάσεις και πάλι τη «φάση» με την παρέα.

Μην ανησυχείς! Οι ειδικοί έκαναν τις έρευνές τους και ανακάλυψαν πώς το FoMO βλάπτει την υγεία σου και ότι για να καταφέρεις να μην το αφήσεις να επηρεάσει τη ζωή σου, χρειάζεται να πιστέψεις ουσιαστικά στον αληθινό σου εαυτό, να αγαπήσεις αυτό που είσαι και να σταματήσεις να νοιάζεσαι για την άποψη που έχουν οι γύρω σου για εσένα. Με λίγα λόγια, πρέπει να προσπαθήσεις να είσαι #RealEveryDay. Τα άτομα με πολλές ανασφάλειες και εκείνα που χρειάζονται πάντα τη γνώμη και τα «like» των άλλων για να μπορέσουν να νιώσουν αρεστά, είναι εκείνα που επηρεάζονται περισσότερο από το FoMO! Πίστεψε στον εαυτό σου, λοιπόν, και γίνε και εσύ μέλος του κινήματος #RealEveryDay!

Τα EveryDay love stories έρωτας σε έναν κόσμο γεμάτο «καρδούλες»

Και από το FoMO περνάμε σε ένα θέμα που πιθανότατα σε αφορά πολύ. Εκείνο του έρωτα στην ψηφιακή εποχή. Γιατί εκείνο που δεν μπορεί να κατανοήσει η μεγαλύτερη αδερφή σου ή η μητέρα σου, είναι ότι σε αντίθεση με τα περασμένα χρόνια, σήμερα μία σχέση μπορεί να «γεννηθεί», να εξελιχθεί και να τελειώσει εξολοκλήρου στα social media.

«Πού είναι το κακό;», θα με ρωτήσεις. Στο γεγονός ότι η μία σχέση που βασίζεται στην ψηφιακή επικοινωνία μπορεί να σε πληγώσει και να σου δημιουργήσει τεράστια ερωτηματικά. Ο χωρισμός μέσω DM στο Facebook σίγουρα πληγώνει και σε κάνει να «ψάχνεσαι». Το ίδιο και το να δεις το αγόρι σου «ταγκαρισμένο» σε μία φωτογραφία μιας άλλης κοπέλας στο Instagram. Ας μην αναφερθούμε εκτενώς και στο φαινόμενο του online stalking, ξέρεις, εκείνης της συνήθειας που σε ωθεί να παρακολουθείς τα social media για να γνωρίζεις πού βρίσκεται, τι κάνει, πότε ήταν τελευταία φορά συνδεδεμένος στο Viber, σε ποια έκανε «like» και φυσικά, ποιες του έβαλαν «καρδούλες» σε εκείνη το φωτό στο Instagram -και να ταράζεσαι όταν ξέρεις πως το μήνυμά σου «διαβάστηκε» πριν από δύο ώρες αλλά εκείνος δεν έχει στείλει ούτε ένα emoticon για να απαντήσει. Πώς να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου και πώς να συγκεντρωθείς και να διαβάσεις για εκείνο το τεστ στην Άλγεβρα;

Όπως πιθανότατα ήδη γνωρίζεις, λοιπόν, το dating κατά τη διάρκεια της εφηβείας και την εποχή του Διαδικτύου δεν είναι εύκολη υπόθεση. Προκειμένου να μην χάσεις τον προσανατολισμό σου σε αυτή τη σημαντική περίοδο της ζωής σου, καλό είναι να επενδύσεις -όσο μπορείς- στην ουσιαστική και offline επικοινωνία με το αγόρι αλλά και τους φίλους σου. Άλλωστε, μία ματιά μπορεί να αποκαλύψει περισσότερα από ό,τι μερικές λέξεις!

Τα φίλτρα, οι selfies και η αυτοπεποίθηση

Από την EveryDay digital ζωή μιας έφηβης δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν τα φίλτρα και οι… selfies. Σήμερα ένα smartphone αρκεί για να «γίνεις» αυτή που θέλεις να είσαι… ή μήπως αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα; Social media, εφέ και ατελείωτες πόζες για την τέλεια selfie. Πόσο fake όμως, μπορεί να αντέξει η καθημερινότητά σου; Αλήθεια, γνωρίζεις σε τι βαθμό επηρεάζουν την αυτοπεποίθηση σου όλες αυτές οι «άψογες» εικόνες που κατακλύζουν τα timeline σου;

Ακόμη και αν λατρεύεις τα social media, καλό είναι να προσπαθήσεις να κατανοήσεις πως σε πολλές περιπτώσεις, μπορούν να επηρεάσουν σε σημαντικό βαθμό την ψυχολογία σου και την εικόνα που δημιουργείς για τον εαυτό σου. Φρόντισε, λοιπόν, να «φιλτράρεις» περισσότερο στο εξής όσα διαβάζεις και βλέπεις στο Διαδίκτυο και κυρίως, μην ξεχνάς να φοράς αυτοπεποίθηση EveryDay. Είσαι όμορφη γιατί είσαι εσύ και είσαι αληθινή.

Θα έχεις τελικά μία #WhiteDay;

Όσο περίπλοκη και αν είναι η ζωή μιας έφηβης στην ψηφιακή εποχή, πρέπει σίγουρα να παραδεχτούμε πως τα social media έχουν και την καλή πλευρά τους. Και μία γενιά όπως η δική σου η οποία μεγάλωσε ουσιαστικά με το Διαδίκτυο, φαίνεται πως έχει την ευφυία να ξεχωρίσει τι αξίζει και τι όχι.

Γιατί εκτός από fake πόζες, στο Διαδίκτυο θα μπορέσεις να βρεις σε πολλές περιπτώσεις και την έμπνευση που χρειάζεσαι για να ξετυλίξεις τη δημιουργικότητά σου, να ανακαλύψεις τις επιλογές σου ή να πιστέψεις στον εαυτό σου. Από το διαδικτυακό κίνημα #RealEveryDay το οποίο σε καλεί να πιστέψεις πως η ομορφιά κρύβεται στη μοναδική σου αλήθεια σε εκείνο των #WhiteDays που θέλει να βρεις την άνεση και τη σιγουριά που χρειάζεσαι, ώστε να ζεις την κάθε μέρα στο maximum και σου «λέει» πως δεν χρειάζεται να αλλάξεις τον τρόπο που ντύνεσαι για να είσαι EveryDay η καλύτερη δυνατή εκδοχή του εαυτού σου και να αισθάνεσαι προστατευμένη, σίγουρη και γεμάτη αυτοπεποίθηση!

Ναι, τα social έχουν σίγουρα και την καλή τους πλευρά, εκείνη που σε κάνει να αισθάνεσαι πως EveryDay can be a #WhiteDay! Stay tuned, λοιπόν, για να τις γνωρίσεις όλες στα επόμενα teen άρθρα που ακολουθούν!

Stay #RealEveryDay!

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved