Live everyday: Πώς θα μάθεις να ζεις την κάθε μέρα σου στο maximum

Live everyday: Πώς θα μάθεις να ζεις την κάθε μέρα σου στο maximum

Μάθε τι θα σε βοηθήσει να ζεις την Every Day στον μέγιστο βαθμό

Υποθέτω πως κάπου θα έχεις πετύχει, ακούσει ή διαβάσει τη φράση «You only live once». Σκοπός της δεν είναι να σε φοβίσει, αλλά αντίθετα να σε παρακινήσει να απολαμβάνεις αυτό το πολύτιμο «δώρο» που λέγεται «ζωή» όσο περισσότερο μπορείς. Ξέρω πως όταν έχεις να αντιμετωπίσεις σε καθημερινή βάση ιδιότροπους καθηγητές, μαθήματα, διαγωνίσματα, απρόβλεπτα mood swings, ορμόνες εν εξάλλω, αναποδιές και άνευ σημασίας οικογενειακά ή φιλικά καυγαδάκια, όλα τα παραπάνω σου φαίνονται κάπως ουτοπικά και μη πραγματοποιήσιμα. Αυτό όμως που πρέπει να καταλάβεις, είναι πως όσο επιτρέπεις εσύ η ίδια σε τέτοιες μικρότητες να μπαίνουν εμπόδιο και να δυσκολεύουν την καθημερινότητά σου, τόσο λιγότερο θα χαίρεσαι την EveryDay σου.

Οι άνθρωποι οι οποίοι καταφέρνουν να ζουν την κάθε μέρα τους στο maximum, δεν μοιράζονται μεταξύ τους κάποιο κοινό επτασφράγιστο μυστικό που δεν μας λένε, απλώς έχουν εκπαιδεύσει τον εαυτό τους να «ρουφάει» κάθε μικρή χαρά που τους προσφέρεται. Αν αναρωτιέσαι πως το κάνουν αυτό, παρακάτω έχουμε φτιάξει μία λίστα που θα σε βοηθήσει να ζεις την EveryDay σου στον μέγιστο βαθμό, ακόμη κι αν οι καταστάσεις ή το εξωτερικό περιβάλλον προσπαθεί να σαμποτάρει τα σχέδιά σου. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα πάει ούτε μία μέρα, ούτε ένα δευτερόλεπτο της ζωή σου χαμένο!

0909 girl 300x250

Επένδυσεστον ύπνο σου

Πώς είναι δυνατόν να έχεις την απαίτηση από τον εαυτό σου να ζει την κάθε μέρα στο maximum, όταν προηγουμένως δεν του έχεις χαρίσει την ξεκούραση που χρειάζεται για να μπορέσει να αντεπεξέλθει; Μπορεί μέχρι τώρα να νόμιζες ότι τα βράδια που ξαπλωμένη ξαγρυπνάς σκρολάροντας ασταμάτητα στην οθόνη του κινητού το σώμα σου χαλάρωνε, αυτό όμως δεν ισχύει. Ένα γεμάτο οχτάωρο EveryDay, είναι ο ιδανικός χρόνος για να μπορέσει ο εγκέφαλός μας να οξυγονωθεί επαρκώς, σύμφωνα με τους ειδικούς, ενώ το ίδιο ισχύει για το δέρμα και το σώμα μας επίσης. Μοιάζει απίθανο όμως, είναι πολύ πιθανό το δέρμα σου να μην έχει την επιθυμητή υφή, απλά επειδή δεν προσφέρεις στον οργανισμό σου την αναγκαία ημερήσια ξεκούραση.

Ανακάλυψε τους καθημερινούς σου «συμμάχους»

Όχι, δεν αναφέρομαι στις κολλητές ή τη μεγάλη σου αδερφή, αλλά σε όλα εκείνα τα πράγματα που μπορούν όντως να σε κάνουν να απολαύσεις την ημέρα σου. Αυτό μπορεί να είναι ένα ζευγάρι ακουστικά με άψογη ποιότητα ήχου, ένα funky organizer που σε κρατάει «εντός» προγράμματος, οι σερβιέτες EveryDay που χάρη σε αυτές έχεις πάντα την αυτοπεποίθηση στο τσεπάκι σου! Δεν υπάρχει αμφιβολία πως χωρίς τις καινοτομίες τους, hyperdry, double dry, sensitive και sensitive fresh, οι οποίες μας παρέχουν απόλυτη απορροφητικότητα, κάλυψη και σιγουριά, όλα θα ήταν πολύ διαφορετικά. Πλέον η κάθε μέρα για εμάς είναι μία… πολλά υποσχόμενη και απελευθερωμένη #White Day, όπου μπορούμε να φορέσουμε ό, τι θέλουμε και να κάνουμε ό,τι θέλουμε (ακόμη και ακροβατικά), χωρίς άγχος και πάντα γεμάτες αυτοπεποίθηση!

«Κλείσε» το στόμα στο overthinking

Δεν νομίζεις πως ο ασταμάτητος εσωτερικός μονόλογος που «παίζει» νυχθημερόν στο κεφάλι σου, πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει; Τι νόημα έχει να αναλώνεσαι στις ίδιες τοξικές σκέψεις, να αναλύεις ξανά και ξανά τα ίδια πράγματα, όταν την ίδια στιγμή μπορείς απλά να τα… let it be; Την ίδια στιγμή που εσύ κάνεις εικασίες και βγάζεις δικά σου συμπεράσματα, η ζωή εξακολουθεί να συνεχίζει με τον δικό της ρυθμό. Έχεις σκεφτεί πόσο διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα, αν όλες εκείνες τις φορές που απλά σκέφτεσαι, έκανες κάτι; Αν περνούσες από τη θεωρεία στην πράξη; Παράδειγμα, αν σου έχει δημιουργηθεί η υπόνοια πως η κολλητή σου απομακρύνεται διακριτικά από εσένα, αντί να «στύβεις» το κεφάλι σου αποκρυπτογραφώντας τη συμπεριφορά και τα μηνύματά της, μπορείς απλά να πας και να την ρωτήσεις: «Συμβαίνει κάτι; Έχω την εντύπωση πως με αποφεύγει». Το ίδιο παράδειγμα μπορείς να ακολουθήσεις και με το αγόρι που σου αρέσει, αν και εκεί ίσως χρειάζεσαι λίγο θάρρος παραπάνω. Αυτό που προσπαθώ να σου επισημάνω είναι πως ο χρόνος είναι εξαιρετικά πολύτιμος για να τον σπαταλάς σε «αν» και μήπως, καιρός να περάσεις στις πράξεις που έχουν και μεγαλύτερη αξία!

Be#RealEveryDay

Όπως σοφά είχε πει και το τρελοκόριτσο Dolly Parton «Find out who you are and do it on purpose». Ίσως αυτό ήταν το moto που έκανε όλον τον κόσμο να μιλάει και να συνεχίζει να μιλάει για αυτήν ακόμη και στα 73 της. Γιατί ειλικρινά, τι νόημα έχει φίλη μου να καταπιέζεις τον εαυτό σου να χωρέσει σε αλλουνού παπούτσια; Τι νόημα έχει να ζεις μία καθημερινότητα υποδυόμενη κάτι άλλο από αυτό που είσαι; Δεν υπάρχει κανένας λόγος να παριστάνεις ότι σου αρέσει ο εκάστοτε καλλιτέχνης απλά επειδή όλο σου τα σχολείο παραληρεί με τα τραγούδια του. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να είσαι απόμακρη με κάποιον συμμαθητή σου που κατά βάθος συμπαθείς, απλά επειδή όλοι οι υπόλοιποι στο προαύλιο τον σνομπάρουν. Να είσαι ειλικρινής με τα συναισθήματά σου, τους γύρω σου και να μην χάσεις ούτε δευτερόλεπτο το θάρρος της γνώμης σου απλά και μόνο για να γίνεις αρεστή σε μία μερίδα ανθρώπων. Η ζωή είναι πολύ μικρή για να καταπιέζεσαι, προσπαθώντας να κερδίσεις τη συμπάθια ή την προσοχή των άλλων. Να είσαι σίγουρη πως υπάρχουν δεκάδες άνθρωποι που σε βρίσκουν αξιαγάπητη όταν είσαι ο εαυτός σου και #RealEveryDay.


Extra tip: Δεν είναι κακό που και που να λες και κανένα «όχι» σε αυτά που σου προτείνουν οι άλλοι. Αν είναι άνθρωποι που ενδιαφέρονται πραγματικά για εσένα, θα καταλάβουν και θα σεβαστούν την ανάγκη σου για λίγο παραπάνω «me time».

Θέσε στον εαυτό σου ένα μικρό challenge

Δεν είναι απαραίτητο να είναι κάποια μεγάλη πρόκληση, ούτε να φέρεις τον εαυτό σου κατευθείαν αντιμέτωπο με τον μεγαλύτερο φόβο του. Μπορείς όμως να σου βάζεις μικρές προκλήσεις μέσα στην εβδομάδα, όπως δύο ακόμη γύρους χαλαρό τρέξιμο στο γήπεδο της γειτονίας σου, πέντε σελίδες κάθε βράδυ πριν πέσεις για ύπνο από το βιβλίο που διαβάζεις, ένα «τίμιο» 16 στο διαγώνισμα τριμήνου της Φυσικής. Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο θα αισθάνεσαι πιο σίγουρη για τις ικανότητές σου, αλλά EveryDay θα πλησιάζεις όλο και περισσότερο την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου!

Πριν σε αφήσω, το τελευταίο πράγμα που πρέπει οπωσδήποτε να σου επισημάνω είναι πως αν το παραπάνω EveryDayTeen άρθρο σου φάνηκε χρήσιμο, τότε stay tuned γιατί θα ακολουθήσουν πολλά περισσότερα! Μέχρι τότε, μην ξεχνάς να «φοράς» το πιο λαμπερό σου χαμόγελο και να ζεις την EveryDay σου σαν να είναι τα γενέθλιά σου!

Stay #RealEveryDay!

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved