EveryDay zen: Πώς αυτή τη χρονιά θα καταφέρεις να κάνεις focus on you

EveryDay zen: Πώς αυτή τη χρονιά θα καταφέρεις να κάνεις focus on you

Έτσι θα μπορέσεις να μένεις zen, σε έναν κόσμο που κινείται με «τρελούς» ρυθμούς.

Σχολείο, διάβασμα, εξωσχολικές δραστηριότητες, οικογένεια, φίλοι, έρωτες και αναρίθμητα stories, posts και comments. Οι καθημερινοί περισπασμοί και οι υποχρεώσεις σε κάνουν να αισθάνεσαι συχνά χαμένη σε έναν κόσμο στον οποίο όλοι «τρέχουν», συμπαρασέρνοντας κι εσένα μαζί τους.

Η αλήθεια είναι, ωστόσο, πως ακόμη και αν θεωρείσαι η teen Queen του multitasking, έστω και αν αισθάνεσαι πως έχεις τη δύναμη να «χωρέσεις» τα πάντα στο καθημερινό σου πρόγραμμα, είναι σημαντικό να θυμάσαι συχνά να ρίχνεις τους ρυθμούς σου και να κάνεις focus on you. Διότι μέσα από την εστίαση στον εαυτό σου και τις ανάγκες σου θα καταφέρεις να ανακαλύψεις τον πραγματικό σου εαυτό, θα μπορέσεις να εκπληρώσεις με επιτυχία τους πραγματικούς σου στόχους και θα μπορέσεις να μένεις zen, σε έναν κόσμο που κινείται με «τρελούς» ρυθμούς -και πολλές φορές σε εξουθενώνει και σε κάνει να βγαίνεις από τον δρόμο σου. Κυρίως όμως, θα μάθεις πώς να φοράς αυτοπεποίθηση EveryDay!

0909 girl 300x250

Διότι αυτοπεποίθηση αισθάνεσαι όταν είσαι καλά με τον εαυτό σου, όταν ανακαλύπτεις ποια είσαι -και το πόσο μοναδική είσαι! Γιατί όταν ηρεμείς και έρχεσαι πιο κοντά με τον εαυτό σου, τότε βλέπεις πόσα μοναδικά χαρίσματα και χαρακτηριστικά έχεις. Και τότε αρχίζεις να αισθάνεσαι αυτοπεποίθηση EveryDay, να πιστεύεις πως μπορείς να εκπληρώνεις ό,τι βάζεις στο μυαλό σου και να εκπέμπεις ομορφιά, δύναμη και μία λάμψη που κάνει τους πάντες να θέλουν να βρίσκονται γύρω σου.


Αυτή η χρονιά, λοιπόν, θα είναι η δική σου χρονιά. Διότι θα κάνεις πραγματικά focus on you, γιατί θα ακούσεις τις ανάγκες σου και θα καταφέρεις να κατανοήσεις τι έχει πραγματικά αξία για τη ζωή σου. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, θα κάνεις στον εαυτό σου ένα πολύτιμο δώρο! Ιδού, λοιπόν, πώς θα τα καταφέρεις!

Περιόρισε τους περιττούς περισπασμούς και τη χρήση των social

Το τι είναι περιττό και τι όχι για την καθημερινότητά μας είναι σίγουρα ένα θέμα καθαρά υποκειμενικό. Αξίζει όμως, να παραδεχτούμε πως η τηλεόραση, το ραδιόφωνο και κυρίως, τα social media αποτελούν τεράστιους περισπασμούς! Διότι τη στιγμή που θέλεις να επικεντρωθείς στη μελέτη, να διαβάσεις ένα εξωσχολικό βιβλίο, να μιλήσεις με την αδερφή σου ή να σκεφτείς ένα θέμα που σε απασχολεί, καταλήγεις να πιάνεις το smartphone σου και να χάνεσαι για αρκετή ώρα στις αναρτήσεις των φίλων σου. Πώς, λοιπόν, θα καταφέρεις να κάνεις focus on you όταν σπαταλάς τον πολύτιμο χρόνο σου παρακολουθώντας τις fake ζωές των άλλων; Κάθε φορά, λοιπόν, που θέλεις να συγκεντρωθείς σε κάτι, βάλε το κινητό σου σε λειτουργία πτήσης ή τοποθέτησέ το σε ένα σημείο μακριά από εσένα ούτως ώστε να μην μπορείς να το αρπάξεις με την πρώτη σκέψη. Μην ξεχνάς ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε απομονώνουν από την πραγματικότητα και σε βάζουν στη διαδικασία να κάνεις περισσότερο focus στους άλλους, παρά στον εαυτό σου.

Άρχισε ναχρησιμοποιείς ημερολόγια και να είσαι πιο οργανωτική

Μπορεί να μην το φανταζόσουν όμως, η οργάνωση μπορεί να σε βοηθήσει να επικεντρωθείς ουσιαστικά στον εαυτό σου. Άρχισε να χρησιμοποιείς ημερολόγια, προκειμένου να μην ξεχνάς σημαντικές πληροφορίες που σε αφορούν, να παρακολουθείς την πρόοδό σου σε διάφορους τομείς και να καταγράφεις τα «θέλω» σου. Από μία ατζέντα στην οποία θα καταγράφεις τις σκέψεις και τις υποχρεώσεις σου μέχρι ένα period diary, όπως το ημερολόγιο περιόδου της EveryDay, που θα σε βοηθήσει να μάθεις καλύτερα το σώμα σου και τους ρυθμούς του. Διότι έτσι, θα μπορείς να είσαι πάντα προετοιμασμένη, να έχεις δηλαδή στην τσάντα σου τις σερβιέτες EveryDay Sensitive with cotton, με κάλυμμα που περιέχει βαμβάκι και με την τεχνολογία Center Plus, για προστασία στο maximum. Με λίγα λόγια, ένα ημερολόγιο μπορεί να σε βοηθήσει να εστιάσεις σε σένα και να μάθεις να διαχειρίζεσαι τον χρόνο σου με τον πλέον αποτελεσματικό και υπεύθυνο τρόπο -και πάνω από όλα, προς όφελός σου. Έτσι θα μπορείς να είσαι zen!

Δημιούργησε τη δική σου zen γωνιάμες στο σπίτι

Το σπίτι είναι το μέρος στο οποίο περνάς τις περισσότερες ώρες τις ημέρας μετά το σχολείο. Τα θέμα είναι ότι το μοιράζεσαι και με άλλους ανθρώπους. Πώς, λοιπόν, θα επικεντρωθείς στον εαυτό σου όταν οι φωνές και τα αντικείμενα της αδερφής, της μητέρας ή του πατέρα σου βρίσκονται παντού γύρω σου; Το «μυστικό» σε αυτή την περίπτωση βρίσκεται στο να αφιερώσεις λίγο χρόνο προκειμένου να δημιουργήσεις τη δική σου zen γωνιά, εκείνο το μέρος το οποίο θα σε βοηθά να χαλαρώνεις και να αισθάνεσαι πως μπορείς για λίγο να απομονωθείς για να στρέψεις την προσοχή σου στον αληθινό σου εαυτό και σε όλα όσα σε απασχολούν. Για να δημιουργήσεις το δικό σου σημείο χαλάρωσης και ανασυγκρότησης, χρησιμοποίησε όσα λιγότερα αντικείμενα μπορείς, φρόντισε να κρατήσεις μακριά της ηλεκτρονικές συσκευές, στρέψου σε χρώματα που εκπέμπουν ηρεμία -όπως το απαλό πράσινο και το dusty pink- και τοποθέτησε γύρω σου φυτά εσωτερικού χώρου -καθαρίζουν τον αέρα, περιορίζουν το στρες και μπορούν να σε βοηθήσουν να είσαι πιο παραγωγική. Τέλος, μην ξεχάσεις να έχεις κοντά σου και ένα αρωματικό κερί! Το άρωμα του θα σε ηρεμεί, ενώ η φλόγα του θα σε βοηθά να κάνεις focus κάθε φορά που θα την κοιτάς! Πρόσεξε απλώς να το σβήνεις πάντα προτού πας για ύπνο ή φύγεις από το σπίτι.

Μηναφήνεις το «κόλλημα» σου με εκείνο το αγόρι να σε παρασύρει

Από τη λίστα μας δεν θα μπορούσε να λείπουν, φυσικά, οι teen love αναφορές. Διότι ο έρωτας κατά τη διάρκεια της εφηβείας μπορεί να είναι τόσο έντονος και δραματικός (ξέρεις εσύ μικρή μου teen drama Queen!), που να σε κάνει να χάσεις τον εαυτό σου και να αποσυντονιστείς απερίγραπτα! Για να καταφέρεις, λοιπόν, να κάνεις focus on you τη χρονική περίοδο που βιώνεις έναν έντονο εφηβικό έρωτα, θα χρειαστεί να εκπαιδεύσεις το μυαλό σου! Κάθε φορά που θα θέλεις να βάλεις τα κλάματα για εκείνον, κάθε στιγμή που θα εκνευρίζεσαι γιατί δεν σου στέλνει πρώτος στο Messenger και κάθε μέρα που θα απορείς με τον εαυτό σου που «κόλλησες» μαζί του, προσπάθησε να μπλοκάρεις τις αρνητικές αυτές σκέψεις. Πάρε μερικές βαθιές ανάσες και δοκίμασε να κρατήσεις τον εαυτό σου απασχολημένο με κάτι που πραγματικά σε γεμίζει. Στην περίπτωση που βρίσκεσαι στο σχολείο ή το φροντιστήριο, επικεντρώσου απλώς στο μάθημά σου και προσπάθησε να σκέπτεσαι θετικά. Αν δυσκολεύεσαι να κάνεις γενικά focus, στρέψου στο YouTube για να παρακολουθήσεις ένα βίντεο διαλογισμού ή positive thinking για αρχάριους! Όλα θα πάνε καλά και το σίγουρο είναι πως σε περιμένουν πολλές ακόμη άσπρες μέρες. EveryDay can be a #WhiteDay, αρκεί να το πιστέψεις!

Θρέψε σωστά το σώμα και το μυαλό σου

Τέλος, αν θέλεις να κάνεις πραγματικά focus on you, καλό είναι να μεριμνήσεις, μεταξύ άλλων, για τη σωματική και πνευματική σου υγεία. Και για να το πετύχεις αυτό, θα χρειαστεί να κάνεις ενδεχομένως ορισμένες αλλαγές όσον αφορά στη διατροφή σου και τις καθημερινές σου συνήθειες. Πες περισσότερα «όχι» στο junk food ακόμη και αν το ραντεβού με τις φίλες είναι συνήθως στο μπεργκεράδικο της γειτονιάς και προσπάθησε να βάλεις την άσκηση στη ζωή σου. Μέσω της υγιεινής διατροφής θα νιώσεις καλύτερα με το σώμα σου, ενώ με τη γυμναστική θα μάθεις να είσαι περισσότερο πειθαρχημένη και να συγκεντρώνεσαι πιο εύκολα στον εαυτό σου και τους στόχους σου. Και μπορεί ο ελεύθερός σου χρόνος να μην αρκεί για να πας γυμναστήριο όμως, έστω και 15 λεπτά άσκησης EveryDay αρκούν για να τονώσουν τον οργανισμό και την αυτοπεποίθησή σου.

Δοκίμασε, λοιπόν, να ακολουθήσεις τις παραπάνω συμβουλές και δεν θα απογοητευτείς. Αντιθέτως, το σίγουρο είναι πως αν η αυτοπεποίθηση φοριέται, τότε με τις παραπάνω συμβουλές εσύ θα την έχεις στο τσεπάκι σου, EveryDay! Και με την EveryDay κάθε μέρα μπορεί να είναι #WhiteDay.

Stay tuned για να μάθεις και εσύ περισσότερα για το κίνημα #WhiteDay που μας ενέπνευσε!

Stay #RealEveryDay!

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved